Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Zsófia

indulás: 2019. augusztus 10.
vége: 2019. augusztus 24.
ország: Oroszország
tábor neve: Szentpétervár

Idén harmadjára sikerült részt vennem Lions táborban, első alkalommal Dániában, utána Indiában, most pedig Oroszországba sikerült eljutnom.

A jelentkezéssel ebben az évben sem volt semmi gondom, minden nagyon egyszerűen ment. A fogadó családommal is hónapokkal előzetesen sikerült felvennem a kapcsolatot, így már nem voltak teljesen idegenek számomra mire odaértem. 

A tábor előtt volt lehetőségem Moszkvát is meglátogatni (természetesen a táborvezető engedélyével). Még abban is kaptam segítséget, hogy összekötöttek ottani Leokkal, így nem kellett teljesen egyedül felfedeznem Moszkvát.

A szentpétervári tábor abban is különleges volt, hogy a tábor ideje alatt a fogadó családoknál voltunk elszállásolva.  Nagyon széleskörű programokat szerveztek nekünk, voltunk kempingezni, megnéztük a Hattyúk tava balett előadást, bicikliztünk a tengerparton és természetesen megnéztük a város nevezetességeit is (St Isaac’s Cathedral, Hermitage, Peterhof, Russian Museum, Summer Garden, draw bridges). Volt egy nap, ami teljesen az orosz kultúrának volt szentelve, ahol nem csak a tradicionális ételeket, népviseletet ismerhettük meg, hanem még rajzfilmeket is néztünk és egy quizzel is készültek nekünk.

Összességében elmondhatom, hogy minden várakozásomat túllépte a tábor minden szempontból, nagyon jó volt a program, a társaság, nagyon nagyszerű embereket ismertem meg. Mindent egybevetve szerintem ez volt a legjobb a táborok közül ahol már voltam és mindenkinek csak ajánlani tudom.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.