hírek

Lions szövetség hírek

Legfrissebb hírek

Olvassunk és főzzünk! 2020. szeptember 17. 10:00 Olvassunk és főzzünk!
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület és Tóth Zoltán, a Budaörsi Olvasókör vezetőinek meghívására szeptember 16-án Keys Mária kormányzó asszonnyal, Jo Keys klubelnökkel (Cosmopolitan LC), Fésűs Mary zónaelnökkel Fésűs András PDG (Mozaik LC) társaságában részt vettünk a Dankó utcai élelmezési üzem bővítési projektjének bemutatóján.

bővebben ...
Kormányzói köszöntés - Keys Mária 2020. július 01. 16:00 Kormányzói köszöntés - Keys Mária
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Ez az év sok tekintetben különlegesnek mondható. Egyrészt azért, mert sok híres történelmi évfordulót ünnepelhetünk 2020-ban. Ezek közül a legtöbb olyan jelentős esemény, amely alapjaiban változtatta meg az emberek hétköznapi életét. Sajnos a koronavírus miatt a 2020-as esztendő is egy ilyen fordulópontként fog bevonulni a jövő történelmébe.

bővebben ...
Az alakuló Eger LC tagjai ismét egy aktivitáson vitték a Lions nevet 2020. május 13. 13:00 Az alakuló Eger LC tagjai ismét egy aktivitáson vitték a Lions nevet
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége ismét örömmel számolhat be egy adományozásról, melyben az alakuló Eger LC is nagy szerepet játszott. Az egri vállalkozók összefogásának köszönhetően közel 3 millió forint értékű, sürgősségi zseb ultrahang készüléket adhattak át a napokban a Markhot Ferenc Kórház Kardiológiai osztályának.

bővebben ...
Egyre aktívabb a hamarosan megalakuló Eger LC 2020. április 07. 14:00 Egyre aktívabb a hamarosan megalakuló Eger LC
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége örömmel jelenti be, hogy a közeljövőben megalakuló Eger Lions Club egyre több aktivitást szervez. Legutóbbi kezdeményezésük már Lions logó alatt szerveződött: ennek lényege, hogy a borászok által felajánlott 1552 palack bort értékesítik, a befolyó összegből pedig egészségügyi dolgozók részére készíttetnek ebédet.

bővebben ...
Adjunk vért, szervezzünk véradókat 2020. március 30. 11:00 Adjunk vért, szervezzünk véradókat
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Sajnálatos módon a járvány szűkíti, illetve átformálja jószolgálati cselekvési lehetőségeinket, van azonban - az adománygyűjtés mellett is - az egészségprogramunkhoz illeszkedő olyan tett, amellyel sokat segíthetünk az egészségügy intézményeinek. Ez a véradás, hiszen a veszélyhelyzet bejelentése óta érezhetően visszaesett a véradók száma.

bővebben ...
Koronavírus miatti ajánlás 2020. március 10. 10:00 Koronavírus miatti ajánlás
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

2020. március 9-én összeült a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének egészségügyi munkacsoportja, melynek célja az volt, hogy ajánlásokat fogalmazzon meg a - koronavírus terjedésének időszakában - a megvalósítás előtt álló aktivitások megrendezésével kapcsolatban. A kabinet munkájában részt vett, Dr. Kökény Mihály, Dr. Hortoványi Eszter, Dr. Belatiny Attila és Boronkay Gusztáv kormányzó.

bővebben ...
Elkezdődött a felkészülés a Lions egészséghónapra 2020. február 13. 14:00 Elkezdődött a felkészülés a Lions egészséghónapra
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

A klubok idén is sokszínű kínálattal készülnek a tavaszi egészséghónapra. Több közösség önkormányzati rendezvényekhez, vásárokhoz kapcsolódik, hogy minél több ember számára tegyék elérhetővé az egészségmegőrzés egy-egy szeletét. A Szövetség ajánlást tett közzé az események szervezéséhez, amely az oroszlanok.hu D-119 menüjében található.

bővebben ...
Elindult A békeposzter pályázat közönségszavazása 2020. január 06. 14:00 Elindult A békeposzter pályázat közönségszavazása
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

A békeposzter pályázatra 2019-ben 86 rajz érkezett a kormányzósághoz. A zsűri kiválasztotta az országos győztes rajzot, melyet december elején, a megadott határidőig kiküldtek az Egyesült Államokba. A nemzetközi döntés február közepére várható. Szintén összeállt a márciusi kiállítás anyaga, a győztesekkel, jutalmazottakkal. Egy hely van még kiadó: a közönségdíjasé. Szavazzatok!

bővebben ...
Látássérült személyek kommunikációját támogató audio-narrátor képzési program indul 2020. január 06. 12:00 Látássérült személyek kommunikációját támogató audio-narrátor képzési program indul
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

A képzési program célja olyan szakemberek képzése, akik a látássérült személyek részére a megfelelő készségek és ismeretek birtokában képesek az audio-narráció eszközrendszerével a vizuális üzeneteket lényegre törően, érthető és élvezhető módon közvetíteni. A képzési programot elvégző résztvevők, mint audio-narrátorok tudják tevékenységüket végezni.

bővebben ...
Elhunyt Haynes H. Townsend bíró, Nemzetközi Első Alelnök 2019. december 20. 09:00 Elhunyt Haynes H. Townsend bíró, Nemzetközi Első Alelnök
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Sajnálattal tájékoztatjuk tagtársainkat, hogy Haynes H. Townsend bíró, Nemzetközi Első Alelnök 2019. december 17-én, eltávozott az élők sorából. 64 éves volt. Townsend alelnök egyedülálló képessége volt, hogy mágnesként vonzza az embereket. Mosolyogva köszöntött mindenkit, akivel csak találkozott, és ettől mindenki boldognak és valahogy fontosnak érezte magát.

bővebben ...
Célba értek a magyarországi Lions tagok Kárpátaljára szánt adományai 2019. december 16. 10:28 Célba értek a magyarországi Lions tagok Kárpátaljára szánt adományai
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

A Lions Clubok Magyarországi Szövetségének felhívására ismét jelentős mennyiségű adományt gyűjtöttek össze a Lions klubok. Két kamionnyi ruhát tudtunk küldeni, melynek döntő többségét a Pécs-Normadia LC és a Kecskemét Első LC gyűjtötte.Egy kisbusz teljesen megtelt cipősdobozokkal, melynek tartalma főleg gyermekjáték volt.

bővebben ...
Folytatódik a Lions és a Magyar Tehetséggondozó Társaság együttműködése 2019. szeptember 26. 14:00 Folytatódik a Lions és a Magyar Tehetséggondozó Társaság együttműködése
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

2019. szeptember 20-án Egerben tartotta a Magyar Tehetséggondozó Társaság országos konferenciáját, ahová vendégként a Lions is hivatalos volt. Boronkay Gusztáv kormányzó a plenáris ülésen megerősítette, hogy a tavaly kötött együttműködést folytatják annak érdekében, hogy a Lions látókörébe kerülő tehetséges emberekre felhívja az MTT figyelmét.

bővebben ...
Fantasztikus hangulatú Tri-Jumelage találkozó volt Sopronban 2019. szeptember 15. 12:00 Fantasztikus hangulatú Tri-Jumelage találkozó volt Sopronban
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Teljesen egyöntetű volt a vélemény arról, hogy nagyon magas színvonalú és rendkívül jó hangulatú volt a 2019 szeptemberi Tri-Jumelage találkozó Sopronban. Két német, egy francia és a magyar kormányzóság hagyományos eseménye ez, melyen most több mint 100 fő vett részt. A szervező a magyar kormányzóság és a Sopron LC volt.

bővebben ...
Az eddigi legnagyobb létszámú magyar delegáció volt jelen a milánói világkonvención 2019. július 15. 11:00 Az eddigi legnagyobb létszámú magyar delegáció volt jelen a milánói világkonvención
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Mindig fantasztikus érzés együtt lenni a nemzetközi konvenciókon, a világ minden tájáról érkezett 20-30 ezer lionnal. Idén nyáron ez hatványozott élményt jelentett, hiszen a Milánó belvárosában megtartott felvonuláson – ahol a több mint 20 ezer Lions tag vonult végig – az eddigi legnagyobb létszámú magyar küldöttség képviselte a hazai színeket.

bővebben ...
Nyíregyházi konvenció - Kormányzói köszönet 2019. május 27. 15:00 Nyíregyházi konvenció - Kormányzói köszönet
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

"Kedves Barátaim! Köszönöm, hogy megtiszteltetek és részt vettetek a nyíregyházi konvención. Remélem, hogy Nyíregyháza szépségével, a nyíregyházi lionok vendégszeretetével feltöltődve, hittel szeretetben fejezzük be, illetve július 01-vel kezdjük a lions évünket. Köszönöm az egész éves áldozatos munkátokat!" - dr. Chrabák László kormányzó.

bővebben ...
Képes beszámoló a YEC cseretáborról - 2018 2019. május 24. 10:00 Képes beszámoló a YEC cseretáborról - 2018
LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

A nagy népszerűségnek örvendő YEC Lions Ifjúsági Cseretábor diákjait három éven keresztül (2018-20) Győr városa látja vendégül: 2018-ban kiválóan sikerült a győri YEC tábor, melyre 13 országból 25 fiatal érkezett. Jó hangulatú programokból, élményekből nem volt hiány, bízunk abban, hogy idén is hasonló élményekkel térnek majd haza a nemzetközi program résztvevői.

bővebben ...

Hírek archívum:

Hír kategóriák

Lions Clubok eseményei

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.