Pályázatok

Wanatka- médiapályázat

Wanatka- médiapályázat a Lions év eseményeit bemutató média anyagokra

 

A LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége médiapályázatot hirdet és minden Lions évben odaítéli a Wanatka Gabrielláról elnevezett média díjat.

A pályázat célja, hogy a széles közvélemény számára ismertté váljon a Lions mozgalom. A nagyközönség értesüljön a szövetséghez tartozó klubok önkéntes munkájáról, akcióiról. Kapjon képet az olvasó, a hallgató és a néző a mozgalom szándékairól, a jószolgálati tevékenységről, hogy minél többen kapcsolódjanak be a jószolgálati munkába. A pályázat további célja, hogy ismertté váljanak azok a célcsoportok, akiket támogatunk, azok az élethelyzetek, jószolgálati aktivitások, melyek támogatásra szorulnak.

A pályaműnek a Lions közösség tevékenységét bemutató tartalommal szükséges rendelkeznie.

Ugyanakkor célja a médiapályázat meghirdetésének, a Wanatka Gabriella Lions-díj odaítélésének, hogy ösztönözze a magas minőségű újságírást, a különféle publikációk megjelenését olyan témákról, amelyek felhívják a figyelmet a Lions mozgalom által képviselt hazai értékekre, a mozgalom célkitűzéseire, eredményeire.

Pályázatként beadható: a helyi, a megyei és az országos napi-, heti- és havilapokban megjelent írások, online tartalmak, a rádiókban elhangzott vagy televíziókban vetített interjúk, riportok, tudósítások.

Pályázni az adott Lions év megjelent alkotásokkal lehet.

Az írott pályázatok terjedelme 3-10 ezer karakter lehet. A pályázat befogad nem magyar nyelven készült, de a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége vagy azok tagjaink, azaz a helyi Lions Clubok tevékenységével foglalkozó, a megjelölt hazai témákkal összefüggő pályaműveket is.

 Díjazás: nettó 300.000 Ft. A sajtópályázat nyertesének munkáját a díj mellett a LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége elismerő oklevéllel is jutalmazza.

 Különdíj: A pályakezdő újságírók (az életkor 35 évvel bezáróan) legjobb munkája különdíjban részesül, amelyet a pályázat kiírója tárgyjutalommal díjaz.

 A díjazott műveket a Szövetség a honlapján (www.lions.hu) publikálja.

Egy pályázó legfeljebb két, önálló pályaművel nevezhet.

A pályamű megjelenése:

A pályaműnek a pályázati időszakban, kell megjelenni, és ezt bizonyítva kell a pályázatot beadni. A média megjelenés lehet országos vagy helyi egyaránt.

Bíráló bizottság: a pályázatokat a Szövetség felkérésére egy bizottság bírálja el.

A pályázat győztese az elismerést a Lions évet lezáró Konvención kapja meg. 

Wanatka Gabriella Lions-díj megtisztelő birtokosa

2017-2018 - 


Letölthető dokumentumok

pdf | 2018-2019 Wanatka dij