Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Dóra

indulás: 2019. szeptember 07.
vége: 2019. július 28.
ország: Finnorszag
tábor neve: Kokkola

 

Ez volt a 3. kiutazásom a Lions Clubbal. Az itthoni szervezés kifogástalanul ment, azonban a finnek részéről nagyon kevés és lassú volt az információ áramlás. Az utazásom előtt nem sokkal tudtam meg, hogy tényleg mehetek-e vagy nem, illetve egy tábor csere is történt azzal az indokkal, hogy a tábor, ahova eredetileg jelentkeztem fiatalabbaknak van ezért cseréljek, hogy a korosztályomnak megfelelő táborban legyek, de mint ott kiderült ebben a táborban is nálam jóval fiatalabbak voltak, Szerencsére a nagy korkülönbség nem okozott problémát és így is rengeteg fantasztikus új barátra találtam a világ minden tájáról.

Fogadásom szervezésében a finnek pocsék munkát végeztek, ugyanis érkezésem előtt pár nappal kaptam az információt, hogy fogadó családom még 1 hétig Milánóban tartózkodik Lions konferencián. Mint kiderült ezzel nem voltam egyedül, így első hetünket kénytelenek voltunk egy benzinkút melletti motelben tölteni 10 másik kiutazóval. Az otthon maradt Leók illetve Kende Lászlónak hatalmas köszönettel tartozom, ugyanis egyedül ők próbáltak meg segíteni szorult helyzetünkön, míg családjaink haza nem tértek.

A finn fogadó családok híján végül 7-en kerültünk egy családhoz, ami a családnál hátralévő 1 hetet még fantasztikusabbá tette mintha egyedül lettem volna.

A tábor fantasztikusan telt hála a Villa Elbai szervezőknek és profizmusuknak. Mindig volt programunk és szabad időnk is.

A szervezéssel kapcsolatban egyedül a finn oldallal voltak fenntartásaink, amit remélem a jövőben sikerül rendezni, hogy mással ne forduljon elő.

Összességében a negatívumokat leszámítva, fantasztikus időt töltöttem el Finnországban a többi táborozónak, fogadó családomnak köszönhetően, akikkel fantasztikus barátságot alakítottunk ki.


Képgaléria