Rólunk

Lions Díj

LIONS DÍJ SZABÁLYZAT

A „LIONS DÍJ”, mint a LIONS CLUBOK Magyarországi Szövetsége által adható legmagasabb elismerő díj, abból a meggondolásból született, hogy ezzel minden évben kitüntessen egy olyan, nem a mozgalomhoz tartozó személyt, akinek tevékenysége az ország elesettjeinek támogatásában kiemelkedő.

Adományozó: LIONS CLUBOK Magyarországi Szövetsége

A LIONS DÍJ odaítélésének általános szabályai:

  • A LIONS DÍJ átadásának időpontja, a minden évben megrendezésre kerülő Országos Jótékonysági Lions Bál. Abban az esetben, ha a bál megtartására nem kerül sor vagy bármely okból nincs lehetőség a díjat átadni, akkor azt az Éves Konvención vagy az erre a célra külön megrendezésre kerülő -a médiában kellően meghirdetett- reprezentatív eseményen kell átadni.

  • A LIONS DÍJ pénzjutalommal nem jár.

  • A LIONS DÍJ egy erre a célra külön megtervezett műtárgy, talpazattal, és a talpazaton bronz táblán gravírozott felirattal. A díjazott ezen kívül egy oklevelet kap, valamint egy kitűzőt, amelyet állandó viseletként hordhat, igazolva a díjazás tényét mindenki számára.

  • A díjazandó személyére minden - a szövetséghez tartozó - Lions klub egy javaslatot tehet

  • A javasolt személy nem lehet a mozgalom aktív tagja, s csak büntetlen előéletű személy lehet, és nem folyhat ellene semminemű rendőrségi vagy büntető eljárás.

A díj odaítélésének feltétele, hogy a javasolt személy bizonyíthatóan aktív részese legyen több éve a jószolgálati munkának.

A javasolt személy nem lehet egyetlen pártnak, egyháznak aktív vezető tisztségviselője, s a jószolgálati munkáját térítésmentesen végezte.

A Lions Díj Bizottság (LDB):

A díj odaítélésére egy változó tagságú bizottság (Lions Díj Bizottság) jogosult, amely 7 tagból áll. A testület állandó tagja három jó hírnevű Lion, Dr. Czeglédi László PDG, Dr. Buzási Gábor PDG, Ütő Ákos PDG. A változó tagok száma 4 fő. Az állandó tagok esetleges tartós vagy végleges akadályoztatása esetén a konvenció jogosult állandó tagot állítani.

Az LDB változó tagjai: a mindenkor regnáló kormányzó, az utolsó volt kormányzó, az alkormányzók. Az LDB az elnököt és a titkárát soraiból választja meg.

Díjazottak listája: 

2011. év: Benkő László
Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zenész, billentyűs, zeneszerző, az Omega együttes tagja. A szombathelyi Weöres Sándor Színház zenei vezetője.

2012. év: Demján Sándor
Vállalkozó, üzletember, mecénás, a Prima Primissima díj alapítója.

2013. év: Tolcsvay László
Erkel Ferenc-díjas zenész, énekes, zeneszerző, előadóművész. A Tolcsvay Trió és a Fonográf együttes tagja.

2014. év: Jordán Tamás
Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, Érdemes Művész, rendező, színigazgató, a Színház- és Filmművészeti Egyetem osztályvezető tanára, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

2015. év: Dr. Decsi Tamás
Gyermekgyógyász, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ főigazgatója, az MTA doktora.

2016. év: Snétberger Ferenc
Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas gitárművész, zeneszerző, a Snétberger Zenei Tehetség Központ alapítója.

2017. év: Mága Zoltán
Liszt Ferenc-díjas hegedűművész

2018. év: Csík János
Kossuth-díjas hegedűművész, énekes, zenetanár, a Népművészet Ifjú Mestere, a Csík zenekar alapító tagja.

2019. év: Katona Klári

EMeRTon-díjas magyar énekesnő

2020. év: Kiss János

Kossuth-díjas magyar balettművész

2021. év: Juronics Tamás

Kossuth-díjas magyar táncművész, a Szegedi Kortárs Balett művészeti igazgatója, koreográfus, színházi rendező, érdemes művész

2022. év: Erős Antónia

Televíziós műsorvezető, az Egy Csepp Figyelem nevű alapítvány létrehozója (a cukorbetegség korai felismerésére és megelőzésére)


Rólunk

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.