Cseretábor / Youth Camp

Lions cseretábor

Lions cseretábor kiutazás

A 2019-es kiutazásokra a jelentkezés előre láthatólag
2018. november közepén indul.

Figyeljétek a Facebook oldalt is!


Kérek mindenkit, hogy mielőtt belevágna a jelentkezésbe, vagy kérdést tenne fel,
gondosan olvassa végig az oldalon található tudnivalókat,
a kormányzói tájékoztatót,a Cseretábor Szabályzatot
valamint a kiutazással kapcsolatos
Gyakori Kérdések-Válaszok
dokumentumot.

Üdvözlettel:
Kende László, Csereutazás Felelős (YEC)
tel.: 06-30-932-4865
e-mail: yec@lions.hu

és
Chrabák László
Lions Clubok Magyarországi Szövetsége
kormányzó


A Lions Club minden évben több ezer, 16 és 22 év közötti fiatal számára teszi lehetővé, hogy külföldi útja során más kultúrákat ismerhessen meg. A program részeként a táborozók:

 • A világ összes tájékáról érkező fiatalokkal ismerkedhetnek meg és köthetnek barátságot
 • Elmerülhetnek a fogadó ország kultúrájában
 • A tábor előtt és/vagy után helyi családoknál is eltölthetnek néhány napot/hetet 


Csereutazásra pályázni – a Lions nemzetközi szabályai értelmében – csak a küldő ország Lions szervezetén keresztül lehet. A külföldi Lions táborok, Lions csereprogram felelősök közvetlen megkeresése a csereprogramból történő kizáráshoz vezethet.
A jelentkezési rendszer továbbra is az új pályázókat részesíti előnyben. Akik már két, vagy több alkalommal vettek részt korábban a Lions csereprogramban, azok jelentkezését csak 10 nappal később fogadjuk.

 

A jelentkezés menete:

1) A két táborlistáról Nemzetközi, illetve Európai tájékozódhatsz a 2019-ben megrendezésre kerülő táborok részleteiről. (Mindkét lista jelenlegi, első változata sajnos még hiányos, helyenként hibás. Frissítések várhatók.) 

2) A jelentkezések indulása után az első 10 napban csak olyanok jelentkezését fogadjuk, akik korábban nem, vagy legfeljebb 1 alkalommal vettek részt a programban kiutazóként. Minden jelentkező legfeljebb három tábort jelölhet meg úti célként. Az érvényes jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk és bíráljuk el.

3) Miután kiválasztottad, hogy mely táborokba szeretnél jelentkezni, nézd meg a Foglaltsági Táblázatban (lásd az oldal alján, a dokumentumok között!), hogy az illető táborba van-e meg szabad hely. (A listát időről időre frissítjük.)

4) Keresd meg a lakóhelyed közelében azt a Lions Klubot, (megtalálod őket itt: Klubok , ill. Elérhetőségek) amelynek ajánlásával és a jelentkezési lapod hitelesítésével lehetővé teszi jelentkezésedet.
Számítógép segítségével értelemszerűen és gondosan töltsd ki az Excel jelentkezési lapot (letölthető az oldal alján!), majd a jelentkezési lap fájlt az alábbi minta szerint nevezd el: HUN_Vezetéknév_Keresztnév.xls . A jelentkezési lap harmadik oldalát nyomtasd ki, írd és írasd alá a Klub részéről is (103-105-107. sor), és - lehetőleg PDF formátumban - szkenneld be.

5) A Családi Fogadási Nyilatkozattal ugyanígy járj el: töltsd le az Excel fájlt, töltsd ki, illetve töltesd ki a Klubra vonatkozó részt (mindezt számítógépen!). Ezt a dokumentumot is nyomtasd ki, és írasd alá a klubelnökkel vagy a klub kiutazási felelősével. Ezután az aláírt lapot szinten szkenneld be, lehetőleg PDF formátumban.

6) A jelentkezés dátumától számított 14 napon belül fizesd be/utald át a regisztrációs díjat (a 2019. évre 45.000,- Ft) az alábbi bankszámlaszámra úgy, hogy a közlemény rovatban a neved és a tábor neve olvasható legyen.
Lions Clubok Magyarországi Szövetsége 10300002-20333522-70213285 (MKB)

7) A fenti dokumentumokat küldd el e-mailben a Csereutazás Felelősnek (YEC, Kende László) a yec@lions.hu e-mail címre (az e-mail "Tárgy" rovatába írd be a nevedet és a "cseretábor" szót is!). Amennyiben e fenti dokumentumokat hiánytalanul és hibátlanul kitöltötted és elküldted, jelentkezésed bekerül a Foglaltsági Táblázatba.
Ha egy táborhelyre több jelentkező is pályázna, akkor az elsőként beérkező és minden kiírási feltételnek maradéktalanul megfelelő jelentkezést beküldő neve kerül be a Foglaltsági Táblázatba.

8) Ahhoz, hogy jelentkezésedet véglegesen elfogadjuk és továbbíthassuk a külföldi tábornak, az alábbi dokumentumokat/kellékeket is el kell küldened a Csereutazás Felelősnek (YEC, Kende László) a yec@lions.hu címre:

 • Kitöltött Családi fogadási nyilatkozat Excel formátumban
 • "Dear Host Family..." angol nyelvű bemutatkozó levél (Wordben, kb. egy oldal)
 • 2 digitális fénykép (képenként maximum kb. 250 KB) magadról; egy mellkép/igazolványkép, és egy (szűk) családi környezetben
 • Úti okmányod (útlevél, vagy személyi igazolvány) szkennelt másolata
 • Európai célország esetén: EU-s TAJ kártya (EHIC) szkennelt másolata
 • Utazási biztosítás (baleset, betegség, poggyász, felelősség, stb...) bizonylata (kiutazás előtt 30-60 nappal)

Minden csatolt fájlnak adj értelemszerű nevet (angolul!), mely a Te nevedet is tartalmazza (tehát, pl. Vezetéknév_Family_Photo")

A táborok csak akkor fogadják el/igazolják vissza a jelentkezésedet, ha az összes fenti dokumentumot elküldted!
(kivétel az utazási biztosítás, amelyet indulás előtt 1-2 hónappal érdemes megkötni)

9) Ha helyesen töltötted ki az űrlapokat és csatoltad a fenti kellékeket, és a fogadó ország visszaigazolta jelentkezésed, felveheted a kapcsolatot a külföldi táborvezetővel, hogy egyeztesd vele az utazással és a táborral kapcsolatos további részleteket.

Egyéb tudnivalók:

Tájékozódj mindenről időben! A legtöbb tábornak van saját weblapja és/vagy facebook csoportja, mely sok hasznos információt tartalmaz.

 • Az utazás megszervezése (repülőjegy, nemzetközi diákigazolvány, stb.) mindenkinek a saját feladata, költsége és felelőssége.
 • Az online foglaláson kívül nagy segítségedre lehet egy utazási iroda (e-mailben, személyesen). Ne vásárolj repülőjegyet, amíg nem kapsz a táborból végleges visszaigazolást!
 • Ha egy országon belül több tábor van, akkor a fogadó ország joga eldönteni, hogy a jelentkezőt melyik táborba sorolja be!
 • Hibásan, illetve hiányosan kitöltött jelentkezési lapokat nem tudunk elfogadni! A helytelenül kitöltött lapok javítása/kiegészítése során elvesztegetett idő alatt az általad áhított táborhelyek elkelhetnek.
 • A táborból hazaérve október 15-ig útibeszámolót kell írnod, melyet a Csereutazás Felelősnek (YEC-nek), a yec@lions.hu e-mail címre kell elküldened.

Amennyiben nem küldöd el határidőre a beszámolód, kizárod magad a következő évi cseretáborból!

A beszámoló formanyomtatványát és annak szempontjait megtalálhatod itt, a lap alján.
ÚJ! a fenti feltételek, szempontok és további információ megtalálhatók
egy letölthető dokumentumban, itt, a lap alján!


Jó utazást, sok élményt és rengeteg kalandot kívánunk!!


Csatlakozz a Facebookon a
„Lions YE Kiutazók Klubja” csoporthoz!


Cseretábor / Youth Camp

Országos Lions Bál - Stefánia Palota kezdés: 2019 január 12. 18:00 vége: 2019 január 13. 02:00

2019. január 12-én a Stefánia Palota ad helyet a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének éves báljának, melyre minden kedves tagunkat és támogatónkat szeretettel várunk!

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.