Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Boglárka

indulás: 2019. június 29.
vége: 2019. július 20.
ország: Németország
tábor neve: Wolfsburg Mobility

Első Lions Camp-nek Németországot választottam és egyáltalán nem bántam meg. Nagyon szimpatikusak és barátságosak voltak az emberek, a programok szépen szervezettek és kellemesek voltak.

Kezdjük az elején! A gépem június 29-én hajnalban indult volna a bécsi reptérről, csakhogy az indulás előtt negyven perccel törölték a járatomat. Hosszas rohangálás után sikerült a csomagomat visszaszerezni és a jegyemet átcsekkolni, de aznap már sajnos nem tudtam elrepülni csak másnap délután. Senkinek nem kívánom ezt az érzést, nagyon rossz volt itthon ülni és arra gondolni, hogy a többi csapat társam már ott van.

Végül másnap délután indultam és kint Hannoverben várt a fogadótesóm, Laura és az egyik barátnője. Nagyon örültem nekik, jó volt végre ott lenni. Laura és a fogadószüleim egy kisvárosban Gifhorn-ban laknak Wolfsburg mellett nem sokkal. A fogadószüleim hihetetlen aranyosak és kedvesek voltak. Ők nem beszéltek angolul csak németül, így volt alkalmam azt a nyelvet is gyakorolni kisebb-nagyobb sikerekkel. Azon a héten Laurával rengeteg mindent csináltunk. Voltunk kirándulni, vásárolni, csavarogni Braunschweig-ban, részt vehettem egy családi szülinapi bulin és elvittek Hamburgba színházba. Hihetetlen jó volt az egész hét. Nagyon rossz volt elszakadni tőlük!!!

Vasárnap reggel találkoztam először a többi kiutazóval és indultunk Berlinbe. Az út során ment az ismerkedés és a hülyéskedés. Már ott nagyon megszerettem őket és tudtam, jó kis 2 hetünk lesz együtt! Berlinben sajnos csak 3 napot töltöttünk ami igen csak kevés, de amiket láttunk azok nagyon jók voltak. Megnéztünk sok nevezetességet és voltunk egy idegenvezetésen a Bundestag-ban. Nagyon érdekes volt, mindenhol ott lebegett a történelem.

Kedden reggel indultunk vissza Wolfsburg-ba ahol elfoglaltuk a „főhadiszállást”. Rengeteg helyen jártunk az elkövetkező 10 napban,többek között: kirándulni a hegyekben, egy vidracentrumban, interaktív múzeumban, rafting-olni, a Volkswagen gyárban, egy organikus farmon, barlangtúrán és még szabad foglalkozásokra is volt időnk.

Ám a kiutazás során a legjobb és legizgalmasabb dolog a többi kiutazóval való együttlét volt. Szerencsére nem voltunk olyan sokat csak 18-an és igen sok országból. Izgalmas volt ennyi különféle kultúrájú és nemzetiségű emberrel lenni. Általában így is két részre voltunk szakadva szabadidőkben. Én a kisebbik csapathoz csatlakoztam, amit egyáltalán nem bántam meg. Mi csak 6-an voltunk, 3 lány, 3 fiú és mindannyian különböző országokból: magyar, portugál, dán, maláj, török és mexikói. Hihetetlen volt minden pillanat, amit velük tölthettem! Nagyon-nagyon hiányoznak.

Összeségében 3 igazán rendkívüli hetet töltöttem kint és az igazat megvallva nagyon nem szerettem volna hazajönni! Sok ölelkezés volt a végén, nem kevés könnyel fűszerezve!

Mindenkinek csak ajánlani tudom Németország ezen területét, mert a környezet gyönyörű, az emberek pedig nagyon kedvesek és segítőkészek. A szervezés összeszedett, a programok élvezetesek és kreatívak. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kiutazók jól érezzék magukat.

Én rendkívül jól éreztem magamat, életem egyik legjobb élménye volt és biztos vagyok benne, hogy jövőre is megyek valamerre!

 
   


Köszönöm a lehetőséget.


Képgaléria