Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2022. Boglárka

indulás: 2022. október 28.
vége: 2022. október 28.
ország: Norvégia
tábor neve: Oslo

2 év Covid és 2 törölt táborjelentkezés után idén végre zöld utat kaptunk. Lehet utazni!! Úticélomnak ezúttal Norvégiát választottam, a tábor neve Imagine Peace volt.

Budapestről Oslóba közvetlen repülőjárat közlekedik, ami nagyban megkönnyíti az utazást. Oslóban a reptéren az egyik táborvezetőnk, Helle várt mindenkit egy Lions-os táblával. Helle egy fantasztikusan aranyos nő volt és hihetetlenül önzetlen. Igazi nagymama!

Én a másik magyar lánnyal, az egyik francia lánnyal és a finn lánnyal együtt kerültem egy idősebb házaspárhoz, ők voltak a fogadócsaládunk egy hétig. Johan és Audhild csodálatosak, segítőkészek és nagyon kedvesek voltak. Audhild mindig otthon várt minket meleg vacsorával, Johan pedig egy 20 éveseket is megszégyenítő tempóval és lelkesedésével vezetett minket körbe Oslóban. Egy hét alatt rengeteg mindent csináltunk. Voltunk a híres síugrósáncnál, Holmenkollen-nél, aminek a tetejéről drótkötélpályán lelehet csúszni az aljára. Meglátogattuk a Vigeland szoborparkot, a királyi palotát, megnéztük hol kapta az ihletet Edward Munch a Sikoly című festményéhez. Voltunk természetesen a Munch múzeumban, a Nasjonal múzeumban, a Fram múzeumban, sétáltunk az Operaház tetején és a Karl Johan Gat nevű főbevásárló utcán is. Egyik nap elmentünk kirándulni Kolsastoppen-re a család kutyáival, illetve többször voltunk hajózni a család motorcsónakjával. Mivel mindannyian láttuk a norvég Skam sorozatot ezért kicsit szétnéztünk a városban és meglátogattuk az iskolát, ahol a sorozat játszódik, illetve a hidat, ahol Noora és William végre csókolóztak. Fantasztikus volt a Johan-nal és Audhild-dal eltöltött időnk. Audhild szenzációs vacsorákat készített nekünk, utána pedig még órák hosszat ültünk a konyhában és beszélgettünk. A búcsú tőlük szomorú volt, komolyan olyan volt, mintha kaptam volna egy nagypapát és egy nagymamát. De hát indulni kellett a táborba.

A tábor Oslótól kb. másfél órás autóútra volt egy másik tartományban, egy Jeloy nevű félszigeten. A csapat nagyon vegyes és nemzetközi volt és szinte egyből megtaláltuk a közös hangot egymással. Sokat társasoztunk esténként, zenét hallgattunk, beszélgettük és bandáztunk. Voltunk Science központban, a közeli egyetemen, Fredrikstad-ban, egyik nap elmentük kenukkal túrázni, voltunk Utoya szigetén, ahol 2011-ben az a borzalmas mészárlás történt, Fredriksten Festnings-et is megnéztük, ami a svéd határtól nem messze fekvő erőd, elvittek minket közösen is Oslóba, ahol várost nézhettünk és meglátogattuk a Nobel Peace Center-t. Voltunk Eidsvollsbygningen-ben, ahol annak idején aláírták Norvégia alkotmányát és voltunk a Fetsund Lenser nevű régi faúsztató üzemnél is.

Mivel utolsó este egy show-val kellett készülni a fogadócsaládoknak, 2 hétig sokat próbáltunk. Táncoltunk bollywoodi táncot, volt One Direction koreográfia, brazil tánc, spanyol dal, egy Adele szám, az Airplains nevű szám és közös norvég dal éneklése is.

Az első géppel utazóknak hajnali 3-kor kellett elhagyniuk a tábort, szóval addig természetesen senki sem feküdt le aludni. A táborvezetőink csináltak mindenkinek egy borítékot, amibe mi kis üzeneteket írtunk egymásnak egész éjszaka.

Életem legeslegjobb 3 hete volt a Norvégiában eltöltött idő. Norvégia egyszerűen csodálatosan gyönyörű, mindenkinek csak ajánlom. A tábor fantasztikus, Helle-éknél jobb táboroztatókat nem is lehetne kívánni és csodálatos barátaim lettek már körülbelül 2 nap alatt.

Mindenkinek ajánlom az Imagine Peace nevű tábort, jelentkezzetek, ha egyszer el akartok menni Norvégiába, mert ennél kevesebb jobb lehetőség fog veletek szembe jönni az életben!


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.