Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2022. Zsombor

indulás: 2022. október 28.
vége: 2022. október 28.
ország: Spanyolország
tábor neve: Alicante

Én idén, 2022 augusztusában, a Lions Youth Exchage program keretein belül Spanyolországba tölthettem el fantasztikus két hetet, a híres Costa Blanca Campben.

A tábor fő célja a spanyol kultúra és a Costa Blanca megismerése volt. Mikor megérkeztem a fárasztó egy napos utazásom után Alicante-ba, egyből hatalmas vendégszeretettel fogadtak az ottani Lions Klub tagjai, majd nemsokkal később már el is foglalhattam a szobámat. A szállásunk egy kifogásolhatatlan hotelben volt, ahol a medence, a klíma és a napi szoba takarítás nagyon komfortossá tette az ottlétünket. A táborvezető, Allein, és a két velünk majdnem egykorú felügyelő, Jacopo és Sami, nagyon hamar megtalálta velünk a közös hangot. Végig egyenragú félként kezeltek minket, és a kölcsönösen kialakult tisztelet nagyszerű csapatot kovácsolt belőlünk, így életre szóló barátságok alakultak ki. A programok már-már egy nyaralás érzetét keltették, hiszen, hogy lehetne jobban bemutatni Spanyolország egyik leghíresebb üdülőövezetét, ha nem a tengerpartjain, strandjain és éttermein keresztül. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy luxus ellátásban volt részünk, ami számomra egy táborban igen kellemes meglepetés volt. Természtesen a rengeteg szórakoztató program mellett, mint például a strandolás, kajakozás a tengerben, vidámpark, aqua-park, állatkert, nemzeti parkok, városnézés, éjszakai séták és még sorolhatnám, egy Lions Klubhoz méltó jótékony program sem maradhatott el, így az egyik délelőttöt használt szemüvegek válogatásával és tisztításával töltöttük, amiket a rászorulóknak szánt a helyi Lions Klub.

Összességében, egy életre szóló élményben lehetett részem, amiért elképesztően hálás vagyok mind a magyar Lions Kluboknak, akik sikeresen lehetővé tették a kiutazásomat, és mind a spanyol Lions Kluboknak, akikhez szerencsém volt és elképesztő vendégszeretettükkel és nyitottságukkal egy életre megszeretették velem mediterrán országukat. Győri LEO Klub tagjaként, arra fogok törekedni, hogy minél több embernek beszámoljak az ott szerzett élményeimről, ezzel népszerűsítve a Lions Klubokat.

Rajki Zsombor Győr LEO Klub


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.