Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Emese

indulás: 2019. július 08.
vége: 2019. július 21.
ország: Norvégia
tábor neve: Hardangervidda

Ez a tábor volt az első Lions táborom, és a jelentkezésem nagyon gördülékenyen ment, mivel édesapám Lions és tőle hallottam a programról. Mindig is szerettem volna ellátogatni Észak-Európába, de végül Norvégiára esett a választásom a fjordok miatt. A külföldi kapcsolatfelvétellel sem volt semmi gond, kivéve hogy kb. 3 héttel a tábor kezdete előtt kaptunk érdembeli információt a táborról, ami nekem nem volt annyira jó, mert szeretem a dolgokat jó előre betervezni. A kiutazással és hazajövetellel nem volt semmi problémám, az Oslo melletti Gardermoen reptérre kellet repülni, ahonnan kb. 5 óra alatt elértünk a szállásunkat. A szállás nagyon hangulatos és modern volt, de nem volt térerő. Ez nekem nem jelentett problémát, de ha valaki nem bírta volna ki internet nélkül, akkor a kabinban, ahol mindig vacsoráztunk, volt internet elérés.

A tábor 2 hetes volt, nem volt családi fogadás a programban, ami jót tett nekünk, táborozóknak, mivel nagyon hamar összeszokott a csapat. A program tömör volt, de mindig jutott idő pihenésre  és a környék felfedezésére. Az  első nap majdnem szabad volt, így erre a kettő tevékenységre bőven jutott időm. Az egész tábor  a természetről és túrázásról szólt, ami nekem nagyon tetszett. Hihetetlen volt elhinni, hogy a patakokból lehet inni és az a csönd, amit ott tapasztaltam , megnyugtatta az idegeimet. Az idő nem volt sem túl hideg, sem túl meleg , tökéletes volt túrázáshoz.

Bárkinek, aki ezt a tábort választja, erősen ajánlom hogy egy nagyon jó vízálló bakancsot tessék beszerezni és rendesen betörni sziklás,egyenetlen talajon, mert nekem hiába volt nagyon kényelmes bakancsom, az első kétnapos túra alkalmával kidörzsölte a sarkaimat, és ezután kicsit nehezebbek, de nem lehetetlenek voltak a túrák számomra. Tovább nehezítette a helyzetem, hogy véges számú sebtapasz állt a rendelkezésemre, de szerencsére a táborvezetők és többi táborozó a segítségemre sietett így ezután nem kellett aggódnom. Valamint nem árt egy jól felszerelt gyógyszerkészletet vinni, mert én  speciel napszúrást kaptam( igen, ez lehetséges Norvégiában), valamint majdnem az egész tábor lebetegedett( beleértve engem is), és sokaknak nem volt gyógyszere, de szerencsére a táborvezetők felkészültek voltak így segítettek nekünk a gyógyszer-kérdésben.

Összességében nagyon jól sikerült a kiutazás. Pozitívumként éltem meg, hogy a táborban az első hét után, illetve a tábor végén kikérték a véleményünket és megkérdezték , hogy esetleg a jövőben min lehetne változtatni. Nagyon jól esett, hogy ennyire figyelnek ránk. A tábor szervezése nem mindig volt hibátlan, de a sok pozitív élmény kárpótolt mindezekért, hiszen rengeteg aranyos és érdekes embert ismertem meg.

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.