Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2022. Léna

indulás: 2022. július 09.
vége: 2022. augusztus 06.
ország: Svájc
tábor neve: Shaan-Vaduz

2022. július 9. - augusztus 6.

Életem első Lions kiutazására július elejétől került sor. Amint a reptéren csomagjaimat felvettem, egy kedves Lions tag várt a már megvásárolt vonatjegyekkel, és elkísért engem a megfelelő vonatig. Ezzel utaztam a fogadó családomig. 2 hétig 2 különböző családnál laktam. Az egyik családnál egyedül, a másiknál egy másik kiutazó diákkal, de külön-külön szobát adtak mindenhol. Nagyon finom ételeket készítettek nekünk, étterembe vittek és igyekeztek minden helyi különlegességet megkóstoltatni velünk. Reggeltől estig programokon voltunk, túrázástól kezdve kalandparkon keresztül a zenefesztiválig, a szórakozást és a kultúra megismerését egyaránt nagyon fontosnak tekintették. Sajnos az angolt nem beszélte ott mindenki, így az egyetlen nehézség, ami ért engem kiutazásom során, az az emberekkel való kommunikálás volt. A két hét alatt egész Svájc nyugati felét bejártam. Amint a táborba költözés napja elérkezett, vonattal utaztattak minket Liechtensteinba.

Itt egy gyönyörű, tiszta hostel volt a szálláshelyünk, amit én inkább hotelnek neveznék. Voltak akik négyen, voltak akik hatan laktak egy szobában.  Minden nap svédasztalos reggelivel és kétféle vacsorával vártak minket, de a szoros időbeosztásunk miatt volt, hogy nem tartózkodtunk a szálláson, és étteremben reggeliztettek vagy vacsoráztattak minket helyette. Ebédet minden nap étteremben ettünk, ahol háromfogásos menüvel vártak. Néhány nap tízórai gyanánt croissanttal és kávéval kínáltak. A tábor fő témája a kirándulás és a természet megismerése volt. Néhányszor kirándultunk, de nem túl nehéz terepeken, ezt mindenki tudta teljesíteni. Inkább természetközeli szórakozást  nyújtó programokra vittek, kalandparkokat, bobpályát, golfpályát, vizisípályát, tavakat, hegyeket látogattunk. Minden nap sífelvonóval, kabinos felvonóval, siklókkal közlekedtünk le és fel a hegyekre. A táborvezetők mind fiatal, életvidám emberek voltak, a csapat imádnivaló volt. Nagyon jó, szoros barátságokat kötöttem velük, és sokakkal még így, 2 hónap elteltével is naponta beszélgetek. Hihetetlen, hogy 2 hét együttlét alatt ennyire közel tudtunk kerülni egymáshoz és ennyire mély kapcsolatokat tudtunk kialakítani. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben más-más országokban találkozni fogok még az újonnan megismert barátaimmal. Köszönöm mindenkinek, akik lehetővé tették nekem ezt a hatalmas élményt, amire biztosan egy életen át emlékezni fogok.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.