Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2017. Bence

indulás: 2017. június 26.
vége: 2017. július 29.
ország: USA
tábor neve: Iowa Lions Youth Exchange Camp, Iowa, USA

Az egész történet egy határidős email-lel kezdődött, a LionsClub-tól. Az email-ben egy ajánlat szerepelt, amelyből megtudtam, hogy van egy fél napom eldönteni, hogy lemondom-e a BalatonSound bérletemet, amit egész évben terveztem, azért, hogy mehessek Iowa-ba. Végül hosszas tanácskozás után rájöttem, hogy egy ilyen lehetőséget elszalasztani bűn lenne.

Az utazásom június 26-án kezdődött azzal a viccel, hogy 2 nap múlva töltöttem a 18. évemet és emiatt kicsit izgalmas volt, hogy nem lesz-e baj a chicago-i reptéren. Ott végül nem történt semmi amiatt, hogy még kiskorúnak számítok, csak arra voltak kíváncsiak, hogy fogok-e dolgozni Amerikában. 17 óra repülés után még ugyanazon a napon megérkeztem, mivel 7 óra időeltolódás van ott. 

Kint tartózkodásom 3 szakaszból állt: először az első fogadócsaládnál voltam 2 hetet, majd a tábor következett és azután átkerültem egy másik családhoz, mivel az előző családom elutazott. Az első családnál nagyon jól éreztem magam, rengeteg helyre eljutottam Iowa-n belül, változatos programok, valamint sok új ember várt engem. Alapjáraton ez az egész kaland ijesztőnek hangozhat, hogy kimenni egy egész hónapra Amerikába, egy világba, ahol még soha nem jártam, senkit nem ismertem és csak az angol tudásomra hagyatkozhattam, és arra, hogy imádok ismerkedni. Az első családommal többnyire baseball meccseken vettünk részt, mivel a család mindhárom fiú tagja baseballozott, így még a kulisszatitkok mögé is bepillantást nyerhettem. Nagyon sokan érdeklődtek felőlem, az Európai Unióról, Magyarországról és a városomról és mivel a táborban egy prezentációt kellett tartanom az otthonomról, azt a prezentációt mindenkinek meg tudtam mutatni, mivel a telefonomban tároltam. 3. hetemet az iowa-i táborban töltöttem, ahol megismertem az összes cserediákot a világ minden pontjáról. Elképesztő helyekre tudtunk eljutni a tábor segítségével, de nagyon fárasztóan teltek a napjaink, mert nagyon tele volt zsúfolva programokkal a hét és nagyon kevés szabadidőnk volt, főleg egymásra.

A tábor után egy másik családhoz kerültem, ahol az egyik fiúval nagyon jól kijöttem és azóta is tartjuk a kapcsolatot. Sokat mutattak nekem 1 hónap alatt, amíg kint voltam. Legnagyobb élményem, hogy eljuthattam Chicago-ba. Már régóta szerettem volna látni egy igazi nagyvárost. Nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem, de kiutazásom fő oka az angol nyelvtudásom fejlesztése volt. Hazatértemkor egyből részt vettem egy felsőfokú kurzuson 2 magántanárral és mindössze 2 hét felkészüléssel 80%-ot értem el a komplex nyelvvizsgán úgy, hogy nemhogy a szüleim vagy a tanáraim, de még én magam sem hittem abban, hogy sikerül.
Összességében egy remek világképet alkotott az utazásom, sok tapasztalatot szereztem és remélem még a későbbiek során lesz lehetőségem, hasonló utazáson részt venni.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.