Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Sára

indulás: 2019. május 07.
vége: 2019. július 28.
ország: Kína
tábor neve: Hong Kong

Idén nyáron a második Lions cserémen vehettem részt. Azért is választottam Ázsiát most, mert a tavalyi nyár folyamán rendkívül jóba lettem egy hongkongi lánnyal és mindenképpen szerettem volna látni ezt a különleges országot. Mivel ő Leo, ezért a táboron is részt vett szóval nagyon jól jött ki ez az egész.

Finnair légitársasággal utaztam, összesen olyan 13 óra volt az út és Helsinkiben szálltam át.

A fogadócsaláddal nem igazán sikerült előtte felvennem a kapcsolatot mert nagyon elfoglalt üzletasszony volt a host mom-om. Szerencsére egy lengyel lánnyal voltam nála, így nem unatkoztunk. Abban különbözik ez a tábor a többitől, hogy a családnak nem kell programokat szerveznie nekünk, mert mindig közös programokon voltunk. 15, főleg európai fiatalok voltunk összesen és 6 helyi diák a táborban. A szervezés fantasztikus volt, a programok is nagyon jók és a hangulat is mindig megvolt.

Igaz, hogy a tábor neve Hong Kong, de 5 napra átutaztunk Kínába (ide kellett vízum is, kicsit bonyolult procedúra), valamint Makaóban is töltöttünk pár napot. Különleges időpontkor volt a tábor, ugyanis az érkezésünk napján volt a legeslegelső tüntetés, ami mostanra kezd elfajulni.

Ennek a tábornak volt tábordíja (550 USD), amit meg is értek, mert Kínában többcsillagos szállodákban aludtunk, drága éttermekben ettünk és a gyorsvasutat használtuk (ami drágább, mint egy fapados repülőjegy). Ha ebbe a táborba jössz fel kell készülni, hogy az abszolút luxust fogod megtapasztalni. Az összes fogadócsaládnak volt minimum 3 luxusautója, több Rolex órája meg ilyenek.

Nekem csak a kajálás okozott gondot mert én alapvetően utálom a kínai kaját és itt főleg tradicionális kínai éttermekbe vittek minket. Megoldható és túlélhető viszont, mert még én is megoldottam.

És ha kiutaztok tényleg mindenre fel kell készülni, ugyanis nekem tönkrement a telefonom teljesen és kint kellett vásárolnom egy újat.

Legjobban az éjszakai piacozást élveztem, ahonnan vicces ajándékokat tudtam hozni. Nagyon jó élmény volt időseknek ételt osztani és látássérültekkel futni.

Összességében ilyen jó nyaram még soha nem volt és köszönöm a Lions Club-nak a lehetőséget a kiutazásra.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.