Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2017. Gerda

indulás: 2017. július 22.
vége: 2017. augusztus 05.
ország: Dánia
tábor neve: Camp E, Frøslevlejrens Efterskole, Padborg

Mivel most először vettem részt ilyen kiutazásban, először nagyon féltem az egésztől. Régóta szerettem volna kipróbálni, és a Győr LEO Klub tagjaként most lehetőségem volt erre. Az utazás szervezése simán ment és a kapcsolatot is hamar felvettem a táborvezetővel illetve azokkal, akikkel együtt táboroztam. Sajnos ennél a tábornál nem volt fogadócsalád, így a reptéren a tábori segítők vártak Dániában. Nagyon kedvesek voltak és sokat beszélgettem velük. Én érkeztem meg először a táborba, és mivel órákig egyedül voltam, mint táborozó, így nagyon jó kapcsolatom lett a szervezőkkel, aminek külön örültem.

A tábor programjai nagyon színesek voltak és jól szervezettek. Voltak történelmi napok, amikor a dán történelemmel kapcsolatos helyekre vittek minket, illetve kulturális napok, amikor a dán kultúra azon részeit mutatták meg, ami tipikus különlegességnek számít. Így tanultam meg, hogy mit jelent a ’hygge’ (minden jó dolgot, nyugalmat és jókedvet), hogy milyen egy dán karácsonyi vacsora és milyen édességeket esznek a dánok egész nap. Rendeztek nekünk sportnapokat, csapatépítő feladatokat és különböző kalandparkokban is voltam. Hihetetlen élmény volt legyőzni a félelmemet és felmászni egy 15 m magas oszlopra a spanyol és bolgár barátnőmmel, majd leugrani a mélybe. 14 országból voltunk résztvevők, így elmondhatom, hogy 14 ország kultúráját és életvitelét ismertem meg.

Mivel a tábort a dán LEO Klubok szervezték, így volt egy „charity” nap, amikor hátrányos helyzetű dán gyerekkel játszottunk és beszélgettünk. Nagyon erős barátságok alakultak ki mind a résztvevők mind a szervezők között. Az utolsó nap már azt tervezgettük, hogy mikor és hol látjuk egymást újra.

Örülök, hogy Dániát választottam első táborhelyszínnek, mert magasan felülmúlta az elvárásaimat és olyan élményekkel lettem gazdagabb, amit csak azok tudnak, akik részt vesznek ilyen csereprogramban. Dánia egy fantasztikus ország, ahonnan senki sem akar hazajönni. 


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.