Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Bence

indulás: 2019. július 24.
vége: 2019. augusztus 15.
ország: Olaszország
tábor neve: Laghi

Ez volt életem első LIONS csereutazása, az információt pedig az egyik LIONS-os barátunktól kaptam akinek édesanyja és édesapja is aktív LIONS tagok.

A jelentkezés kisebb gondoktól eltekintve zökkenőmentesen zajlott, bár a fogadócsaládot csak 2 héttel a tábor megkezdése előtt kezdtem el megsimerni. A fogadó családdal való kapcsolatfelvétellel nem volt probléma egyáltalán. Eleinte a család velem egyidős fiú tagjával kezdtem el a kapcsolat felvételt. Pár E-mail után áttértünk számunkra egyszerűbben kezelhető üzenetküldő platformra, így volt lehetőségünk minimálisan megismerni egymást. Az utazással se kellet sokat foglalkozni, mert egyszerűen megvettük a repjegyet és lebeszéltük a családdal, hogy hol vesznek fel. A repülő út se volt túlzottan hosszú nagyjából két órás volt. Nekem ez volt az első repülős utam de könnyen tudtam tájékozódni.

 

Az érkezés pillanatában kitaláltam a reptérről a család hamar észrevett engem nagy mosollyal fogadtak. A család kedves volt, bár az elején hallgatag, de utána belejöttünk. A családdal aránylag sok időt töltöttem (10 napot) azaz az utazásum alatt eltöltött idő felét. Nagyon kedvesek voltak és egy egészen szoros baráti kapcsolat alakult ki köztünk a 10 nap alatt. Helyileg ők Milanótol 45 perces távolságra laktak egy nagyon szép kertvárosi környezetben. Az anyukája minden nap főzött valami finomat, volt nap amikor steaket ettünk de leginkább TÉSZTA minden elképzelhető formátumban. Ezentúl megismertem a fogadó srác barátait is akik nagyon közvetlenül fogadták érkezésem.

Sose telt el úgy egy nap hogy ne mentünk volna valamerre. Felfedeztünk rengeteg csodás várost a közelben elmentünk a Garda tóhoz, de voltunk Gardalandban is. Egyszóval rendkívüli volt.

A tábor hihetetlenül jó volt, rengeteg változatos programot csináltak nekünk. Az első három napot Milánóban töltöttük a táborral. Ennek oka az volt hogy pont ekkor ünnepelte 100 éves évfordulóját a LIONS amin mi is részt vettünk mint zászlóvivők. 1  napos felkészítő gyakorlást követően eljött az óriási ceremónia: több tízezer LIONS tag a világ minden részéről érkezett valami hihetetlen kulturális látvány volt ez és érdekes volt hogy mindig mindenki összetartott érkezzen az a valaki a világ bármelyik feléről. A zászló lobogtatásáért végzett munkánkért 20 euró ˝zsebpénzt˝ kaptunk. A táborvezető egy rendkívül közvetlen nagyon jófej ember volt. Célja mindig az volt hogy összetartsa a csapatot és vidámak legyünk. Ami nagyon tetszett hogy Olyan helyeken vacsoráztunk amit még néhány ott lakó is megirigyelné. Olyan szociális gyerekekkel kerültem össze, hogy egy nap se kellett ahhoz, hogy (remélem) hosszantartó barátságokat kössek. Ehhez hozzájárult az a tény is, hogy az olaszok nem hagytak nekünk szabadidőt, viszont a fölösleges, programok közötti űrt közös várakozással kellett töltenünk. Milánó után a Garda tóhoz közel szálltunk meg csodás apartman házban medencével kényelmes ágyakkal zuhanyzókkal, nagyon jó volt ott lenni.

Nagyon szeretném ezt a felejthetetlen vakációt megköszönni az Első Nyíregyházi Lions Clubnak a támogatásat és Kende László segítségét!


Képgaléria