Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2012. László Márton

indulás: 2012. július 10.
vége: 2012. augusztus 07.
ország: Ausztria
tábor neve: D114 Ausztria Discover the Dolomites

Az első csereutazásomon Kende László (O119) Jouth Exchange segítségével vettem részt, aki minden támogatást megadott ahhoz, hogy már 2012 márciusában választani tudjak a felkínált táborozási lehetőségek közül.
A választásom alapján 2 hétre fogadócsaládhoz mentem Mondsee-be és tőlük egy hétre mentem a Dobbiacoba megszervezett Lions táborba.
Az utazásom előkészítése és megszervezése Kende úr iránymutatásával zökkenőmentesen zajlott, az utazásom előtt egy hónappal már felvettem az interneten a kapcsolatot a fogadócsaláddal és Nirrel, az izraeli fiúval, aki szintén ott tartózkodott velem Mondseeben és együtt utaztunk tovább a táborba.
Az utazást szüleim segítségével oldottam meg 2012. július 10-én Ők vittek ki engem és a nálunk csereprogramban nyaraló olasz fiút, Alessandrót Bécsbe.

Bécsben a fogadócsalád (Heller Family) már várt bennünket és szüleimmel valamint az izraeli és olasz fiúval együtt kellemes sétát tettünk Bécs belvárosában.
Ezt követően Elfriede és Roland Heller valamint Nir és én elutaztunk Mondsee-be.
A nyaralásom Mondsee-ben kezdődött, ami egy gyönyörű kis városka, tele hegyekkel, aranyos kis házakkal, tehenekkel.
Olyan szobát kaptam, amiből láttam a környező hegyeket, legelőket, teheneket és kerteket. Hellerék nagyon sok programot szerveztek nekünk.
Voltunk többek között a Schloss Schönbrunnban, Innsbruck-ban, Salzburgban, Mondsee tó környékén is.
Rengeteget sétáltunk. Nir és én hajókáztunk és kisvonattal körbejártuk Mondsee-t.
Minden nap Nordic walkingoltam, rengeteg fényképet készítettem.
Sokat segítettem a család mindennapi tevékenységében. Megtanultam kertészkedni, főzni. Sokszor mentem bevásárolni. Nagyon finomakat főztek, igyekeztek minden kívánságunkat teljesíteni. Sokat beszélgettem angolul és németül Velük, mivel mindketten a helyi középiskolában tanárok.
Az ő gyerekeik ez idő alatt Finnországban voltak Lions táborban.
Nagyon sok szeretettel gondolok rájuk, mivel felejthetetlen élményeket szereztem náluk, és szép napokat töltöttünk együtt.
Gyorsan eltelt a 2 hét, Hellerék vittek el bennünket a táborba, Dobbiaco-ba.
A táborban nagyon kedvesen fogadtak és minden segítséget megadtak az elhelyezkedéshez. Egy gyönyörű kastélyszállodában laktunk, 2 személyes szobákban a hegyek tövében, Dobbiaco szélén. Ez egy gyönyörű kis városka, szinte minden nap besétáltunk a városkába.
A táborban rengeteg új kedves emberrel találkoztam, nagyon sok aktivitást igénylő, színvonalas, jó program került megszervezésre; pl. hegymászás, Innsbruck, Salzburg, Bad Aussee-i kirándulások, fürdőzés, bemutatkozó est, kézműves foglalkozások, séták, esténként kellemes zenés programok, diszkók, bárok, térzene, jó kis beszélgetések.
A táborból szüleimmel jöttem haza, akiknek szintén nagyon tetszett a tábor és a gyönyörű környezet.
A Lions táborban töltött napok szintén felejthetetlen élményt jelentenek számomra, sok barátot szereztem.
Remélem, hamarosan viszont láthatom őket Budapesten, vagy máshol, egy másik Lions táborban újra találkozhatunk.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.