Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Réka Lea

indulás: 2019. július 03.
vége: 2019. július 21.
ország: Olaszország
tábor neve: Alpi e Mare

Ez volt az első utazásom a Lions klubbal, ugyanakkor már máskor is vettem részt iskola által szervezett csereprogramokban. A Lions klubról anyukámtól hallottam először, akinek egy ismerős ajánlotta.

Az utazás megszervezése gördülékenyen ment, amiben nagy segítséget nyújtott Kende László közreműködése. A családdal és a tábor vezetővel viszonylag hamar felvettem a kapcsolatot.

A választásom elsősorban azért esett Olaszországra, mert mindig is érdekelt az olasz nyelv és kultúra.

A kiutazást repülővel oldottuk meg, a családdal való korai kapcsolat felvétel nagy segítség volt a repülőjegy vételben, mert a tábor tájékoztatóban Genovába kérték, hogy érkezzünk, oda Magyarországról nem megy közvetlen járat, ugyanakkor a családhoz legközelebbi repülőtér Nizzában volt, ahova már közvetlen járat is ment, így lényegesen egyszerűbb volt a kiutazás megszervezése.

Tehát rövid két óra utazás után meg is érkeztem a Nizza-i repülőtérre, ahol a fogadócsalád már várt rám. A család San Remo-ban lakott, ezért a hozzájuk vezető utat a tengerpart mentén tettük meg, így láttam Nizza és Monaco utcáiból is egy keveset. A család rendkívül nagy szeretettel fogadott, emiatt hamar én is a család részének éreztem magam. A velük töltött egy hét alatt megismertem a család összes tagját, beleértve a dédszülőket is, akik a közeli hegyekben laktak. Valamint a velem egyidős cseretesóm barátaival is megismerkedettem, akikkel mindennapra jutott közös program. A család törekedett mindennapot kitölteni egy-egy programmal, mint például: városnézés, aquapark, vagy csak napozás a tengerparton. Úgy gondolom, hogy a családdal töltött egy hét alatt sokkal többet tanultam az olasz kultúráról, mint eddigi Olaszországba utazásaim során.

Az egy hét letelte után átvittek a Savonában kezdődő 10 napos táborba, ahol hamar összebarátkoztam a tábor másik 11 résztvevőjével. Az első négy napot itt töltöttük. Itt főként a csapatépítésen volt a hangsúly olyan programokkal, mint például röplabdázás a tengerparton. A negyedik nap átmentünk Genovába várost nézni. Ezután tovább mentünk Aostába, ahol az ott eltöltött két napban programok sokasága várt minket, mint például korcsolyázás a Mont Blanc lábánál vagy vacsora az ottani Lions klubbal. A két nap letelte után átutaztunk Torionba, ahol egy rövid napot töltöttünk városnézéssel. Ezután La Speziába mentünk szintén egy napra, ahol egy katonai bázison aludtunk. Másnap meglátogattunk egy olasz hadihajót és utána indultunk Rómába. A buszút viszonylag hosszú volt, de azt hiszem a hét során már megedződtünk ebben, illetve az ország bemutató előadások kitöltötték a buszutak egy részét. Este érkeztünk Rómába, így csak két rövid napunk maradt városnézésre. A két nap alatt megnéztük a Vatikán államot, a Colosseumot, a Trevi-kútat és más nevezetességeket is.

Úgy gondolom, hogy két nap nem volt elég Róma felfedezésére, ugyanakkor mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a tábort és rendkívül hálás vagyok a Lions klubnak ezért a lehetőségért mert rengeteg örömteli élményben volt részem.

 


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.