Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Kende

indulás: 2019. augusztus 01.
vége: 2019. augusztus 24.
ország: Tajvan
tábor neve: Yilan Ancient Trees

 Előszóként elmondanám, hogy Tajvan szépsége és kultúrája a legkülönlegesebb amit valaha láttam.

Idén nyáron másodjára lehetőségem nyílt a Lions Clubnak köszönhetően egy hónapot Tajvanon eltöltenem. Már régóta szerettem volna Ázsiába eljutni, melyet idén sikerült megvalósítanom. A jelentkezés előtt aligha sejtettem, hogy Ázsia ennyire csodálatos hely, így mikor kiderült, hogy mehetek, nagyon megörültem.

A jelentkezés könnyedén ment, Kende László segítségével, szerencsére az utazás szervezésével sem volt semmi gond, a célországba vízum sem kellett. Én Emirates-el repültem dubaji átszállással, amit csak ajánlani tudok azoknak akik Tajvani tábort választják, mivel a dubaji reptéren már több táborozóval találkoztam, és onnan közösen repültünk Tajvanba. Azonban táborról csak egy hónappal előtte kaptam meg a konkrét információkat, és sajnos a szervezéssel is voltak kisebb gondok.

A tábor előtt két host családnál voltam elszállásolva egy-egy hetet, mindkét host család nagyon kedves és fiatal volt, minden napra találtak ki programokat és olyan helyekre jutottam el velük ahova a táborral nem lett volna lehetőségem.

A tábor kilenc napig tartott és 14-en voltunk A segítők fiatalok voltak, így néha akadtak kisebb problémák. Az első hat napot Yilan megyében töltöttük egy táborhelyen, és onnan látogattunk el busszal különböző látványosságokhoz. Túráztunk, szörföztünk, beavattak minket a tradicionális tea szertartásokba és az esti programok is nagyon érdekesek voltak. Az utolsó három napon Taiwan városában voltunk, ahol körbe jártuk a várost, éjszakai piacokat látogattunk, és kipróbáltuk a híres Dim Sum-ot.

Összességében nagyon jól éreztem magam, még ha a tábor elég szervezetlen is volt és angolul is csak kevesen tudtak. A host családokkal szerencsém volt, a táborban mindenki nagyon kedves, barátságos volt, gyönyörű helyeken jártam és  egy érdekes, rendkívüli kultúrát ismerhettem meg. Olyan életreszóló élményekkel gazdagodtam, amelyeket soha nem fogok elfelejteni.


Képgaléria