Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Ákos

indulás: 2019. szeptember 13.
vége: 2019. július 31.
ország: Hollandia
tábor neve: Crossing Borders

Ez volt az első kiutazásom a Lions Clubbal, már nagyon vártam, hiszen ez egy új élmény egy teljesen másik országba, Édesanyámon egyik kedves barátja Lions tag ő segített mindenben, amiért nagyon hálás vagyok. Neki köszönhetően a jelentkezés menete, a papírmunka nagyon könnyen és zökkenőmentesen ment.

A családdal való kommunikációval eleinte adódtak problémák, de szerencsére ezeket könnyen tudtuk orvosolni.

Az érkezésem Hollandiába nagyon kellemes, és örömteli volt, a fogadócsaládom a terminálnál várt már a reptéren, kedvesek és segítőkészek voltak mindenben.

Maga az utazás nagyon egyszerű, és rövid volt, összesen 2 óra Budapesttől, nem kell sehol sem átszállni.

Az első hétben, amit a családnál töltöttem, rendkívűl élménydús volt, rengeteg helyre elvittek, többek közt Gouda, Hága, Amszterdam és Rotterdam városába. Szinte soha nem volt üresjárat, mindig mentünk valahova, ha csak egy cukrászdába mentünk azt is élménnyé tudták tenni. a családfő autógyűjtő így mindig egy másik különleges autóval mentünk.

A családnál szinte otthon éreztem magam, szerencsére hasonló korú gyerekek voltak, mint én, és nagyon jól kijöttünk. Esténként elvitték házibulikba, összeismertettek a barátaikkal, ezáltal mindig nagyon jó hangulat volt.

A könnyes búcsú után a táborba kerültem, ahol már az első nap csapatokba osztottak és egy ismerkedős játékkal kezdtünk. Minden nap volt valami program amit általánosságban mindenki élvezett, sokat szórakoztunk a programok közben is, a Junior staff tagok nagyon kedvesek voltak, mindenbe segítettek, ráadásként velük is ugyanúgy lehetett szórakozni, beszélgetni.

Rengeteg élménydús program volt többek között kenuzás, kalandpark, BBQ, strandröplabda, stadion, - sörgyár látogatás és sajtkészítés. Általában ezeket mindenki élvezte, megvolt a megfelelő hangulat a társaságban, köszönhetően a tábor első napjaiban lévő csapatépítő játékoknak.

A programok után az este fénypontja általában az esti csocsó és medencézés volt, ilyenkor volt a legjobb a hangulat, mindenki teljesen feloldódott, mindig valami hülyéskedéssel ment el az idő.

Az utolsó napokban az Utrecht-i Táborban az egyik nap kimenőt kaptunk egy este (mindenki örömére). Itt mindenki berohant a bárokba, éttermekbe, kaszinókba, vízipipa bárokba, és elengedte magát.

A tábor utolsó napján nagyon nehezen, könnyes szemekkel, de el kellet köszönnünk egymástól.

Személy szerint én nagyon jól éreztem magam, másoknak nyugodt szívvel ajánlanám ezt a tábort, egy örök élmény.

Szeretném megköszönni a lehetőséget a Pestszentlőrinci Lions Klubnak, és Kende Lászlónak a lehetőséget!


Képgaléria