Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2014. Dániel

indulás: 2014. július 12.
vége: 2014. augusztus 02.
ország: Ausztria
tábor neve: 114 O „Vienna and around” 2014

Az idei volt első Lions Csereutazásom az osztrák 114 O számú „Lions Youth Camp Vienna and around” táborba. Egyik ismerősöm, aki hasonlóan kiutazott ajánlotta figyelmembe a lehetőséget. A jelentkezést gyorsan és egyszerűen sikerült megszervezni. Sokat köszönhetek Kende László Csereutazás Felelősnek, aki segített mindenben.
A fogadó családommal e-mailen, majd Facebookon vettem fel a kapcsolatot, ahol megkaptam minden fontos információt, és még a kiutazás előtt megismertük egymást.

Az utazást egyszerűen megszerveztük, nem kellett repülővel mennem, mert szüleim elvittek autóval Bécsbe, a fogadó családomhoz. Rögtön a házhoz érkeztünk, ahol a fogadó család tárt karokkal várt. Az első pillanattól kezdve barátságosak voltak, nagyon jól kijöttünk egymással. Az ott töltött hét során szinte minden nap megnéztük Bécs valamelyik nevezetességét. Nekem legjobban a „Rathausplatz”, a városháza tér tetszett a nyüzsgő élet, az esti programok és a világ minden tájáról érkezett éttermek miatt. Megtanítottak eligazodni a metró-, és villamos vonalakon. Megtapasztalhattam a bécsi éjszakai életet is, ami lenyűgözött.
A család kiváló programokat szervezett, sőt megismerhettem pár kiutazót a tábor előtt is, velük is voltunk közös programokon.

A házban saját szobám, fürdőszobám volt a 2. emeleten.
A táborban sok új arcot ismerhettem meg, habár találkoztam már ismerősökkel is. A táborvezetők játékokkal segítettek egymás megismerésében, ami jól bevált. Mindenki nagyon barátságos volt, a táborvezetők segítőkészek és közvetlenek. Minden reggel elmondták, mit vigyünk magunkkal, milyen lesz az idő, és mi lesz a program.
Egy kisvárosban voltunk Bécstől 1 órára, Eisenstadtban. Ott egy kollégiumban voltunk 2-3 ágyas szobákban elszállásolva. A programok szerintem magas színvonalúak voltak, jól voltak elosztva a kulturális és sportos programok. Voltunk raftingozni, golfozni. Láttuk a Schönbrunni kastélyt és állatkertet, 3 nap kaptunk Bécsben szabad programot, 1 nap pedig Eisenstadtban. Voltunk az eisenstadti, és egy másik uszodában is, és ez még nem minden. Nekem legjobban a Melki kolostor és a hajtányozás tetszett. Az étkezés is mindig remek volt. Vagy étterembe mentünk, vagy a kollégium étkezőjében ettünk. Sosem szomjaztunk, mert mindig kaptunk friss vizet a buszon, és a sportos programoknál külön palackozott víz jutott mindenkinek.
A szervezés és a lebonyolítás szerintem tökéletes volt.

A Nemzetek Estéjén, amikor mindenki bemutatta az országát rácsodálkoztam, hogy milyen sokszínű a világ, számomra eddig ismeretlen ország kultúrájába pillanthattam be.
Az estéket szórakozással, játékokkal, pókerrel töltöttük. Szoros barátságokat kötöttem, és olyan élményekben volt részem, amit sosem fogok elfelejteni. A mai napig tartjuk a kapcsolatot a többi táborozóval.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.