Rólunk

Lions Díj

LIONS DÍJ SZABÁLYZAT

A „LIONS DÍJ”, mint a LIONS CLUBOK Magyarországi Szövetsége által adható legmagasabb elismerő díj, abból a meggondolásból született, hogy ezzel minden évben kitüntessen egy olyan, nem a mozgalomhoz tartozó személyt, akinek tevékenysége az ország elesettjeinek támogatásában kiemelkedő.

Adományozó: LIONS CLUBOK Magyarországi Szövetsége

A LIONS DÍJ odaítélésének általános szabályai:

  • A LIONS DÍJ átadásának időpontja, a minden évben megrendezésre kerülő Országos Jótékonysági Lions Bál. Abban az esetben, ha a bál megtartására nem kerül sor vagy bármely okból nincs lehetőség a díjat átadni, akkor azt az Éves Konvención vagy az erre a célra külön megrendezésre kerülő -a médiában kellően meghirdetett- reprezentatív eseményen kell átadni.

  • A LIONS DÍJ pénzjutalommal nem jár.

  • A LIONS DÍJ egy erre a célra külön megtervezett műtárgy, talpazattal, és a talpazaton bronz táblán gravírozott felirattal. A díjazott ezen kívül egy oklevelet kap, valamint egy kitűzőt, amelyet állandó viseletként hordhat, igazolva a díjazás tényét mindenki számára.

  • A díjazandó személyére minden - a szövetséghez tartozó - Lions klub egy javaslatot tehet

  • A javasolt személy nem lehet a mozgalom aktív tagja, s csak büntetlen előéletű személy lehet, és nem folyhat ellene semminemű rendőrségi vagy büntető eljárás.

A díj odaítélésének feltétele, hogy a javasolt személy bizonyíthatóan aktív részese legyen több éve a jószolgálati munkának.

A javasolt személy nem lehet egyetlen pártnak, egyháznak aktív vezető tisztségviselője, s a jószolgálati munkáját térítésmentesen végezte.

A Lions Díj Bizottság (LDB):

A díj odaítélésére egy változó tagságú bizottság (Lions Díj Bizottság) jogosult, amely 7 tagból áll. A testület állandó tagja három jó hírnevű Lion, Dr. Czeglédi László PDG, Dr. Buzási Gábor PDG, Ütő Ákos PDG. A változó tagok száma 4 fő. Az állandó tagok esetleges tartós vagy végleges akadályoztatása esetén a konvenció jogosult állandó tagot állítani.

Az LDB változó tagjai: a mindenkor regnáló kormányzó, az utolsó volt kormányzó, az alkormányzók. Az LDB az elnököt és a titkárát soraiból választja meg.

Rólunk

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.