Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Csongor

indulás: 2019. július 21.
vége: 2019. augusztus 04.
ország: Olaszország
tábor neve: Apulia

Nekem ez volt az első kiutazásom a Lions-sal,  abszolút pozitív élményben volt részem, mindenkinek csak ajánlani tudnám, hogy éljen ezzel a lehetőséggel.

A kapcsolat felvétellel semmi probléma nem adódott, mivel apukám a Gödöllői Lions club tagja. Az előbbiek miatt a jelentkezést is könnyen megtudtuk oldani.

Pozitív csalódást jelentett számomra az, hogy a jelentkezésem után pár héttel már fel is tudtam venni a kapcsolatot mind a táborvezetőkkel, mind a fogadó családommal.

(Ez amúgy egy kivételes eset volt, a gyorsaság szempontjából, mivel többektől hallottam, hogy csak pár héttel a tábort megelőzően lett fogadócsaládjuk)

A családdal egészen a kiutazásomig tartottam a kapcsolatot, a táborvezetők segítőkészen, és gyorsan válaszoltak a feltevődő kérdéseimre.

Az út megszervezése sem okozott nehézségeket, mert szerencsére Budapestről van közvetlen repülő járat Bari-ba. A reptérről már a táborsegítők vittek el a táborba.

Visszafele a fogadócsaládom vitt el a reptérre, így azzal se akadt semmi problémám.

A táborba én érkeztem meg először a táborozók közül, és akadtak némi nehézségek a kommunikáció terén, mert a táborvezetők angol tudása  igencsak hiányos volt, sőt tendált a 0 felé. De ez is szerencsére megoldódott, mert érkezésem után megjött a 9 táborvezetőből a kettő darab angolul beszélő. Innentől kezdve viszont elkezdett szállingózni 4-5 fős csoportokban  a többi táborozó. Ők már nagyrészben ismerték egymást mivel már legtöbbjük 2 hetet töltött az egymástól belátható távolságban élő fogadócsaládjaiknál.

A táborban során végig egy helyen éjszakáztunk, viszont nappal különböző híresebb városokba, helyekre mentünk el, többször mentünk a tengerpartra is. Az étkezés szerintem

 jó módon volt megoldva, naponta 3 alkalommal ettünk, ebből a reggeli mindig a hotelben, az ebédet és a vacsorát a közeli Lions klubok szolgáltatták.

A tábor szervezése szerintem jól volt megoldva, már az elején megkaptuk a letisztult programtervet, és minden este elmondták, hogy másnap mire készüljünk. Ez általában tartalmazta az egyenpóló viselését is. A táborvezetők csináltak egy WhatsApp csoportot, amibe mindenki bekerült, itt még lefekvés előtt közölték a programot mégegyszer. A táborból  a családhoz jutást nem kell különösebben részleteznem, eljöttek értem a hotelbe, és mentünk is hozzájuk. A család kedves és aranyos volt, viszont sajnos csak a Host.brotherem beszélt angolul, de ehhez akkora már nagyjából hozzászoktam. Nem sok időt töltöttünk együtt a szülőkkel mivel a két testvér úgy döntött, hogy elvisznek magukkal a nyaralójukba. Itt töltöttük az egész hetet, csak a visszajövetelem előtti 2 nappal mentünk vissza a család többi részéhez. Igazából nem beszéltünk egymással túl sokat, legalábbis az egyik  testvérrel (mivel nem tudott angolul),  de a másikkal egészen jól lehetett társalogni. Jól éreztem magam itt is, de a táborral összehasonlíthatatlan.

Összegezve nagyon élveztem mind a táborban mind a családnál töltött időt, és végtelenül hálás vagyok a Lions kubnak a lehetőségért.

Köszönöm!


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.