Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Gábor

indulás: 2019. július 07.
vége: 2019. július 28.
ország: Csehország
tábor neve: Pilsen

2019 július 7.-én kezdtem meg utazásom amit hosszas izgatott készülődés előzött meg.

Vasárnap dél körül érkeztem meg  Besztercebányára, Zatkalikékhoz, a fogadó családomhoz. A két fogadó testvérem mellet egy fedél alatt laktam egy dán cserediákkal is. A család mindent megtett a mi kényelmünkért . Összesen 9 cserediák érkezett Besztercebányára a program keretein belül. Bennük nyitott és barátságos embereket ismerhettem meg, így gyorsan összeszokott a társaság és a legtöbb programon együtt vettünk részt.

A hetünk első napján megismertük fogadóvárosunk történetét és egymást. Az ezt követő napon túrázni és barlangászni mentünk. Szerdán bobozni vittek el bennünket a fogadó testvérein. Csütörtökön egy közös szalonnasütés volt a program a helyi Lions Club tagjaival. Pénteken elmentünk szórakozni a helyi diszkóba a cserediákokkal. Szombaton  egy napot töltöttünk egy gyönyörű fürdőben a hegyek közt. Vasárnap útnak indultunk Pilzenbe…

A Pilzeni táborban 22 cserediák társammal érkeztünk 15. kora reggel. Rövid pihenést, gyors reggeli követett és elindultunk felfedezni a várost.  Másnap Karlovy Vary megismerése volt a prógram. Szerdán egy atombunker tekintettünk meg, a hidegháború korából. A csütörtöki napot sportolással töltöttük. Pénteken a Pilsner Urquell gyárát látogattuk meg. A szombati napot szabadon tölthettük el. Vasárnap egy izgalmas helyszínre mentünk, megnézhettük  a város alatti katakombákat. A következő nap egy infóparkba látogattunk el, kedden pedig volt szerencsénk drónokat kipróbálni. Az újabb helyszínre utazás előtti napon ellátogattunk a többiekkel a helyi tóhoz,csütörtökön pedig elindultunk a program utolsó városába, Prágába ahol az utolsó három napban megnéztük a város nevezetességeit.

Szeretném megköszönni a Lions Clubnak és Kende Lászlónak, hogy lehetőségem volt mind ezt átélni.