Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2022. Balázs

indulás: 2022. július 01.
vége: 2022. augusztus 03.
ország: USA
tábor neve: Madison

Második Lions csereutazásomat tudhatom magam mögött az idei nyári úttal. Egyenesen az Amerikai Egyesült Államokba (továbbá: USA) repültem Wisconsin államba, azon belül is Madisonba. A pályázatomat két évvel korábban adtam le, ami a COVID-19 járvány miatt folyamatosan tolódott, azonban végre megrendezésre került.

Két évvel ezelőtt sokat olvasgattam a táborokról, hogy hova menjek. Az úti cél biztos volt, hogy valahová az USA-ba. Egy ismerősöm volt a wisconsin-i táborban, amelyről rengeteg jót mesélt. Megtetszett, habár voltak félelmeim, mert olvastam is, hogy Wisconsin az nem az a tipikus amerikai állam, ahol óriási városok vannak tele felhőkarcolókkal, hanem több a farm és a kisebb város, azonban nagyon hálás vagyok, hogy e mellett döntöttem. Továbbá. fontos tudni, hogy a táboruk az egyik legnagyobb a világon, mert általában 60 cserediák utazik ugyanabba a táborba minden évben.

Nos, ez idén nem így volt, mert a COVID-19 miatt még rengetegen nem tudtak vagy nem mertek utazni. Így végül egy kisebb csoporttal került megrendezésre a tábor (velem együtt 9-en voltunk), de ennek ellenére is felejthetetlen élmény marad, hiszen egy kis családdá váltunk.

A tábor sajnos nem volt túl hosszú az idei év nehézségei miatt, azonban gyönyörű helyen kempingeztünk és rengeteg programot találtak ki számunkra. A táboron kívül családoknál voltunk elhelyezve. Voltak, aki messzebb és voltak, akik közelebb laktak egymáshoz. Én két csodálatos családnál tölthettem az idő nagy részét, akikkel egy életen át tartó kapcsolatot alakítottam ki. Sok helyre vittek el és nekik köszönhetően az utazásom a lehető legjobb volt. Voltunk kajakozni, hajózni, koncertekre mentünk és Milwaukee-ba az NBA csarnokba is betekintést nyerhettem. A családjaim tényleg mindent megtettek, hogy a lehető legjobb legyen számomra a kint töltött idő. Ezen kívül, hogy a többi nemzetközi cserediákkal is erősödjön a kapcsolatunk közös programokat is szerveztek. Voltunk bowlingozni, kenu túrán vettünk részt és kerti partit is rendeztek, ahol több időt tölthettünk együtt és remek barátságokat alakíthattunk ki.

Összességében nagyon jó volt és iszonyatosan hálás vagyok a Lions-nak, hogy egy ilyen programot hoztak létre, és azért is hogy a részese lehettem és életre szóló élménnyekkel gazdagodhattam. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy menjen és utazzon, alakítson ki barátságokat világszerte és szerezzen felejthetetlen élményeket.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.