Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Kata

indulás: 2019. október 09.
vége: 2019. augusztus 10.
ország: USA
tábor neve: Wisconsin

Nekem ez volt az első Lions cseretáborom. Mivel apukám Lions tag, ő találta ezt a lehetőséget nekem. Egy évvel korábban voltam már az USA-ban, ezért szerettem volna visszamenni oda. A három amerikai tábor közül a wisconsini táborra teljesen random esett a választásom. A jelentkezés minden probléma nélkül zajlott, a tábor előtti magyarországi megbeszélés nagyon hasznos volt, sok infót megtudtam a kiutazással kapcsolatban. 

A fogadó családom a kapcsolatfelvétel után azt javasolta, hogy először repüljek Chicagoba, majd tovább Madisonba vagy Appletonba. Az én eredeti tervem az volt, hogy busszal megyek el Madisonba, mert repülővel jóval drágább lett volna, de végül felajánlották, hogy kocsival eljönnek értem Chicagoba,és Budapest és Chicago között van közvetlen járat, így egyszerű volt a helyzet. Én már voltam az USA-ban, így volt egyszerűsített vízumom (ESTA-m), ezzel nem volt semmi bonyodalom. 

Én Wisconsin délebbi részén éltem a Strelow családdal, egy 300 fős kisváros közelében. A fogadó családnak én voltam a 8. cserediákjuk, szóval már rutinosak voltak. A hatalmas házban külön szobám és fürdőszobám volt, nagyon kedvesek, és mindenben segítőkészek voltak. Abból se volt probléma, hogy vegetáriánus vagyok, mindig csináltak nekem húsmentes kaját. Annak ellenére, hogy egy elhagyatottabb részén éltek, sok program volt, egy percig sem unatkoztam. Elmentünk egy csúszdaparkba, hajókázni a tóra, túráztunk egy nemzeti parkban és még sorolhatnám. A tábor előtt a körzetben élő 4 másik lánnyal csináltunk programokat, például egy nemzetiségi pikniket, ahol mindenki elkészített egy fogást a saját országából.

A tábor volt a több mint egy hónapos utazásom legjobb része. A több mint 50 cserediákon kívül 13 felügyelő és 20, Lions klub tagokból álló személyzet. Nagyon sajnáltam, hogy csak egy hetes volt a tábor, viszont így is nagyon sok új embert ismerhettem meg kb. 20 különböző országból. A kedvencem az indián előadás és az “olimpiai játékok” voltak. Mindenkinek kellett egy prezentáció készíteni az országáról, nagyon érdekes volt sok új dolgot megtudni egy csomó országról.

Nekem nagyon pozitív volt ez a program, és ameddig van lehetőségem, mindenképp szeretnék még többször részt venni a programban.