Rólunk

A D-119 szövetségről

Lions Magyarország Szövetségről

A Lions egy olyan önkéntes alapon szerveződő közösség, amely 20-30 fős klubok (baráti körök) összességéből áll, összesen közel 1,4 millió tagja van. Magyarországon és további 206 országban elsősorban a látás megőrzése, a látássérültek segítése, a környezetvédelem, az éhség elleni küzdelem, a cukorbetegség megelőzése és a gyermekrákban szendvedők érdekében tevékenykedünk.

Ezek a baráti közösségek szabadon állhatnak egy-egy jó ügy mögé, így a tevékenységüknek csak a képzelet szab határt. Játszóterek felújítása, a mentőszolgálat támogatása, műemlékek gondozása, védett sírok ápolása, a kárpátaljai magyarság segítése vagy egy egyszerű köztéri pad kihelyezése. Mind-mind egy-egy ügy, amely mögött büszke és jókedvű Lionok állnak.

Az 1917-ben alakult, így már több mint 100 éves közösségünk a világ legnagyobb tagsági alapon szerveződő jószolgálati mozgalmává vált. 2007-ben a Financial Times megkérdezte a világ legnagyobb 455 cégét, hogy melyik civil szervezetet tartják a legjobbnak. Ezek a "világ legjobb civil szervezetének" választották közösségünket. Az elődöktől megörökölt hagyományok tiszteletben tartásával, a pártpolitikai és vallási függetlenség mellett igyekszünk úgy formálni szervezetünket, amely a jószolgálat és az önkéntes munka iránt érdeklődő fiatalabb generáció számára is vonzó és érdekes.

Köszöntjük Önt a honlapunkon és örömmel hívjuk és fogadjuk tagjaink sorába Magyarország 44 Lions klubjában azokat, akik nyitottak rá, hogy tegyenek a rászorulókért vagy egy jó ügy érdekében.

Kormányzó köszöntés - Hégely Péter

Mély megtiszteltetés számomra, hogy Ti, magyarországi Lionok a legutóbbi éves konvenciónkon a 2023-2024-es LIONS év Kormányzójává választottatok. Eddigi életem talán legsűrűbb, legnehezebb, de mindenképpen a legfontosabb 12 hónapjára készülök. Ígérhetem, a legjobb tudásom és legtisztább szándékaim szerint fogom szolgálni a közösségünket!

Lions barátsággal:

Hégely Péter
a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének
2023-2024 évi kormányzója

„Alkalmazkodjatok az idők változásához, de ragaszkodjatok az örök időkre szóló elvekhez!”


Képgaléria

Rólunk

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.