Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Balázs

indulás: 2019. július 23.
vége: 2019. augusztus 03.
ország: Németország
tábor neve: Jugendforum Akademie

Deutsches Jugendforum 2019 München (német nyelvű)

Az utazásomhoz csak egy oda-vissza repülőjegyet vettem. Ezen kívül semmi másra nem volt szükségem.

Érdemes tudni erről a táborról, hogy igazából egy "akadémia" volt, ezalatt pedig azt értem,hogy nagy hangsúlyt fektetettek a szervezők a résztvevők szellemi fejlődésére. Közel minden nap volt egy tudományos program, amely rendszerint egy előadásból és/vagy egy workshopból állt. 3 hétig tartott az ottlét ám ezen idő alatt végig táborban voltunk Feldkirchen-Westherhamban (Münchentől kb 32 km), egy komplexumban amely magában foglalta az egyszemélyes szobákat, előadókat illetve a szeminárium-szobákat.

Az első hét igazán mozgalmas volt, miután leszálltam a Ferenc József reptéren, már ott várt engem Gerald, aki a dél-bajor Lions klub elnöke, és kocsival vitt Westherhamba. Ott megismerkedtem rengeteg új, különböző nációból származó társammal, de egy rövid beszélgetés után elmúlt minden félelmem, hogy magányosan érezném magam, egyedüli magyarként.

-       Ahogy már említettem, az első hét igazán mozgalmas volt és nem csak az utazások miatt, hanem az előadások miatt is. Első nap Dr. Ulrich Eberl tartott előadást a mesterséges intelligencia szerepéről és a saját robotján prezentálta az elmondottakat. Másnap is egy hasonló típusú előadót hallhattunk Sven Gabor-Jenszky személyében, aki igencsak érdekes prezentációt tartott a jövőbeli munkáról.

Az igazi móka igazán csak akkor kezdődött, amikor végre kimozdultunk a szállásról és az olykor unalmas előadótermet egy-egy kirándulásra cseréltük. Meglátogattuk többek között a Kern, Kuka, nc3D nevezetű cégeket illetve Garmisch-Partenkirchen-ben is megszemléltük a síugrótornyot. A 3 hét leforgása alatt 6 tavat látogattunk meg, egyébként csak Bajorországban 422 db található, melyek egyenként lélegzetelállítóak voltak. Ezen felül volt lehetőségem részt venni a Friedbergben lezajló Altstadt feszten is, ahol kiváló bajor kolbász mellé remek kézműves Dunklest (sötét sör?) fogyaszthattam.

Számomra, utam egyik fénypontja az ingolstadti Audi gyár látogatása volt, ahol robotok a szemem előtt raktak össze egy vadiúj RS5-t. A gyönyörű autók mellett belátást nyertem abba a magas szintű mérnöki munkába mely ott folyik, és repíti az Audit az autógyártók csillagai közé. A másik meghatározó elmény, a müncheni Microsoft főhadiszálláson tett kis túravolt. Tanulmányaimból kifolyóan, hatalmas benyomást keltett bennem az ott megtapasztalt hangulat. A munkamorál mellett, az irodák felszereltsége is felkeltették az érdeklődésemet.

Mindenféleképpen meg kell említenem, hogy a tábor végére, az ott lévő társaság egy nagy családdá nőtte ki magát, melyről tanuskodik a közös nyaralások tervezése is. Úgy gondolom, hatalmas élmény más embereket megismerni és ezzel belátást nyerni egy adott kultúrába, de még fontosabb hogy barátságokat köthettem.

Életem egyik legjobb 3 hetét tölthettem idén nyáron Bajorországban (amely mindig is közel állt a szívemhez, ám most még inkább). Remekül és elég intenzíven fejleszthettem a nyelvtudásomat és persze szuperül éreztem magam. Ezért szeretnék köszönetet mondani az I. nyíregyházi Lions clubnak, a Lions Hungary-nek és Kende László elnök úrnak, hogy lehetővé tették e felejthetlen élményt számomra.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.