LIONS Clubok
Magyarországi Szövetsége
Lions Clubs Association of Hungary D-119

Kormányzó

250.

 

 

A Lions közösség minden nap összesen legalább ennyi helyen végez jószolgálati munkát a Föld valamely pontján.

 
 

Tegnap, ma és holnap is.

 

A Lions egy olyan önkéntes alapon szerveződő közösség, amely 20-30 fős klubok összességéből áll, összesen közel 1,5 millió tagja van. Magyarországon és további 205 országban elsősorban a látás megőrzése, a látássérültek segítése, a környezetvédelem, az éhség elleni küzdelem, a cukorbetegség megelőzése és a gyermekrákban szendvedők érdekében tevékenykedünk.

 

De klubjaink szabadon állhatnak egy-egy jó ügy mögé, így a tevékenységüknek csak a képzelet szab határt. Játszóterek felújítása, a mentőszolgálat támogatása, műemlékek gondozása, védett sírok ápolása, a kárpátaljai magyarság segítése vagy egy egyszerű köztéri pad kihelyezése. Mind-mind egy-egy ügy, amely mögött büszke és jókedvű Lionok állnak.

 

Az 1917-ben alakult, most épp 100 éves közösségünk a világ legnagyobb tagsági alapon szerveződő jószolgálati mozgalmává vált. Néhány éve a Financial Times által megkérdezett 500 cégvezető a "világ legjobb civil szervezetének" választotta közösségünket. Az elődöktől megörökölt hagyományok tiszteletben tartásával, a pártpolitikai és vallási függetlenség mellett igyekszünk úgy formálni szervezetünket, amely a jószolgálat és az önkéntes munka iránt érdeklődő fiatalabb generáció számára is vonzó és érdekes.

 

Köszöntjük Önt a honlapunkon és örömmel hívjuk és fogadjuk tagjaink sorába Magyarország közel 50 Lions klubjában azokat, akik nyitottak rá, hogy tegyenek a rászorulókért vagy egy jó ügy érdekében.

 

Szolgálunk. Együtt. Egymástól tanulva.

 
 

 

 

Koleszár Péter

a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének

2017/18 évi kormányzója.

 

 

 
 

 

 

 

 

LIONS HÍREK

Pályázat

 
A Monor Hegyessy Lions Club
tervpályázati felhívást ad közre a
belvárosi társasházi homlokzat a
rculati koncepciójának elkészítésére.
 
 

Pécs Normandia Lions Club

 
 
 
A HÓNAP EMBERE HERNER ÁKOS, A PÉCS-NORMANDIA LIONS CLUB TAGJA.
 
 

Ahol a szükség ott a Lions segítség

 
 
2017-ben is ahol a szükség ott a Lions segítség