Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2012. Viktória

indulás: 2012. szeptember 05.
vége: 2012. szeptember 05.
ország: Belgium
tábor neve: MD 112 Mount Kemmel Camp

2012 nyarán a Lions clubnak köszönhetően 3 felejthetetlen hetet töltöttem el Belgiumban. Ez a második utam volt, tavaly Németországba sikerült eljutnom. Édesapám Lions tag, így kerültem kapcsolatba a programmal.
A jelentkezés gond nélkül zajlott le, a fogadócsaládomtól már nagyon hamar kaptam visszajelzést. Pár hónappal később izgatottan keltem útra, ami szintén flottul ment. A reptéren várt a fogadó bátyám az anyukájával. Az a hét, amit velük töltöttem, leírhatatlan. Rengeteget szórakoztunk, várost néztünk, sportoltunk, strandoltunk. Szoros kapcsolatot kötöttem a "bátyámmal", az imádnivaló barátnőjével, a család többi tagjaival, és pár barátjával. Egyszóval megismertem a mindennapi életüket úgy hogy egy percig sem unatkoztam.

 

A táborba menet búslakodtam, hogy el kell válnunk, de nem sokáig. A szálló egy kis falu mellett volt, csodás belga tájjal körülvéve. A szervező Lion lánya és annak két barátja volt a vezetőnk. Ők korábban cserkészek voltak, úgyhogy nagy tapasztalatuk volt már tábor lebonyolításában. Összesen 35-en voltunk, ami annyiban volt rossz, hogy nem sikerült mindenkivel közeli kapcsolatba kerülni. Viszont akikkel igen, rájuk mindig számíthattam (és számíthatok most is). Az első pár napot a modern és tiszta táborhelyen töltöttük ismerkedéssel. A továbbiakban minden nap más térségbe mentünk és a helyi Lions Club által szervezett programon vettünk részt. Többször kirándultunk az erdőkben, vidámparkban szórakoztunk, várost néztünk, strandoltunk. A második héten 3 csodálatos napra elbuszoztunk Luxemburgban. Hihetetlen körbevezetésekben volt részünk és este szabadon szórakozhattunk. Visszaérve elkezdtünk összepakolni és rövid jegyzeteket írtunk egymás füzetébe/pólójára, hogy később nosztalgiázhassunk majd.

Az utolsó este, a búcsú buli volt számomra a legszebb élmény az utazás alatt. Nem törődtünk azzal, hogy másnap elválunk, hanem még egyszer jól éreztük magunkat utoljára. Nagyon jó csapat kovácsolódott össze és mai napig hiányoznak.

Amit a következő kiutazóknak ajánlani tudok az a meleg, esőálló öltözék - de ugyan úgy fürdőruha és nyári viselet is! Egy jegyzetfüzet hasznos lehet azoknak, akik szeretnének pár sort kapni a többi táborozótól, valamint hasznos telefonszám és lakcím cserélésre is. Ezen kívül (saját tapasztalatból) ajánlatos felkészülni arra, hogy hazafele sokkal nehezebb lesz a bőrönd a rengeteg csokoládétól és sörtől.

És mit nyertem ez alatt az út alatt? Tapasztalatot, magabiztosságot, céltudatosságot, élményeket, nyelvtudást, egy más kultúrába bepillantást és főként új barátokat.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció 2021
2021. június 12. 08:00

Lions Clubok eseményei

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
10300002-20333522-00003285

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.