Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

Kedves Cseretáborozók, Kiutazók!

Tájékozódáshoz, országok, táborok megismeréséhez, élmények megosztásához innen letölthetitek az elmúlt évek tábor beszámolóit. További információkért lépjetek kapcsolatba a beszámoló szerzőjével – elérhetősége az adott dokumentumon belül megtalálható!

Eszter 2018. november 11. - 2018. november 11.
Eszter
2018. Kanada

Idén második alkalommal vettem részt a Lions csereprogramban. Az első alkalommal az USA-ba Texasba utaztam, mióta onnan haza érkeztem a legnagyobb álmom egy Kanadai kirándulás volt. A táborba való jelentkezésem simán ment. Mondjuk mondhatni tűkön ülve vártam a leveleket a tábortól, ez betudható volt az utazás előtti izgalomnak is de ugyanakkor tábor előtt két héttel még nem tudtam kik lesznek a fogadó családom.

bővebben ...
Adrienn 2018. augusztus 05. - 2018. július 26.
Adrienn
2018. Izland

Ez volt az első kiutazásom. Rengeteget köszönhetek a szobatársamnak, (aki Leo klubtag) rajta keresztül ismertem meg ezt a programot és szintén nagyon sokat köszönhetek Kende Lászlónak a sok segítségért. Annak ellenére, hogy ez volt az első kiutazásom a jelentkezésemmel minden rendben volt. A táborigazgatóval és a családdal a kapcsolatfelvétel nem ment valami zökkenőmentesen. A kiutazásom előtt egy héttel tudtam csak felvenni a családdal a kapcsolatot. Viszont az érkezésem pillanatától kezdve minden rendben volt.

bővebben ...
Liza 2018. július 30. - 2018. július 22.
Liza
2018. Olaszország

Én Pozsonyból indultam, mert az utazásra kijelölt napon onnan ment átszállás nélkül repülő Bolognába. Az nagyon fontos,hogy minden dokumentumot rendesen töltsetek ki, főleg a családnak írt levél tartalma fontos, mert az alapján választanak ki benneteket a családok. Engem egy sportos, egy velem korú fiú gyerekkel rendelkező család választott. Anyuka nagyon élvezte hogy van lánya, segítettem neki a konyhában, tanított nekem olasz ételeket főzni...

bővebben ...
Botond 2018. július 29. - 2018. augusztus 15.
Botond
2018. Norvégia

Fülöp Botond vagyok, 18 éves és az idei tábor volt az első Lions cseretábor, ahol részt vettem. A tábor lehetőségéről édesanyámtól, aki Lions tag, illetve a tavaly már az első táborozásán részt vett testvéremtől, Sárától hallottam. Nem tudom a pontos okát miért Norvégiát és ezt a tábort választottam a jelentkezéskor, egyszerűen csak megtetszett, de úgy gondolom – így ezzel a három hetes fantasztikus kalanddal a hátam mögött – hogy jobbat nem is választhattam volna.

bővebben ...
kinga 2018. július 21. - 2018. augusztus 12.
kinga
2018. Németország

Egy jó barátom (Viktor) 2017 nyarán a Lions segítségével kijutott Svájcba, és csak jó élményekkel tért haza a négy kint töltött hét után. Azt javasolta, hogy mindenképpen nézzem meg a Lions oldalát, hátha nekem is sikerül hasonló tapasztalatokat szereznem. Még ősszel megnéztem a lehetőségeket, és első látásra szerelem volt a berlini táborral. Az itthoni szervezés hihetetlen gyors volt, pár nap alatt fel tudtuk venni a kapcsolatot, illetve a papírok benyújtása után kevesebb, mint 2 héttel érkezett az email, hogy "felvettek" a táborba.

bővebben ...
Rebeka 2018. július 19. - 2018. augusztus 04.
Rebeka
2018. Finnorszag

Ez volt a második utazásom a Lions Clubon keresztül. Idén szinte már rutinszerűen, zökkenőmentesen, gyorsan zajlott az itthoni szervezés. Körülbelül június végén tudtam felvenni a kapcsolatot a fogadócsaládommal. Már a kiutazás előtt rengeteget beszéltem velük, így az utazást még jobban vártam. Július 7-én Budapestről indultam Finnország fővárosába, Helsinkibe.

bővebben ...
Bence 2018. július 19. - 2018. augusztus 06.
Bence
2018. Finnorszag

Ez volt az első utazásom a Lions csereutazás keretében, és remélem, hogy nem az utolsó. Az unokatestvéreim ajánlották, akik már többször is utaztak a szövetség segítségével. Szeretném megköszönni a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének, hogy három felejthetetlen hetet tölthettem Finnországban.

bővebben ...
Márton 2018. július 19. - 2018. augusztus 08.
Márton
2018. Finnorszag

Július 19-én este izgatottan szálltam fel Budapesten a Helsinkibe tartó repülőre, hiszen életem egyik legizgalmasabb utazása kezdődött. Bár ekkor még nem sejtettem, hogy milyen élményekben is lesz részem. Ottani idő szerint este 10 óra 20 perckor szállt le a gép, a kapunál pedig már várt rám a fogadócsaládom

bővebben ...
Sára 2018. július 14. - 2018. augusztus 04.
Sára
2018. Dánia

Első Lions csereutazásom volt, bár a lehetőségről tudtam régóta, mert apukám régóta tagja. Nagyon egyszerű a jelentkezés, habár bonyolultnak tűnhet elsőre. A tavaszi felkészítő Budapesten nagyon hasznos volt és jó hangulatban is telt el. Itt találkoztam Dalmával, a másik magyar lánnyal, aki ebben a táborban volt.

bővebben ...
Dániel 2018. július 14. - 2018. augusztus 01.
Dániel
2018. Hollandia

Iván Dániel vagyok és idény nyáron Hollandiába utaztam két és fél hétre amelyből egy hét egy családnál volt míg a maradék másfél hét pedig egy táborban dél Hollandiában. Én a keresztszüleimen keresztül ismerhettem meg ezt a Klubot és ezáltal ezt a lehetőséget is, ez volt az első utam de leírhatatlanul jól sikerült.

bővebben ...
Mimi 2018. július 14. - 2018. augusztus 01.
Mimi
2018. Hollandia

Sziasztok! Miminek hívnak és idén nyáron Hollandiába tölthettem egy felejthetetlen nyarat a Lions clubnak köszönhetően. A jelentkezésem simán ment, szerintem elég jól le vannak írva az utasítások a jelentkezés kapcsán. Édesapámnak és Kende Lászlónak köszönhetően az utazás megszervezésével sem volt gond. A repülő út is jó volt, Amsterdamba repterére, a Schipholra érkeztem, ahol rögtön megtalált a fogadó családom

bővebben ...
Mátyás 2018. július 09. - 2018. július 22.
Mátyás
2018. Norvégia

Rutinos táborozóként a jelentkezésemet bárminemű probléma nélkül Kende László és Jeles Emőke segítségével intéztem. A tábor mindössze második alkalommal került megrendezésre, ez érződött is a szervezőkkel való kommunikáció során, gyakran sokat kellett várnom a válaszlevelekre. Összességében rendkívül segítőkészek voltak, viszont érdemes nem az utolsó hetekre hagyni a fontos részletek egyeztetését. A tábor kifejezetten a természet és a túrázás szerelmeseinek lett megalkotva...

bővebben ...
Anna 2018. július 08. - 2018. augusztus 01.
Anna
2018. Olaszország

Pizza, pasta, gelato, mennyország, azaz Olaszország Őszintén bevallom előszőr annyira izgultam és féltem, hogy menni se akartam. Aztán pár nagy levegővétel, bíztatás és felkészülés után már a reptéren is voltam. Azért izgultam ennyire mert még sose utaztam egyedül. Egyedül egy idegen országban, egy idegen családnál. De ahogy leszálltam Rómában és megláttam a mosolygós befogadó családomat elmúlt minden

bővebben ...
Rozina 2018. július 08. - 2018. július 29.
Rozina
2018. Norvégia

A host család kedves és érdeklődő volt. Szerveztek pár programot, de volt hogy magunknak kellett kitalálni, hogy mit csináljunk. Lehetett volna kicsit intenzívebb a velük töltött idő, de dolgoztak így megértem hogy erre nem volt lehetőségük. Azt is észrevettük a lányokkal, hogy keveset esznek, amit néha furcsálltunk. Az utolsó 3napban a hajójukon átmentünk Svédországban, tengeren aludtunk. Ez óriási kaland volt, sosem volt még ilyenben részem. Gyönyörű helyeken hajóztunk.

bővebben ...
Boglárka 2018. július 07. - 2018. június 28.
Boglárka
2018. Belgium

Ez volt a második kiutazásom, és az idén Belgiumra esett a választásom. A szüleim Lions- tagok, és én is aktív Leo-tagként tevékenykedek a klubban. A szervezés zökkenőmentes volt: mindig mindenről rögtön értesítettek. A kinti szervező nagyon hamar felvette a kapcsolatot velem, és mindenről időben tájékoztatott. A fogadócsaládomtól rengeteg információt kaptam,

bővebben ...
Csenge 2018. július 07. - 2018. július 21.
Csenge
2018. Ciprus

Németh Csenge Borbála vagyok, én az idén nyáron Ciprusra utaztam 2 hétre. Amikor először hallottam erről a lehetőségről nagyon megörültem, és bizakodni kezdtem, hogy talán én is eljuthatok ide a Lions-klub segítségével. Azért ezt a tábort választottam, mert nagyon tetszett maga a sziget, és nagyon szeretem a meleg déli vidékeket.

bővebben ...
Miriam 2018. július 07. - 2018. július 21.
Miriam
2018. Ciprus

Tóth Miriam vagyok és a Lions clubnak köszönhetően két hetet ciprus szigetén tölthettem. A ciprusi tábor más, mint a többi mivel itt nincs családnál töltött egy hét. Szóval a zökkenőmentes repülőút után a reptéren se volt semmi probléma mivel névre szóló táblával vártak minket így egyből megtaláltuk, akit kellett.

bővebben ...
Lilla 2018. július 01. - 2018. július 20.
Lilla
2018. Észtország

Sziasztok, Varga Lilla vagyok és immár harmadjára vettem részt a Lions csereprogramban. Először 2014-ben utaztam Dániába, amin fellelkesülve rögtön a következő nyáron elutaztam az álomhelyemre, Ausztráliába a Lionsnek köszönhetően. Idén nyáron több év kihagyása után Észtországot vettem célba.

bővebben ...
Huba 2018. július 01. - 2018. július 18.
Huba
2018. Olaszország

Jeles Huba vagyok 4 éve aktív tagja az első Nyíregyházi Leo Klubnak. Idén nyáron Olaszországban a Lions Yout Camp Alps & Sea nevű táborban vettem részt, ami a 2. utazásom volt a Lions szervezésében. Összeségében a Lions tábort rendkívül jó lehetőségnek tartom,hogy az ember nemzetközi kapcsolatokat szerezzen, kulturálisan tájékozottabb legyen, ami pedig a legfontosabb,hogy világot lásson.

bővebben ...
Gréta 2018. június 30. - 2018. július 22.
Gréta
2018. Olaszország

Elérkezett június 30. , az utazás napja. Mivel van 2 kishúgom, így könnyek között búcsúztunk a reptéren. Az utazástól kicsit féltem, mivel ez volt az első repülőutam a családom nélkül. Az olasz reptéren már várt a fogadócsaládom. Nagyon kedvesek voltak, a reptérről hazamentünk, majd egy Pizzeriában vacsoráztunk. Szombaton este érkeztem és már hétfőn igazi családtagnak éreztem magamat...

bővebben ...
Boglárka 2018. június 24. - 2018. július 15.
Boglárka
2018. Olaszország

Első Lions táborom július végén vette kezdetét. A jelentkezés mondhatni zökkenőmentesen zajlott egy kisebb tábor csereberétől eltekintve. Az utazást repülővel oldottuk meg, ami miatt egy picit izgultam, mert ez volt az első repülő utam. Szerencsére gyorsan és zökkenőmentesen eljutottam a bergamoi reptérre, ahol a fogadócsaládom már örömmel várt. Egy szép kisvárosban laktunk a hegyek mellett Bergamotól körülbelül 15-20 percre.

bővebben ...
Kata 2018. június 23. - 2018. július 21.
Kata
2018. Kanada

A Lions clubbal ez volt a második kiutazásom. Idén Kanadába mentem. A repülőjegyet februárban vettük meg. Ajánlom, hogy minél előbb vedd meg a jegyed. A kapcsolatfelvétel nagyon egyszerű volt, már márciusba írtak, hogy mik lesznek a programok a táborban, és hogy ki lesz a családom. Majd pár napra rá rám írt a családom.

bővebben ...
András 2018. június 23. - 2018. július 14.
András
2018. Németország

Nem gondoltam volna, hogy életemben ilyen korán lehetőségem lesz eljutni Németországra. Mindig is reménykedtem abban, hogy sok országot látogatok meg, de sosem volt ez a kép ennyire kézzel fogható és közeli. Niedersachen (Alsó-Szászország) tartomány Obernkirchen nevű kisvárosa és környéke volt a több mint húsz táborozó otthona.

bővebben ...
Kende 2018. június 23. - 2018. július 17.
Kende
2018. Németország

Nagyon szerencsésnek érzem magam, amiért a Lions Club jóvoltából eltölthettem három csodálatos hetet Németországban. Ez volt az első táborom a Lions Clubbal, és remélem, hogy nem az utolsó. A nővérem már kétszer táborozott a Lions Club jóvoltábólés az egyik alkalomal ő is ugyan ebben a Németországi táborban vett részt és ő ajánlotta nekem ezt a tábort.

bővebben ...
Bence 2018. június 08. - 2018. június 24.
Bence
2018. Hong Kong

A 2018-as táborlistát elolvasván megakadt a szemem a hongkongi táboron, mert Ázsiában még nem jártam. Tavaly mindenáron el akartam jutni a BalatonSound fesztiválra, de inkább eladtam a bérletem, hogy mehessek Amerikába, a Lions Club szervezésében. Az idei utazásom napja éppen egybeesett az emelt szintű szóbeli érettségi napjával - esélyem sem lett volna Miskolcról felérni a ferihegyi repülőtérre.

bővebben ...
Viktória 2017. július 14. - 2018. augusztus 04.
Viktória
2018. Izrael

Idén nyáron lehetőségem volt részt venni a harmadik Lions táboromon, ez volt az eddigi legváratlanabb és legérdekesebb. Jó pár éve vágytam már Izraelbe, és az érdeklődés hiánya a YEC tábor iránt épp a kezemre játszott, ugyanis Laci közbenjárásának hála kicsit túlkorosan és kicsit későn, de jelentkezhettem. Utólag is nagyon köszönöm az Újpesti Lions Klubnak a kiküldést, és a gyors reagálást.

bővebben ...

Beszámolók éves bontásban

Országos Lions Bál - Stefánia Palota kezdés: 2019. február 02. 19:00 vége: 2019. február 03. 02:00

2019. február 2-án a Stefánia Palota ad helyet a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének éves báljának, melyre minden kedves tagunkat és támogatónkat szeretettel várunk!

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.