Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

Kedves Cseretáborozók, Kiutazók!

Tájékozódáshoz, országok, táborok megismeréséhez, élmények megosztásához innen letölthetitek az elmúlt évek tábor beszámolóit. További információkért lépjetek kapcsolatba a beszámoló szerzőjével – elérhetősége az adott dokumentumon belül megtalálható!

Melinda 2018. december 08. - 2018. július 29.
Melinda
2018. Törökország / Isztambul

Összességében számomra ez a 3 hét egy életre szóló élmény volt és legszívesebben már most visszamennék Törökországba. Eddig amit a törökökről hallottam másoktól rossz dolgokat, most mindegyikről az ellenkezőjét állítom. A török családom és az összes többi ember, akivel találkoztam vendégszerető, nyitott, kedves, udvarias emberek, akik szeretik a magyarokat.

bővebben ...
Nikoletta 2018. november 21. - 2018. november 21.
Nikoletta
2018. Törökország / Isztambul

Az egyetlen rossz élményem az volt, amikor az Isztanbuli repülőtéren széttörve és használhatatlanul kaptam vissza a böröndömet. Emiatt kicsit feszült is lettem, de a fogadó családom, olyan kitörő örömmel fogadott, hogy jobb kedvem is lett és később még meg is ajándékoztak egy bőrönddel. Kezdettől fogva nagyon jól kijöttem a család minden tagjával, úgy éreztem náluk jobbat nem is kaphattam volna.

bővebben ...
Eszter 2018. november 11. - 2018. november 11.
Eszter
2018. Kanada / Alberta

Idén második alkalommal vettem részt a Lions csereprogramban. Az első alkalommal az USA-ba Texasba utaztam, mióta onnan haza érkeztem a legnagyobb álmom egy Kanadai kirándulás volt. A táborba való jelentkezésem simán ment. Mondjuk mondhatni tűkön ülve vártam a leveleket a tábortól, ez betudható volt az utazás előtti izgalomnak is de ugyanakkor tábor előtt két héttel még nem tudtam kik lesznek a fogadó családom.

bővebben ...
András 2018. augusztus 10. - 2018. augusztus 24.
András
2018. Oroszország / Szentpétervár

Idén harmadik alkalommal vehettem részt Lions Ifjúsági Csereprogramban, eddig két alkalommal voltam Törökországban, egyszer Isztambulban és egyszer Izmirben. Ezen a nyáron „Észak Velencéjét”, Szentpétervárat látogathattam meg, azért választottam ezt az úti célt, mert ötletem sem volt mi várhat majd Rám itt, ezentúl a város történelme nagyon gazdag (annak ellenére, hogy csak 315 éves!).

bővebben ...
Adrienn 2018. augusztus 05. - 2018. július 26.
Adrienn
2018. Izland / Mosfellsbær és Borgarnes

Ez volt az első kiutazásom. Rengeteget köszönhetek a szobatársamnak, (aki Leo klubtag) rajta keresztül ismertem meg ezt a programot és szintén nagyon sokat köszönhetek Kende Lászlónak a sok segítségért. Annak ellenére, hogy ez volt az első kiutazásom a jelentkezésemmel minden rendben volt. A táborigazgatóval és a családdal a kapcsolatfelvétel nem ment valami zökkenőmentesen. A kiutazásom előtt egy héttel tudtam csak felvenni a családdal a kapcsolatot. Viszont az érkezésem pillanatától kezdve minden rendben volt.

bővebben ...
Liza 2018. július 30. - 2018. július 22.
Liza
2018. Olaszország / Emília

Én Pozsonyból indultam, mert az utazásra kijelölt napon onnan ment átszállás nélkül repülő Bolognába. Az nagyon fontos,hogy minden dokumentumot rendesen töltsetek ki, főleg a családnak írt levél tartalma fontos, mert az alapján választanak ki benneteket a családok. Engem egy sportos, egy velem korú fiú gyerekkel rendelkező család választott. Anyuka nagyon élvezte hogy van lánya, segítettem neki a konyhában, tanított nekem olasz ételeket főzni...

bővebben ...
Botond 2018. július 29. - 2018. augusztus 15.
Botond
2018. Norvégia / Face2Face

Fülöp Botond vagyok, 18 éves és az idei tábor volt az első Lions cseretábor, ahol részt vettem. A tábor lehetőségéről édesanyámtól, aki Lions tag, illetve a tavaly már az első táborozásán részt vett testvéremtől, Sárától hallottam. Nem tudom a pontos okát miért Norvégiát és ezt a tábort választottam a jelentkezéskor, egyszerűen csak megtetszett, de úgy gondolom – így ezzel a három hetes fantasztikus kalanddal a hátam mögött – hogy jobbat nem is választhattam volna.

bővebben ...
Dóra 2018. július 23. - 2018. augusztus 13.
Dóra
2018. Szlovákia / Spania Dolina

Nagyon tetszett a falu, Spania Dolina, ahol a szállásunk volt, elég csendes, hegyek veszik körül. Itt is kedvesen fogadtak minket. A táborvezetőkkel jó kapcsolat alakult ki, nagyon segítőkészek voltak. Minden napra jutott valami izgalmas program, nekem a túrázások tetszettek a legjobban. Ellátogattunk Besztercebányára, Selmecbányára, megismerkedtünk a helyi kultúrával. Az beszélgetéssel akadtak néha problémák, mert a többiek általánosságban jobban tudtak angolul, mint én, de a végére már egészen belejöttem én is.

bővebben ...
Richárd 2018. július 22. - 2018. augusztus 12.
Richárd
2018. Japán / Tochigi

Na de miért pont japán? Az első számú ok az volt, hogy a nyelvet tudjam gyakorolni (mind Angolt mind Japánt) az utóbbit olyan középfok szint körül beszélem. A másik ok a japán kultúra. Úgy gondolom, hogy ennél sokszínűbb kultúrát nehezen lehet találni, a japán zenétől kezdve az építészeten át a konyháig különleges.

bővebben ...
kinga 2018. július 21. - 2018. augusztus 12.
kinga
2018. Németország / Berlin

Egy jó barátom (Viktor) 2017 nyarán a Lions segítségével kijutott Svájcba, és csak jó élményekkel tért haza a négy kint töltött hét után. Azt javasolta, hogy mindenképpen nézzem meg a Lions oldalát, hátha nekem is sikerül hasonló tapasztalatokat szereznem. Még ősszel megnéztem a lehetőségeket, és első látásra szerelem volt a berlini táborral. Az itthoni szervezés hihetetlen gyors volt, pár nap alatt fel tudtuk venni a kapcsolatot, illetve a papírok benyújtása után kevesebb, mint 2 héttel érkezett az email, hogy "felvettek" a táborba.

bővebben ...
Zsanett 2018. július 21. - 2018. augusztus 12.
Zsanett
2018. Japán / Tochigi

Összességében azt mondhatom, hogy mindenkinek, aki egy kicsit is érdeklődik más kultúrák iránt, csak ajánlani tudom Japánt és a japán tábort, nagyon különleges helyeket láttam és az emberek is fantasztikusak. Beleszerettem a japán vidékbe (bár Tokió is felejthetetlen volt) és nagyon örültem, hogy lehetőségem volt részt venni egy japán család életében, megismerni őket és a szokásaikat, nagyon megszerettem őket. Bármikor szívesen visszamennék Japánba

bővebben ...
Rebeka 2018. július 19. - 2018. augusztus 04.
Rebeka
2018. Finnorszag / Pori

Ez volt a második utazásom a Lions Clubon keresztül. Idén szinte már rutinszerűen, zökkenőmentesen, gyorsan zajlott az itthoni szervezés. Körülbelül június végén tudtam felvenni a kapcsolatot a fogadócsaládommal. Már a kiutazás előtt rengeteget beszéltem velük, így az utazást még jobban vártam. Július 7-én Budapestről indultam Finnország fővárosába, Helsinkibe.

bővebben ...
Bettina 2018. július 15. - 2018. október 05.
Bettina
2018. Svédország / Dalsland

A tábor egyszerűen fergeteges volt. Imádtam minden percét. Kempingben laktunk, egy nagy faházban ami közvetlenül a tó mellett feküdt. Az első napokat egy szabadidőparkban töltöttük, mindenféle kalandos csapatépítő feladattal. Fontos volt a csapatmunka, a türelem, és a kommunikáció. Ennek köszönhetően nagyon jól összekovácsolódtunk. A táborban töltött két hét alatt rengeteg dologban kipróbálhattuk magunkat. Egyszer sem volt időnk unatkozni. Ha jelmondatot kellene adnom a tábornak akkor biztos hogy azt adnám hogy: GET OUT FROM YOUR COMFORTZONE!

bővebben ...
Réka 2018. július 15. - 2018. augusztus 13.
Réka
2018. USA / Wisconsin

Eveztünk, röpiztünk, kipróbálhattuk a helyi sportokat, mint baseball, vagy amerikai foci és persze ehettünk. Imádom az amerikai konyhát, hotdog, hamburger, palacsinta… A többség plusz kilókkal távozott, de a fogadó családom egészségtudatának köszönhetően én 1 kiló mínusszal tértem haza, mivel bébirépát többet láttam, mint chipset, de ezt sokkal inkább előnynek tekintem, mint hátránynak.

bővebben ...
Sára 2018. július 14. - 2018. augusztus 04.
Sára
2018. Dánia / Dánia A

Első Lions csereutazásom volt, bár a lehetőségről tudtam régóta, mert apukám régóta tagja. Nagyon egyszerű a jelentkezés, habár bonyolultnak tűnhet elsőre. A tavaszi felkészítő Budapesten nagyon hasznos volt és jó hangulatban is telt el. Itt találkoztam Dalmával, a másik magyar lánnyal, aki ebben a táborban volt.

bővebben ...
Dániel 2018. július 14. - 2018. augusztus 01.
Dániel
2018. Hollandia / Eis

Iván Dániel vagyok és idény nyáron Hollandiába utaztam két és fél hétre amelyből egy hét egy családnál volt míg a maradék másfél hét pedig egy táborban dél Hollandiában. Én a keresztszüleimen keresztül ismerhettem meg ezt a Klubot és ezáltal ezt a lehetőséget is, ez volt az első utam de leírhatatlanul jól sikerült.

bővebben ...
Mimi 2018. július 14. - 2018. augusztus 01.
Mimi
2018. Hollandia / Purmer

Sziasztok! Miminek hívnak és idén nyáron Hollandiába tölthettem egy felejthetetlen nyarat a Lions clubnak köszönhetően. A jelentkezésem simán ment, szerintem elég jól le vannak írva az utasítások a jelentkezés kapcsán. Édesapámnak és Kende Lászlónak köszönhetően az utazás megszervezésével sem volt gond. A repülő út is jó volt, Amsterdamba repterére, a Schipholra érkeztem, ahol rögtön megtalált a fogadó családom

bővebben ...
Mátyás 2018. július 09. - 2018. július 22.
Mátyás
2018. Norvégia / Hardangervidda

Rutinos táborozóként a jelentkezésemet bárminemű probléma nélkül Kende László és Jeles Emőke segítségével intéztem. A tábor mindössze második alkalommal került megrendezésre, ez érződött is a szervezőkkel való kommunikáció során, gyakran sokat kellett várnom a válaszlevelekre. Összességében rendkívül segítőkészek voltak, viszont érdemes nem az utolsó hetekre hagyni a fontos részletek egyeztetését. A tábor kifejezetten a természet és a túrázás szerelmeseinek lett megalkotva...

bővebben ...
Anna 2018. július 08. - 2018. augusztus 01.
Anna
2018. Olaszország / Szicília

Pizza, pasta, gelato, mennyország, azaz Olaszország Őszintén bevallom előszőr annyira izgultam és féltem, hogy menni se akartam. Aztán pár nagy levegővétel, bíztatás és felkészülés után már a reptéren is voltam. Azért izgultam ennyire mert még sose utaztam egyedül. Egyedül egy idegen országban, egy idegen családnál. De ahogy leszálltam Rómában és megláttam a mosolygós befogadó családomat elmúlt minden

bővebben ...
Rozina 2018. július 08. - 2018. július 29.
Rozina
2018. Norvégia / Immagine Peace

A host család kedves és érdeklődő volt. Szerveztek pár programot, de volt hogy magunknak kellett kitalálni, hogy mit csináljunk. Lehetett volna kicsit intenzívebb a velük töltött idő, de dolgoztak így megértem hogy erre nem volt lehetőségük. Azt is észrevettük a lányokkal, hogy keveset esznek, amit néha furcsálltunk. Az utolsó 3napban a hajójukon átmentünk Svédországban, tengeren aludtunk. Ez óriási kaland volt, sosem volt még ilyenben részem. Gyönyörű helyeken hajóztunk.

bővebben ...
Levente 2018. július 08. - 2018. július 28.
Levente
2018. Portugália / Faro

Idén nyáron Portugáliában Faro városában tölthettem 14 fantasztikus napot. Az 1. utazásom volt a Lions szervezésében. A tábor nagyon jó választásnak bizonyult hiszen 2 csodálatos hetet tölthettem ott. Összesen 20 napot töltöttem Portugáliában. 6 napot töltöttem Lisszabonban a fogadócsaládomnál a grúz barátom társaságában a maradék 14 napot pedig a táborban. A kiutazás teljesen gondtalan volt köszönhetően az itthoni és a portugál Lions klubnak.

bővebben ...
Villő 2018. július 08. - 2018. július 29.
Villő
2018. Törökország / Bursa

Életem első Lions Club által szervezett tábora rengeteg élményt adott nekem. Sosem gondoltam, hogy ennyi, szinte idegen ember a világ különböző pontjairól ilyen rövid idő alatt ennyire közel kerüljön egymáshoz! Nekem különös helyzetem volt, ugyanis az eredeti fogadócsaládommal sajnos nagyon nehezen tudtam kommunikálni, hiszen csak a kislány tudott angolul egy keveset, és mivel a szülők egész héten, egész nap dolgoztak, a városban is csak korlátozva tudtunk közlekedni nélkülük. Sok más probléma is akadt...

bővebben ...
Zsuzsanna 2018. július 08. - 2018. augusztus 29.
Zsuzsanna
2018. Törökország / Isztambul

A fogadócsaláddal való kapcsolatfelvétel őszintén szólva nehezen ment. Egy héttel a kiutazás előtt sem jött még levél tőlük, így nagyon megijedtem és írtam a táborigazgatónak, aki elküldte az elérhetőségeiket, ezért úgy gondoltam, hogy akkor írok én nekik egy kedves levelet. Nagyon hamar jött is a válasz, így már semmi probléma nem merült fel tovább, gyorsan felvettük egymással a kapcsolatot.

bővebben ...
Boglárka 2018. július 07. - 2018. június 28.
Boglárka
2018. Belgium / Hanenbos

Ez volt a második kiutazásom, és az idén Belgiumra esett a választásom. A szüleim Lions- tagok, és én is aktív Leo-tagként tevékenykedek a klubban. A szervezés zökkenőmentes volt: mindig mindenről rögtön értesítettek. A kinti szervező nagyon hamar felvette a kapcsolatot velem, és mindenről időben tájékoztatott. A fogadócsaládomtól rengeteg információt kaptam,

bővebben ...
Csenge 2018. július 07. - 2018. július 21.
Csenge
2018. Ciprus / Ciprus

Németh Csenge Borbála vagyok, én az idén nyáron Ciprusra utaztam 2 hétre. Amikor először hallottam erről a lehetőségről nagyon megörültem, és bizakodni kezdtem, hogy talán én is eljuthatok ide a Lions-klub segítségével. Azért ezt a tábort választottam, mert nagyon tetszett maga a sziget, és nagyon szeretem a meleg déli vidékeket.

bővebben ...
Miriam 2018. július 07. - 2018. július 21.
Miriam
2018. Ciprus / Ciprus

Tóth Miriam vagyok és a Lions clubnak köszönhetően két hetet ciprus szigetén tölthettem. A ciprusi tábor más, mint a többi mivel itt nincs családnál töltött egy hét. Szóval a zökkenőmentes repülőút után a reptéren se volt semmi probléma mivel névre szóló táblával vártak minket így egyből megtaláltuk, akit kellett.

bővebben ...
Dorina 2018. július 07. - 2018. július 28.
Dorina
2018. Ausztria / Carinthia

Idén nyáron volt szerencsém elutazni Ausztriába 3 csodálatos hétre. Nagyon kedves és szerető családhoz kerültem, s ez a táborral sem volt másképpen. Nagyon rugalmasak voltak mind a programok, mind az étrend tekintetében, ami egy nagy előnyt jelentett nálam. A családi szállás ideje alatt is rengeteg új embert ismerhettem meg, főként helyieket, ami a tábor során tovább gyarapodott.

bővebben ...
Huba 2018. július 01. - 2018. július 18.
Huba
2018. Olaszország / Alpi e Mare

Jeles Huba vagyok 4 éve aktív tagja az első Nyíregyházi Leo Klubnak. Idén nyáron Olaszországban a Lions Yout Camp Alps & Sea nevű táborban vettem részt, ami a 2. utazásom volt a Lions szervezésében. Összeségében a Lions tábort rendkívül jó lehetőségnek tartom,hogy az ember nemzetközi kapcsolatokat szerezzen, kulturálisan tájékozottabb legyen, ami pedig a legfontosabb,hogy világot lásson.

bővebben ...
Gréta 2018. június 30. - 2018. július 22.
Gréta
2018. Olaszország / Vesuvio

Elérkezett június 30. , az utazás napja. Mivel van 2 kishúgom, így könnyek között búcsúztunk a reptéren. Az utazástól kicsit féltem, mivel ez volt az első repülőutam a családom nélkül. Az olasz reptéren már várt a fogadócsaládom. Nagyon kedvesek voltak, a reptérről hazamentünk, majd egy Pizzeriában vacsoráztunk. Szombaton este érkeztem és már hétfőn igazi családtagnak éreztem magamat...

bővebben ...
Zsófia 2018. június 30. - 2018. július 28.
Zsófia
2018. USA / Iowa

Imádtam az egész utat, hogy egyedül utazhattam és egész Amerikát. A család háza a semmi közepén helyezkedett el a legközelebbi bevásárlóközpont 30 perce volt és a legközelebbi szomszéd 2km-re. Mindenhol csak kukoricaföldeket láttam. Nem volt olyan sok program mint amit vártam, a kettő másik diákkal töltöttem napjaimat kérdezgettük egymást mindenről és barátkoztunk. A wi-fi-vel volt nagyobb problémám mivel messze laktak a várostól 15Gb net volt összesen 5 emberre...

bővebben ...
Boglárka 2018. június 24. - 2018. július 15.
Boglárka
2018. Olaszország / Laghi

Első Lions táborom július végén vette kezdetét. A jelentkezés mondhatni zökkenőmentesen zajlott egy kisebb tábor csereberétől eltekintve. Az utazást repülővel oldottuk meg, ami miatt egy picit izgultam, mert ez volt az első repülő utam. Szerencsére gyorsan és zökkenőmentesen eljutottam a bergamoi reptérre, ahol a fogadócsaládom már örömmel várt. Egy szép kisvárosban laktunk a hegyek mellett Bergamotól körülbelül 15-20 percre.

bővebben ...
Kata 2018. június 23. - 2018. július 21.
Kata
2018. Kanada / A2 Bill Evers

A Lions clubbal ez volt a második kiutazásom. Idén Kanadába mentem. A repülőjegyet februárban vettük meg. Ajánlom, hogy minél előbb vedd meg a jegyed. A kapcsolatfelvétel nagyon egyszerű volt, már márciusba írtak, hogy mik lesznek a programok a táborban, és hogy ki lesz a családom. Majd pár napra rá rám írt a családom.

bővebben ...
Kende 2018. június 23. - 2018. július 17.
Kende
2018. Németország / Frankfurt

Nagyon szerencsésnek érzem magam, amiért a Lions Club jóvoltából eltölthettem három csodálatos hetet Németországban. Ez volt az első táborom a Lions Clubbal, és remélem, hogy nem az utolsó. A nővérem már kétszer táborozott a Lions Club jóvoltábólés az egyik alkalomal ő is ugyan ebben a Németországi táborban vett részt és ő ajánlotta nekem ezt a tábort.

bővebben ...
Dávid 2018. június 23. - 2018. július 29.
Dávid
2018. USA / Texas

Június 23-án érkeztem meg a Dallas-Fort Worth reptérre, egy hosszú repülő út után, a család már a reptéren várt a Lengyel fiúval (Marcin), akivel a tábor ideje alatt szinte végig együtt laktam mindenhol. Még a hazafelé vezetőúton megálltunk egy gyors étterembe ami csak 3-4 államban van, a texasi emberek imádják, Whataburger a neve. Az első hét szinte tökéletes volt, Június 26-án elmentünk a Bush Museum-ba, ahol megismertem a többi táborozót, öröm volt látni, hogy ennyi különböző nemzetiségű fiatal egy helyen van, a világ minden pontjáról és ami összeköti őket az a tábor és a nyelv.

bővebben ...
Gerda 2018. június 17. - 2018. július 15.
Gerda
2018. USA / Virginia

Az első két hétben sokat pihentem, mert egy idős házaspár volt a fogadócsaládom, így annyi programot csináltunk, amennyit én szerettem volna. Rengeteg múzeumba mentünk, parkokat néztünk, megnéztük Virginia fővárosát, Richmondot, a Capitol Buildinget, és még a Shenandoah National Parkba is elvittek, mert ez külön kérésem volt. Mivel a lovaglás a hobbim, volt szerencsém egy western lovastúrán is részt venni. Volt olyan nap, amikor csak otthon feküdtem, olvastam, bevásároltunk, kutyát sétáltattunk és beszélgettünk a szomszédokkal, így igazán átérezhettem milyen is ott lakni.

bővebben ...
Bence 2018. június 08. - 2018. június 24.
Bence
2018. Hong Kong / Hong Kong

A 2018-as táborlistát elolvasván megakadt a szemem a hongkongi táboron, mert Ázsiában még nem jártam. Tavaly mindenáron el akartam jutni a BalatonSound fesztiválra, de inkább eladtam a bérletem, hogy mehessek Amerikába, a Lions Club szervezésében. Az idei utazásom napja éppen egybeesett az emelt szintű szóbeli érettségi napjával - esélyem sem lett volna Miskolcról felérni a ferihegyi repülőtérre.

bővebben ...
Viktória 2017. július 14. - 2018. augusztus 04.
Viktória
2018. Izrael /

Idén nyáron lehetőségem volt részt venni a harmadik Lions táboromon, ez volt az eddigi legváratlanabb és legérdekesebb. Jó pár éve vágytam már Izraelbe, és az érdeklődés hiánya a YEC tábor iránt épp a kezemre játszott, ugyanis Laci közbenjárásának hála kicsit túlkorosan és kicsit későn, de jelentkezhettem. Utólag is nagyon köszönöm az Újpesti Lions Klubnak a kiküldést, és a gyors reagálást.

bővebben ...

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.