Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2016. Blanka

indulás: 2016. július 08.
vége: 2016. augusztus 05.
ország: Kanada
tábor neve: Mount Brydges, Ontario, Canada, District A1 “Al Betterly”

A Lions-club jóvoltából az idei évben is lehetőségem volt egy hónapot külföldön tölteni a nyáron, amiért nagyon hálás vagyok! Tavaly Németországra, idén, Kanadára esett a választásom, amit egyáltalán nem bántam meg.

Hihetetlen sok élménnyel gazdagodtam, nagyon sok helyre eljutottam, és sok új barátra tettem szert. A kiút nem volt egyszerű, ugyanis fél nap várakozás után törölték a járatomat, így csak másnap sikerült kirepülnöm. Bevallom őszintén az első családom nem olyan volt amire számítottam, mert egyedül kerültem a családhoz, és nem igazan készültek programokkal, így kicsit lassabban teltek az első napjaim. Pár nappal kesőbb azonban egy másik családdal sikerült programot szerveznem, hajókázni mentünk a St. Clair tóra, ahol nagyon jól éreztem magam. Végül úgy alakult, hogy átköltöztem ehhez a családhoz, amit egyáltalán nem bántam meg, nagyon hálás vagyok nekik, azért amiért befogadtak. Egy idős házaspárhoz kerültem, nagyon megszerettem őket. Ennél a családnal rajtam kivül még lakott egy ír illetve egy holland fiú, akikkel szintén nagyon jóban lettem. Ellátogattunk a Point Pelee Nemzeti Parkba, motorcsonakázni mentünk a naplementébe, grill partit tartottunk, sőt még egy magyar nénihez is elvittek akivel órákat beszélgettem magyarul, hihetetlen élmény volt! A második családom is nagyon aranyos volt, itt egy francia lánnyal kerültem össze, és az ír fiú is velünk lakott ebben a 10 napban.

Nagyon sok helyen jártunk, elutaztunk a Canadian Wonderlanba, ami életem egyik legjobb napja volt, jártam Torontoban, sok múzeumba is elvittek minket. A kint töltött egy hónap alatt nagyon sok mindent tanultam, nem csak az angolom fejlődött hihetetlen sokat, de lehetőségem volt megismerni egy más kultúrát, ugyanis Kanadában teljesen más az emberek gondolkodásmódja, máshogy étkeznek, náluk például nincs is kifli vagy zsömle. Ezek persze csak apróságok, de engem nagyon megleptek. Kedves és barátságos mindenki, nagyon megszerettem a kanadaiakat.

A tábor összesen csak egy hét volt, amit én nagyon sajnáltam, mert a hét végére kezdett igazán összeérni a csapat. Egy elég nomád táborba kerültem, sátrakban aludtunk egy parkban, és egy pajtában étkeztünk. Nem volt internet sőt térerő sem mindig. Először ez biztos nagyon rémisztőnek hangzik egy 21. századi gyerek számára, de pont ennek köszönhetően sokkal jobban megismertük egymást, többet beszélgettünk egymással, és azért egy- két naponta minimum egyszer beültünk a Tim Hortonsba (egy kanadai kávézó, ami minden egyes utca sarkon megtalálható, zseniális) ahol volt net. A táborral látogattunk el a Niagara Vízeséshez, egyszerűen hihetetlen élmény volt, annyira gyönyörű volt, még a Niagara folyón is hajókáztunk! Összességében nagyon jól éreztem magamat kint Kanadában, soha nem fogom elfelejteni ezt kint töltött egy hónapot!

Ha esetleg bármi kérdésetek van a táborral kapcsolatban nyugodtan keressetek fel Facebookon vagy emailben, szívesen segítek bármiben! 


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.