hírek

Lions szövetség hírek

Legfrissebb hírek

Lions galéria Benkő László emlékére 2020. november 19. 14:00 Lions galéria Benkő László emlékére
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

A hazai Lions közösség is megrendülve értesült Benkő László haláláról, aki lelkes, aktív segítőként szívén viselte a rászoruló emberek sorsát, számtalan Lions rendezvényen jelen volt és kivette a részét a feladatokból. A világhírű Omega együttes alapító tagjára emlékezik most a Lions közösség az alábbi képgalériával, az elmúlt évek eseményeiből válogatva.

bővebben ...
Meghalt Benkő László, szeretett Lions társunk 2020. november 18. 09:00 Meghalt Benkő László, szeretett Lions társunk
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Benkő László személyében egy olyan embert vesztett el a Lions közösség, aki kiemelkedő jószolgálati munkájával sok rászoruló ember mindennapjait tette egy kicsit könnyebbé. Búcsúzunk szeretett Lions társunktól, számtalan rendezvényünk segítő szereplőjétől, a világhírű Omega együttes alapító tagjától, akit 2011-ben Lions Díjjal jutalmazott a közösség. Hiányozni fogsz Laci, nyugodj békében!

bővebben ...
Olvassunk és főzzünk! 2020. szeptember 17. 10:00 Olvassunk és főzzünk!
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület és Tóth Zoltán, a Budaörsi Olvasókör vezetőinek meghívására szeptember 16-án Keys Mária kormányzó asszonnyal, Jo Keys klubelnökkel (Cosmopolitan LC), Fésűs Mary zónaelnökkel Fésűs András PDG (Mozaik LC) társaságában részt vettünk a Dankó utcai élelmezési üzem bővítési projektjének bemutatóján.

bővebben ...
Kormányzói köszöntés - Keys Mária 2020. július 01. 16:00 Kormányzói köszöntés - Keys Mária
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Ez az év sok tekintetben különlegesnek mondható. Egyrészt azért, mert sok híres történelmi évfordulót ünnepelhetünk 2020-ban. Ezek közül a legtöbb olyan jelentős esemény, amely alapjaiban változtatta meg az emberek hétköznapi életét. Sajnos a koronavírus miatt a 2020-as esztendő is egy ilyen fordulópontként fog bevonulni a jövő történelmébe.

bővebben ...
Az alakuló Eger LC tagjai ismét egy aktivitáson vitték a Lions nevet 2020. május 13. 13:00 Az alakuló Eger LC tagjai ismét egy aktivitáson vitték a Lions nevet
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége ismét örömmel számolhat be egy adományozásról, melyben az alakuló Eger LC is nagy szerepet játszott. Az egri vállalkozók összefogásának köszönhetően közel 3 millió forint értékű, sürgősségi zseb ultrahang készüléket adhattak át a napokban a Markhot Ferenc Kórház Kardiológiai osztályának.

bővebben ...
Egyre aktívabb a hamarosan megalakuló Eger LC 2020. április 07. 14:00 Egyre aktívabb a hamarosan megalakuló Eger LC
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége örömmel jelenti be, hogy a közeljövőben megalakuló Eger Lions Club egyre több aktivitást szervez. Legutóbbi kezdeményezésük már Lions logó alatt szerveződött: ennek lényege, hogy a borászok által felajánlott 1552 palack bort értékesítik, a befolyó összegből pedig egészségügyi dolgozók részére készíttetnek ebédet.

bővebben ...
Adjunk vért, szervezzünk véradókat 2020. március 30. 11:00 Adjunk vért, szervezzünk véradókat
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Sajnálatos módon a járvány szűkíti, illetve átformálja jószolgálati cselekvési lehetőségeinket, van azonban - az adománygyűjtés mellett is - az egészségprogramunkhoz illeszkedő olyan tett, amellyel sokat segíthetünk az egészségügy intézményeinek. Ez a véradás, hiszen a veszélyhelyzet bejelentése óta érezhetően visszaesett a véradók száma.

bővebben ...
Koronavírus miatti ajánlás 2020. március 10. 10:00 Koronavírus miatti ajánlás
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

2020. március 9-én összeült a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének egészségügyi munkacsoportja, melynek célja az volt, hogy ajánlásokat fogalmazzon meg a - koronavírus terjedésének időszakában - a megvalósítás előtt álló aktivitások megrendezésével kapcsolatban. A kabinet munkájában részt vett, Dr. Kökény Mihály, Dr. Hortoványi Eszter, Dr. Belatiny Attila és Boronkay Gusztáv kormányzó.

bővebben ...
Elkezdődött a felkészülés a Lions egészséghónapra 2020. február 13. 14:00 Elkezdődött a felkészülés a Lions egészséghónapra
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

A klubok idén is sokszínű kínálattal készülnek a tavaszi egészséghónapra. Több közösség önkormányzati rendezvényekhez, vásárokhoz kapcsolódik, hogy minél több ember számára tegyék elérhetővé az egészségmegőrzés egy-egy szeletét. A Szövetség ajánlást tett közzé az események szervezéséhez, amely az oroszlanok.hu D-119 menüjében található.

bővebben ...
Elindult A békeposzter pályázat közönségszavazása 2020. január 06. 14:00 Elindult A békeposzter pályázat közönségszavazása
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

A békeposzter pályázatra 2019-ben 86 rajz érkezett a kormányzósághoz. A zsűri kiválasztotta az országos győztes rajzot, melyet december elején, a megadott határidőig kiküldtek az Egyesült Államokba. A nemzetközi döntés február közepére várható. Szintén összeállt a márciusi kiállítás anyaga, a győztesekkel, jutalmazottakkal. Egy hely van még kiadó: a közönségdíjasé. Szavazzatok!

bővebben ...
Látássérült személyek kommunikációját támogató audio-narrátor képzési program indul 2020. január 06. 12:00 Látássérült személyek kommunikációját támogató audio-narrátor képzési program indul
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

A képzési program célja olyan szakemberek képzése, akik a látássérült személyek részére a megfelelő készségek és ismeretek birtokában képesek az audio-narráció eszközrendszerével a vizuális üzeneteket lényegre törően, érthető és élvezhető módon közvetíteni. A képzési programot elvégző résztvevők, mint audio-narrátorok tudják tevékenységüket végezni.

bővebben ...
Elhunyt Haynes H. Townsend bíró, Nemzetközi Első Alelnök 2019. december 20. 09:00 Elhunyt Haynes H. Townsend bíró, Nemzetközi Első Alelnök
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Sajnálattal tájékoztatjuk tagtársainkat, hogy Haynes H. Townsend bíró, Nemzetközi Első Alelnök 2019. december 17-én, eltávozott az élők sorából. 64 éves volt. Townsend alelnök egyedülálló képessége volt, hogy mágnesként vonzza az embereket. Mosolyogva köszöntött mindenkit, akivel csak találkozott, és ettől mindenki boldognak és valahogy fontosnak érezte magát.

bővebben ...
Célba értek a magyarországi Lions tagok Kárpátaljára szánt adományai 2019. december 16. 10:28 Célba értek a magyarországi Lions tagok Kárpátaljára szánt adományai
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

A Lions Clubok Magyarországi Szövetségének felhívására ismét jelentős mennyiségű adományt gyűjtöttek össze a Lions klubok. Két kamionnyi ruhát tudtunk küldeni, melynek döntő többségét a Pécs-Normadia LC és a Kecskemét Első LC gyűjtötte.Egy kisbusz teljesen megtelt cipősdobozokkal, melynek tartalma főleg gyermekjáték volt.

bővebben ...

Hírek archívum:

Hír kategóriák

Lions Clubok eseményei

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.