Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2012. Viktória

indulás: 2012. szeptember 05.
vége: 2012. szeptember 05.
ország: Belgium
tábor neve: MD 112 Mount Kemmel Camp

2012 nyarán a Lions clubnak köszönhetően 3 felejthetetlen hetet töltöttem el Belgiumban. Ez a második utam volt, tavaly Németországba sikerült eljutnom. Édesapám Lions tag, így kerültem kapcsolatba a programmal.
A jelentkezés gond nélkül zajlott le, a fogadócsaládomtól már nagyon hamar kaptam visszajelzést. Pár hónappal később izgatottan keltem útra, ami szintén flottul ment. A reptéren várt a fogadó bátyám az anyukájával. Az a hét, amit velük töltöttem, leírhatatlan. Rengeteget szórakoztunk, várost néztünk, sportoltunk, strandoltunk. Szoros kapcsolatot kötöttem a "bátyámmal", az imádnivaló barátnőjével, a család többi tagjaival, és pár barátjával. Egyszóval megismertem a mindennapi életüket úgy hogy egy percig sem unatkoztam.

 

A táborba menet búslakodtam, hogy el kell válnunk, de nem sokáig. A szálló egy kis falu mellett volt, csodás belga tájjal körülvéve. A szervező Lion lánya és annak két barátja volt a vezetőnk. Ők korábban cserkészek voltak, úgyhogy nagy tapasztalatuk volt már tábor lebonyolításában. Összesen 35-en voltunk, ami annyiban volt rossz, hogy nem sikerült mindenkivel közeli kapcsolatba kerülni. Viszont akikkel igen, rájuk mindig számíthattam (és számíthatok most is). Az első pár napot a modern és tiszta táborhelyen töltöttük ismerkedéssel. A továbbiakban minden nap más térségbe mentünk és a helyi Lions Club által szervezett programon vettünk részt. Többször kirándultunk az erdőkben, vidámparkban szórakoztunk, várost néztünk, strandoltunk. A második héten 3 csodálatos napra elbuszoztunk Luxemburgban. Hihetetlen körbevezetésekben volt részünk és este szabadon szórakozhattunk. Visszaérve elkezdtünk összepakolni és rövid jegyzeteket írtunk egymás füzetébe/pólójára, hogy később nosztalgiázhassunk majd.

Az utolsó este, a búcsú buli volt számomra a legszebb élmény az utazás alatt. Nem törődtünk azzal, hogy másnap elválunk, hanem még egyszer jól éreztük magunkat utoljára. Nagyon jó csapat kovácsolódott össze és mai napig hiányoznak.

Amit a következő kiutazóknak ajánlani tudok az a meleg, esőálló öltözék - de ugyan úgy fürdőruha és nyári viselet is! Egy jegyzetfüzet hasznos lehet azoknak, akik szeretnének pár sort kapni a többi táborozótól, valamint hasznos telefonszám és lakcím cserélésre is. Ezen kívül (saját tapasztalatból) ajánlatos felkészülni arra, hogy hazafele sokkal nehezebb lesz a bőrönd a rengeteg csokoládétól és sörtől.

És mit nyertem ez alatt az út alatt? Tapasztalatot, magabiztosságot, céltudatosságot, élményeket, nyelvtudást, egy más kultúrába bepillantást és főként új barátokat.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.