Rólunk

A D-119 szövetségről

Lions Magyarország Szövetségről

A Lions egy olyan önkéntes alapon szerveződő közösség, amely 20-30 fős klubok összességéből áll, összesen közel 1,4 millió tagja van. Magyarországon és további 206 országban elsősorban a látás megőrzése, a látássérültek segítése, a környezetvédelem, az éhség elleni küzdelem, a cukorbetegség megelőzése és a gyermekrákban szendvedők érdekében tevékenykedünk.

De klubjaink szabadon állhatnak egy-egy jó ügy mögé, így a tevékenységüknek csak a képzelet szab határt. Játszóterek felújítása, a mentőszolgálat támogatása, műemlékek gondozása, védett sírok ápolása, a kárpátaljai magyarság segítése vagy egy egyszerű köztéri pad kihelyezése. Mind-mind egy-egy ügy, amely mögött büszke és jókedvű Lionok állnak.

Az 1917-ben alakult, így már több mint 100 éves közösségünk a világ legnagyobb tagsági alapon szerveződő jószolgálati mozgalmává vált. 2007-ben a Financial Times megkérdezte a világ legnagyobb 455 cégét, hogy melyik civil szervezetet tartják a legjobbnak. Ezek a "világ legjobb civil szervezetének" választották közösségünket. Az elődöktől megörökölt hagyományok tiszteletben tartásával, a pártpolitikai és vallási függetlenség mellett igyekszünk úgy formálni szervezetünket, amely a jószolgálat és az önkéntes munka iránt érdeklődő fiatalabb generáció számára is vonzó és érdekes.

Köszöntjük Önt a honlapunkon és örömmel hívjuk és fogadjuk tagjaink sorába Magyarország 44 Lions klubjában azokat, akik nyitottak rá, hogy tegyenek a rászorulókért vagy egy jó ügy érdekében.

Kormányzó köszöntés - Koncsik István

Sok szeretettel köszöntelek benneteket a 2022-2023-as lions évben, köszönöm, hogy bizalmat szavaztatok nekem és kormányzói programomnak a gödöllői Konvención! Aki már ismer engem, tudja, hogy feladataimat mindig nagy szorgalommal és maximális hozzáállással, kitartással végzem, igyekszem mindezt kamatoztatni kormányzóságom alatt is mindent megtéve azért, hogy a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének élén is segítsem a közösség életét és a jószolgálat jegyében sikeres lions évünk legyen!

Lions barátsággal:

Koncsik István
a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének
2022-2023 évi kormányzója

"Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn"


Képgaléria

Rólunk

Lions szövetség eseményei

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.