Rólunk

A D-119 szövetségről

Lions Magyarország Szövetségről

A Lions egy olyan önkéntes alapon szerveződő közösség, amely 20-30 fős klubok összességéből áll, összesen közel 1,5 millió tagja van. Magyarországon és további 206 országban elsősorban a látás megőrzése, a látássérültek segítése, a környezetvédelem, az éhség elleni küzdelem, a cukorbetegség megelőzése és a gyermekrákban szendvedők érdekében tevékenykedünk.

De klubjaink szabadon állhatnak egy-egy jó ügy mögé, így a tevékenységüknek csak a képzelet szab határt. Játszóterek felújítása, a mentőszolgálat támogatása, műemlékek gondozása, védett sírok ápolása, a kárpátaljai magyarság segítése vagy egy egyszerű köztéri pad kihelyezése. Mind-mind egy-egy ügy, amely mögött büszke és jókedvű Lionok állnak.

Az 1917-ben alakult, így már több mint 100 éves közösségünk a világ legnagyobb tagsági alapon szerveződő jószolgálati mozgalmává vált. 2007-ben a Financial Times megkérdezte a világ legnagyobb 455 cégét, hogy melyik civil szervezetet tartják a legjobbnak. Ezek a "világ legjobb civil szervezetének" választották közösségünket. Az elődöktől megörökölt hagyományok tiszteletben tartásával, a pártpolitikai és vallási függetlenség mellett igyekszünk úgy formálni szervezetünket, amely a jószolgálat és az önkéntes munka iránt érdeklődő fiatalabb generáció számára is vonzó és érdekes.

Köszöntjük Önt a honlapunkon és örömmel hívjuk és fogadjuk tagjaink sorába Magyarország közel 41 Lions klubjában azokat, akik nyitottak rá, hogy tegyenek a rászorulókért vagy egy jó ügy érdekében.

 

Kormányzó köszöntés - Keys Mária

Ez az év sok tekintetben különlegesnek mondható. Egyrészt azért, mert sok híres történelmi évfordulót ünnepelhetünk 2020-ban. Ezek közül a legtöbb olyan jelentős esemény, amely alapjaiban változtatta meg az emberek hétköznapi életét. Sajnos a koronavírus miatt a 2020-as esztendő is egy ilyen fordulópontként fog bevonulni a jövő történelmébe.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége azonban nem arról híres, hogy feladja céljait. A körülmények ugyan átmenetileg átrendezhetik a jótékonysági tevékenységet, de semmiképpen nem akadályozhatják meg azt.

Küzdelem a diabétesz ellen

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége elkötelezett az elesettek, hátrányos helyzetűek, a rászorulók, valamint a betegek felé való szolgálatban. Kiemelt területként kezeljük a látás védelmét, nem véletlenül szokták a Lions tagokat vakság elleni küzdelem lovagjainak is hívni. A Lions mozgalom helyi és globális egészségügyi programokban támogatja a felnőttkorban kialakuló diabéteszből származó látás elvesztésének megelőzését.

Tehetséggondozás

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kiemelt programként kezeli a tehetséggondozást. Cél, hogy az igazi tehetségek időben történő felismerésével és támogatásával az értékek felszínre kerüljenek és gyümölcsözzenek.

FIatalos lendület

A jószolgálati programok szerencsére a fiatalok előtt is vonzó. LEO a Lions mozgalom ifjúsági változata. Olyan lelkes fiatalokból áll, akik sokszor szabadidejüket feláldozva a közösségük számára hasznos tevékenységet végeznek.

Helyi problémákra célzott megoldások

A Lions közösség különösen érzékeny a helyi szükségekre. Mivel a szövetség országszerte kiterjedt hálózattal, 42 klubbal rendelkezik, a helyben felmerülő problémákra gyorsan, célzottan tud reagálni.

A Lions közösség ereje az összefogásban rejlik. A közös segítségnyújtás, a csapatmunka és a kreatív együttműködés mindig megsokszorozza az egyén lehetőségeit.

Meg vagyok róla győződve, hogy akkor leszünk sikeresek a jövőben, ha a problémákra megoldandó feladatként nézünk, az akadályokra pedig insprációként tekintünk. Hiszen a kihívások adják az inspirációt és a lendületet  ahhoz, hogy igazán jó dolgokat vigyünk véghez.

Amennyiben felkeltettem érdeklődését a jószolgálati tevékenység iránt, és egy baráti, összetartó közösséghez szeretne csatlakozni, keressen bizalommal.

Remélem hamarosan közösen tehetünk a jó ügy érdekében.

KINDNESS MATTERS - “A kedvesség mégis számít"

 

Keys Mária
a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének
2020-2021 évi kormányzója


Rólunk

Lions szövetség eseményei

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.