hírek

Lions szövetség hírek

Fantasztikus hangulatú Tri-Jumelage találkozó volt Sopronban

Teljesen egyöntetű volt a vélemény arról, hogy nagyon magas színvonalú és rendkívül jó hangulatú volt a 2019 szeptemberi Tri-Jumelage találkozó Sopronban. Két német, egy francia és a magyar kormányzóság hagyományos eseménye ez, melyen most több mint 100 fő vett részt. A szervező a magyar kormányzóság és a Sopron LC volt.

Kiváló bázishelynek bizonyult a belvárosi Pannonia Hotel, ahonnan minden helyszín könnyen elérhető volt. Ennek a találkozónak az adott különösen nagy hangsúlyt, hogy a magyar lionok által javasolt tematikát most tudtuk bemutatni német és francia barátainknak.

A lényege az volt, hogy a négy kormányzóság által hozott Gálaműsor fellépőknek sérült embereknek kell lenni, mely konkrétan most vak énekeseket jelentett. A műsor másik részében pedig a rendező városnak kellett megmutatnia a helyben élő sérült emberek kulturális életét, ezzel szerezve nekik élményt. A műsor helyszíne a Soproni Színház volt és egészen parádésra sikerült. Színpadon és nézőtéren egyaránt könny csillogott a szemekben.

A találkozót sok kirándulás tarkította. A résztvevők jártak a nagycenki Széchenyi kastélyban, vezetett túrán nézték végig Sopron belvárosát, a Fertő tavon pedig hajókirándulás volt gulyással és grillezéssel. Közben a Páneurópai Piknik helyén vidám játékban vetek részt, de volt diabétesz mérés, mini láthatatlan kiállítás, vércukorszint mérés is.

Végig velünk voltak a német és a francia tolmácsok, de színházban és a város bemutatkozásán szinkrontolmácsok dolgoztak, ezzel spórolva meg a fordítási időt. A Gála utáni napon tanácskoztak a delegáció vezetők, ahol szintén a legnagyobb elismeréssel szóltak a rendezvényről. Jövőre német barátaink rendezik az eseményt, ezért elmondták, hogy ez a találkozó inspirációt jelent számukra. A teljes időszakról riportfilm készült, mely később kerül bemutatásra. A gálaműsor is rögzítésre került.

Aki kíváncsi arra, hogy mi minden történt még, olvassa el a programot, hiszen annak valamennyi eleme megvalósult. Sokaknak jár köszönet a szervezésben mutatott munkájáért, de különösen sokat dolgozott a szövetség részéről Gyulai Krisztina, a Sopron LC részéről Kulbert Gábor. A helyszínen LEO csapat is tüsténkedett.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.