Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Kende

indulás: 2019. augusztus 01.
vége: 2019. augusztus 24.
ország: Tajvan
tábor neve: Yilan Ancient Trees

 Előszóként elmondanám, hogy Tajvan szépsége és kultúrája a legkülönlegesebb amit valaha láttam.

Idén nyáron másodjára lehetőségem nyílt a Lions Clubnak köszönhetően egy hónapot Tajvanon eltöltenem. Már régóta szerettem volna Ázsiába eljutni, melyet idén sikerült megvalósítanom. A jelentkezés előtt aligha sejtettem, hogy Ázsia ennyire csodálatos hely, így mikor kiderült, hogy mehetek, nagyon megörültem.

A jelentkezés könnyedén ment, Kende László segítségével, szerencsére az utazás szervezésével sem volt semmi gond, a célországba vízum sem kellett. Én Emirates-el repültem dubaji átszállással, amit csak ajánlani tudok azoknak akik Tajvani tábort választják, mivel a dubaji reptéren már több táborozóval találkoztam, és onnan közösen repültünk Tajvanba. Azonban táborról csak egy hónappal előtte kaptam meg a konkrét információkat, és sajnos a szervezéssel is voltak kisebb gondok.

A tábor előtt két host családnál voltam elszállásolva egy-egy hetet, mindkét host család nagyon kedves és fiatal volt, minden napra találtak ki programokat és olyan helyekre jutottam el velük ahova a táborral nem lett volna lehetőségem.

A tábor kilenc napig tartott és 14-en voltunk A segítők fiatalok voltak, így néha akadtak kisebb problémák. Az első hat napot Yilan megyében töltöttük egy táborhelyen, és onnan látogattunk el busszal különböző látványosságokhoz. Túráztunk, szörföztünk, beavattak minket a tradicionális tea szertartásokba és az esti programok is nagyon érdekesek voltak. Az utolsó három napon Taiwan városában voltunk, ahol körbe jártuk a várost, éjszakai piacokat látogattunk, és kipróbáltuk a híres Dim Sum-ot.

Összességében nagyon jól éreztem magam, még ha a tábor elég szervezetlen is volt és angolul is csak kevesen tudtak. A host családokkal szerencsém volt, a táborban mindenki nagyon kedves, barátságos volt, gyönyörű helyeken jártam és  egy érdekes, rendkívüli kultúrát ismerhettem meg. Olyan életreszóló élményekkel gazdagodtam, amelyeket soha nem fogok elfelejteni.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.