Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Virág

indulás: 2019. július 06.
vége: 2019. augusztus 03.
ország: Svájc
tábor neve: Nyon

Kapcsolatom a Lionsal- Anyukám a miskolci lady lions tagja , nekem ez volt az első kiutazásom.

Jelentkezés- Zökkenőmentesen ment , elküldtük a részvételi papírokat a megadott címre. -A családdal a kapcsolatfelvétel könnyen sikerült. Először e-mailben majd üzenetben végül telefonon is egyeztettünk és a két család kicsit megismerhette egymást. A táborigazgatóval e-mailben pontosítottuk az információkat.

 -Mivel európai országba mentem vízumra nem volt szükség. A jegyeket egyszerűen online vásároltuk amit továbbítottunk a Lions központ felé. -Én nem először utaztam repülőn , de először életemben egyedül. Szerencsére minden simán ment , nem volt késés az út is gyorsan eltelt.

-A fogadócsaládom várt a reptéren a megbeszéltek szerint majd hozzájuk utaztunk. -Nekem egy családom volt végig így egy helyen laktam az első két hétben. A család nagyon gyerek centrikus volt hiszen amúgy is van nem is egy gyerekük. Kaptam egy külön szobát és külön fürdőt. Könnyen beilleszkedtem a családba a szülők és a gyerekek is kedvesek voltak. Igyekeztek minden napra programot csinálni és különböző városokat megmutatni. Múzeumokat , várakat is megnéztünk , voltunk túrázni , fesztiválon és bevontak a családi életbe is , családi programokon is részt vettem. Összegezve minden nagyon tökéletes volt. -A táborba a fogadócsalád vitt el majd egy miután látták , hogy minden rendben lesz elmentek. Az elején mindenkinek nagyon új volt minden de hamar összeismerkedtünk és kialakultak barátságok. Minden féle korosztály volt de ez egyáltalán nem volt probléma mindenki kijött mindenkivel. Nagyon sokat beszélgettünk egymás kultúrájáról és próbáltunk hasonlóságokat keresni. Változatosabbnál változatosabb programok voltak de nem volt túlzsúfolt , mindenre volt időnk. Volt benne kultúra , sport , szórakozás és szabadidő is. Nekem a csokoládé gyár és a fesztivál tetszett a legjobban ezeket szerintem kihagyhatatlanak. Abból is látszik , hogy mindenki jól érezte magát , hogy nagyon nehéz volt a búcsú. -Életre szóló élmény volt és egy másik emberként jöttem haza , csak ajánlani tudom mindenkinek. És nagyon szeretnék ilyen utazásban még résztvenni.

-Én az utazáshoz minden segítséget megkaptam így a teljes út zökkenőmentes volt amit nagyon köszönök.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.