Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

Kedves Cseretáborozók, Kiutazók!

Tájékozódáshoz, országok, táborok megismeréséhez, élmények megosztásához innen letölthetitek az elmúlt évek tábor beszámolóit. További információkért lépjetek kapcsolatba a beszámoló szerzőjével – elérhetősége az adott dokumentumon belül megtalálható!

György 2017. július 28. - 2017. augusztus 18.
György
2017. Németország / 111-NW Lions Centennial Youth Camp 2017 Bad Essen

Magdits György vagyok 19 éves, és nagy örömömre részt vehettem az idei programban. Ez volt az első utazásom a csereprogrammal. Még sosem töltöttem ennyi időt, és ennyire távol a családomtól, tehát nagy kihívás volt ez számomra. A program itthoni szervezése teljesen gördülékenyen ment, volt pár dolog, amit nem tudtam, hogy hogyan kell, de Kende segítségemre volt.

bővebben ...
Zsófia 2017. július 26. - 2017. augusztus 04.
Zsófia
2017. Anglia - Egyesült Királyság / Worchester,UK

Pintér Zsófia vagyok és idén nyáron Angliában tölthettem három csodálatos hetet. Ez volt már a második Lions clubbal való utazásom, bár máskor is vettem részt hasonló cserediákprogramokon az iskolám révén. Lions Club cserediák programról már több mindent is tudtam, mivel tavaly a ciprusi táborban voltam egyik lelkes táborozó, illetve az egyik bátyám ezzel a programmal Finnországban járt.

bővebben ...
Gerda 2017. július 22. - 2017. augusztus 05.
Gerda
2017. Dánia / Camp E, Frøslevlejrens Efterskole, Padborg

Mivel most először vettem részt ilyen kiutazásban, először nagyon féltem az egésztől. Régóta szerettem volna kipróbálni, és a Győr LEO Klub tagjaként most lehetőségem volt erre. Az utazás szervezése simán ment és a kapcsolatot is hamar felvettem a táborvezetővel illetve azokkal, akikkel együtt táboroztam. Sajnos ennél a tábornál nem volt fogadócsalád, így a reptéren a tábori segítők vártak Dániában. Nagyon kedvesek voltak és sokat beszélgettem velük. Én érkeztem meg először a táborba, és mivel órákig egyedül voltam, mint táborozó, így nagyon jó kapcsolatom lett a szervezőkkel, aminek külön örültem.

bővebben ...
Kende 2017. július 21. - 2017. augusztus 09.
Kende
2017. Olaszország / 108 LA Campo Toscana, La via Francigena

Ez volt életem első LIONS csereutazása, a fülest pedig az egyik LIONS-os barátunktól kaptuk. A jelentkezés kisebb gondoktól eltekintve zökkenőmentesen zajlott, bár a fogadócsaládot csak 2 héttel a tábor kezdete előtt határozták meg. A fogadócsaláddal való kapcsolatfelvétellel nem volt probléma egyáltalán. Az utazással se kellet sokat foglalkozni, mert egyszerűen megvettük a repjegyet és lebeszéltük a családdal, hogy hol vesznek fel.

bővebben ...
Gabriella 2017. július 20. - 2017. augusztus 11.
Gabriella
2017. Japán / MD-333

Először is nagyon hálás vagyok mind a magyar, mind a japán Lions kluboknak a lehetőségért, hogy eljuthattam egy olyan országba, ahova már évek óta vágytam. A japán tábor a második Lions táborom volt, tavaly Virginiába mentem. A két tábor elképesztően különböző, ez leginkább a kulturális különbségek miatt van, de mindkettő fantasztikus, csak más okokból.

bővebben ...
Sára és Domonkos 2017. július 16. - 2017. július 30.
Sára és Domonkos
2017. Ciprus / Limassol, Ciprus

Fülöp Sára és Halmai Domonkos vagyunk és két fantasztikus hetet tölthettünk júliusban Cipruson. Ez volt az első Lions Clubbal történő utazásunk, de már sok mindent hallottunk a Lions-ról mivel szüleink clubbtagok ezért sokat tudtak mesélni róla. Azért ezt a tábort választottuk mert nagyon tetszett maga a sziget és mivel 15 évesek voltunk így az életkor miatt csak ez jöhetett szóba. Magyarországról ketten utaztunk.

bővebben ...
Laura 2017. július 16. - 2017. augusztus 16.
Laura
2017. USA / USA, Wisconsin, Camp Vista

Ez volt az első csereutazásom, és ami azt illeti, az első tengerentúli utam is egyben teljesen egyedül. Egy ismerősünkön keresztül hallottam előszőr a Lionsról, így az ő segítségével indítottam el a jelentkezésemet is, ami meglehetősen könnyedén ment. A fogadó családdal már tavasszal fel tudtam venni a kapcsolatot. Tena, a wisconsini fogadó anyám küldött egy emailt, melyben – egy kisebb bemutatkozás mellett - támpontot adott, hogy mely amerikai reptereken tudok belépni az USA-ba, és hogy onnan merre felé kellene átszállnom.

bővebben ...
Bernadett 2017. július 15. - 2017. július 22.
Bernadett
2017. Franciaország / 103 SE, Camp Lions de Provence, Aix-en-Provence

Idén hallottam először a Lions nemzetközi szervezetről és a kiutazás lehetőségről egy csoporttársamtól, szóval ez volt az első utam. Mivel a tanulmányaim is úgy alakultak az egyetemen, hogy adódott egy kis szünet, bátran ugrottam a lehetőségre. Azt nem mondhatom, hogy a jelentkezés zökkenőmentesen alakult, hisz 22 éveseket kevés táborban fogadnak, így ezt is figyelembe kellett vennem a táborok nézegetése közben.

bővebben ...
Zsófia 2017. július 15. - 2017. augusztus 06.
Zsófia
2017. India / 3231, Mumbai

Tavaly Dániában voltam a Fultonon, idén pedig Indiába sikerült eljutnom, ami egy nagy álmom volt. A jelentkezés egyszerűen és gyorsan ment, szerencsére idén sem volt semmi problémám ezzel. A családdal és a táborvezetőkkel is Idén a Lionsnak köszönhetően második táboromba sikerült eljutnom. hónapokkal a tábor előtt felvettem a kapcsolatot, így tudtam mire számíthatok és mik azok, amiket feltétlenül vinnem kell magammal.

bővebben ...
Máté 2017. július 15. - 2017. augusztus 22.
Máté
2017. Norvégia / 104C3, Lions Camp Explorience

2017 július 15-től augusztus 5-ig a második Lions cseretáboromban vettem részt Norvégiában. Az első két évvel ezelőtt volt Isztambulban és ott nagyon jól éreztem magam, ezért elég magas elvárásaim voltak a mostani táborral szemben. A jelentkezésnél Norvégián kívül Belgiumot és Svájcot jelöltem meg, végül a skandináv országba fogadták el a jelentkezést. Maga a folyamat nagyobb nehézségek nélkül zajlott le, ez valószínűleg többek között a két évvel ezelőtti tapasztalatnak köszönhető.

bővebben ...
Kevin 2017. július 14. - 2017. augusztus 06.
Kevin
2017. Finnorszag / Finnország, 1000 Lakes

Amikor a repülőgépen Finnország felett repültem, az első dolog, ami a szembe tűnt hogy milyen gyönyörű a taj felülről. Mindenfele zöld növénytakaró, számos sziget, félsziget és sok víz volt látható. A repülőről nézve meseszerű látványt nyújtottak e látszólag vad természeti szépségek, hatalmas erdők és bőséges tavak, de ezek később közelről is ugyanilyen csodalatosnak bizonyultak.

bővebben ...
Gréta 2017. július 10. - 2017. július 23.
Gréta
2017. Norvégia / MD 104 Norway, Lions Camp Hardangervidda

Norvégiában volt a második táborom, tavaly Lengyelországba juthattam el a Lions szervezetnek hála. Kezdjük is az elején. A táborvezető korán felvette a kiutazókkal a kapcsolatot, létrehozott egy Facebook csoportot, ahol megismerhettük a leendő társainkat, és bármilyen kérdéssel fordulhattunk hozzájuk. Norvégiában ezen a helyszínen, ezzel a tematikával ez a tábor volt az első, így még a táborvezetőknek sem volt bejáratott, rutinszerű ez az egész.

bővebben ...
András 2017. július 09. - 2017. július 21.
András
2017. Svédország / 101 A Lions Baltic Sea Camp, Stensund

Előszóban a magáról a kiutazás lehetőségéről több helyről is értesültemi, édesapám az Első Győri Lions Clubban tag, illetve testvéreim több alkalommal voltak már cseretáborban, így kaptam kedvet én is a kiutazáshoz. Emellett még a Győr LEO Clubban is buzdítottak a társaim, hogy próbaáljam ki, nem fogom megbánni és így is lett. Az egyik, ha nem a legjobb két hetemet töltöttem Svédország déli részénél.

bővebben ...
Sára 2017. július 08. - 2017. július 29.
Sára
2017. Belgium / LIONS YOUTH CAMP BRUSSELS 2017

Én másodjára utaztam ki idén a LIONS-sal és egyáltalán nem bántam meg évről évre egyre jobban érzem magam és nagyon sok tapasztalatot szereztem. Ezeknek a táboroknak köszönhetően emberileg is fejlődtem. Tavaly Olaszországban a Valtellina camp-ben voltam a hegyekben idén pedig Belgiumot vettem a nyakamba. Kérdeznétek miért? Nagyon sokan megkérdezték tőlem ezt a kérdést az út során főleg azután, hogy meghallották, hogy nem vagyok egy sör fan , de többen is ajánlották és én az építészet megszállottja vagyok és az ottani házak még a falukban is elképesztőek nem beszélve a csokikról.

bővebben ...
Attila 2017. július 08. - 2017. július 29.
Attila
2017. Brazilia / Brazília, Rio Grande du Soul

Egyes helyeket turistaként majdnem lehetetlen megismerni, mert a turistalátványosságok és a valóság nagyon eltérő képet fest. Különösen igaz ez Brazíliára, ezért is választottam. Már kétszer voltam Lions cseretáborban (Ausztrália, Texas), ezért tudtam, hogy mennek a dolgok egy Lions cseretáborban. Erre szükségem is volt rendesen, ugyanis egyáltalán nem mind brazil beszél angolul.

bővebben ...
Kristóf 2017. július 08. - 2017. augusztus 05.
Kristóf
2017. Kanada / District A15 Bruce Murray International Youth Camp

Ebben az évben (2017.) ismét lehetőségem volt táborozni, az általam választott tábor a kanadai Bruce Murray Lions International Youth Camp volt. A jelentkezési procedúra, formalitás (fénykép, levél, nyomtatványok, útlevél stb.) után a táborvezető felvette velem a kapcsolatot: egy pár e-mailváltás után egyeztetett időpontban – figyelembe véve a -6 óra időeltolódást - skype-on beszélgettünk, kicsit tesztelte az angol nyelvtudásomat. Mint utólag megtudtuk minden jelentkezővel ugyanígy járt el, és senkit sem utasított vissza, ezért is voltunk a táborban elég nagy létszámban.

bővebben ...
Zsófia Réka 2017. július 08. - 2017. augusztus 04.
Zsófia Réka
2017. USA / Pisgah Forest, North Carolina, United States, NC Lions YEC Celebrating 100 years

Tavaly volt egy jó barátnőm kint Cipruson és miután ódákat zengett, hogy milyen jól telt neki és hogy mekkora élmény volt úgy gondoltam én is belevágok ebbe a Lions Cseretáborba és őszintén egy másodpercig nem bántam meg! Barátnőm nagybátyja Lions tag szóval őtőle hallott a programról és neki már bátyja is vett rész a programban. Mivel első kiutazásom volt ezért fel kellett vennem a kapcsolatot a gödöllői klubbal, akik készségesen segítettek mindenben és mikor lehetett jelentkezni elküldtem mindent.

bővebben ...
Dóri 2017. július 08. - 2017. augusztus 06.
Dóri
2017. USA / USA-South-Carolina

Első mondataimban szeretném még egyszer megköszönni a sok segítséget Kende Lászlónak és Hunyadi Jánosnak, akik lehetőséget adtak nekem egy felejthetetlen élmény birtoklásához. Egy élményekkel teli, felejthetetlen, emlékezetes nyáron vagyok túl. Első utazásom volt a Lions klubbal, de remélem nem az utolsó. Egyik barátnőm által jutott tudomásomra a Lions klub, ő tavaly Cipruson volt és élménybeszámolói után rögtön tudtam, hogy nekem is részt kell vennem egy ilyen programban.

bővebben ...
Gabriella Gréta 2017. július 07. - 2017. július 29.
Gabriella Gréta
2017. Portugália / PORTUGAL MULTIPLE DISTRICT 115

Idén nyáron, a Lions klubok országos szövetségének köszönhetően, csodálatos 3 hetet tölthettem el Portugáliában, ebből 1 hetet családnál, 2 hetet pedig táborban. A választásom egyrészt azért esett erre az országra, mert még soha nem jártam ott és nagyon érdekelt az ottani élet, másrészt azért, mert ez volt az első kiutazásom és mindenképp mediterrán jellegű helyre szerettem volna menni.

bővebben ...
Kristóf 2017. július 06. - 2017. augusztus 07.
Kristóf
2017. USA / Arizona C. Kirby Smith

Az idei arizonai utam volt az első Lions cseretáborom. Ezzel az egy hónapos (4 és fél hét) úttal valóra vált az egyik álmom, mégpedig eljutni az Államokba. Az odafele út nem sikerült a legjobban. Londonban találkoztam a belga lánnyal és onnan együtt mentünk Tucson-ba dallasi átszálással. Dallasban késtünk több, mint egy órát, így lekéstük az utolsó átszállásunkat. Kis izgalommal és 3 óra plusszal megérkeztünk végül.

bővebben ...
Marcell 2017. július 05. - 2017. július 27.
Marcell
2017. Finnorszag / Finnország, YC Artic light camp - Kittila

Ez volt életem második Lions Clubos utazása és ha bár már volt egy kis tapasztalatom, azért természetesen most is izgalommal teltek az előkészületek. Idén is Finnországba mentem, mivel nagyon szeretem az északi országokat, azzal a különbséggel, hogy idén Finnország északi felébe utaztam. Most is a Finnair-rel repültem és szerencsére most se volt semmi gond.

bővebben ...
Réka 2017. július 02. - 2017. július 21.
Réka
2017. Svédország / Md 101 Lions Baltic Sea Camp

Ezen a nyáron ismét lehetőségem volt részt venni egy Lions csereutazásban, immáron másodjára. A tavalyi dél-olaszországi utazásom után úgy döntöttem, most olyan helyre kellene menni, ahol a meleg fogalma az én szótáramtól eltérően 18 foknál kezdődik. Svédországot választottam uticélul és míg először kissé félve és kétségekkel indultam el utólag úgy látom, hogy életem egyik legjobb döntése volt.

bővebben ...
Gréta 2017. július 01. - 2017. július 22.
Gréta
2017. Olaszország / 108 YA Lions Youth Camp Vesuvio

Ezen a nyáron utaztam előszőr a Lionsszal és őszintén állíthatom, hogy életem egyik legnagyobb kalandja volt. Előszőr is szeretném megköszöni Kende Lászlónak és az első Nyíregyházi Lions Clubnak a rengeteg segítséget, amit tőlük kaptam és a lehetőséget, hogy 3 felejthetetlen hetet tölthettem Dél-Olaszországban. Nélkülük mindez nem valósulhatott volna meg.

bővebben ...
Mimi 2017. június 29. - 2017. július 30.
Mimi
2017. Ausztrália / District 201 Q3, Camp Krokodile, Currimundi - Sunshine Coast

Sziasztok, Miminek hívnak és ezen a nyáron a Lions Klubnak köszönhetően egy elképesztő nyarat tölthettem Ausztráliában. Első kiutazásom volt, de minden nagyon simán ment. Édesapám tagja a Klubnak, így ismerhettem meg a Lions csereprogramot. A kiutazásommal nem volt gond, habár rengeteg segítséget kaptunk Kende Lászlótól és az ausztrál co-ordinátoromtól is. A vízumot és a repülőjegyet édesapámmal közösen intéztük el, de azzal sem volt probléma.

bővebben ...

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.