Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2019. Anna

indulás: 2019. július 11.
vége: 2019. augusztus 12.
ország: USA
tábor neve: Arizona

Először is szeretném megköszönni ezt a csodálatos lehetőséget a Lionsoknak, ez volt az első Lions csereutazásom és egyben az első utam a híres USA-ba. Táborról apukámtól szereztem tudomást aki tagja a Lions Clubnak így sokat tudott segíteni a jelentkezésbe.

Az itthoni szervezés és jelentkezés könnyen ment és gyorsan visszajelzést is kaptam az arizonai tábortól, hogy elfogadták a jelentkezésemen és egy kisebb Skype beszélgetés után a táborvezetővel meg is kaptam a hivatalos elfogadó levelem. Ezután nem sokkal csináltak először külön lányoknak és fiuknak WhatsApp csoportokat ahol megismerkedhettünk egymással. És végül a tábor előtt úgy másfél hónappal ismerkedhettünk meg mind egymással. A táborvezetőnk nagyon segítőkész volt bármi kérdésünk volt egyből válaszolt, sőt volt több Skype beszélgetésünk is, hogy megbizonyosodjon mindenki mindent tud.

Az utazásom odafele hosszú volt, de szerencsére minden rendben volt a járataimmal és Párizstól a francia lánnyal is együtt utaztam. Végül mikor megérkeztem a reptérre ott vártak a már megérkező táborozók és a tábor főszervezői.

Másnap reggel miután mindenki megérkezett – összesen 10-en voltunk- és mindenki tudott egy kicsit pihenni elkezdődött az ismerkedés. Mindenki nagyon jófej volt és a különböző kutúrák ellenére kiderült, hogy rengeteg közös van bennünk.

A tábor első részében Arizona déli részét jártuk be és még egy kicsit Mexikóba is átmentünk. Folyamatosan úton voltunk, rengeteg csodálatos helyen voltunk. Megismerkedhettünk az arizonai Lions Clubokkal és tevékenykedésükkel, volt hogy az otthonaikban is vendégül láttak minket. A hihetetlen forróság miatt a jeges víz és a naptej kötelező kellékek voltak a hátizsákjainkban.

Ezután két fogadócsaláddal töltött hét jött. A fogadócsaládom csodálatos volt már a kiutazásom előtt elkezdtünk beszélgetni, amikor pedig náluk voltam mindenben segítettek és sok programot szerveztek a közelben lakó 3 fogadócsaláddal.

És végül a tábor utolsó részében Arizona északi részét jártuk be, ami hasonló volt mint a déli csak ha lehetséges még csodálatosabb helyekre vittek minket. Itt is rengeteg programunk volt, voltunk jeep túrán, aquaparkban, a Slide Rocknál és még rengeteg jobbnál jobb helyen sőt még önkénteskedhettünk az egyik Lio Clubbal. Ezen a túrán volt az egyik kedvenc élményem is, mivel sohasem hittem volna, hogy egyszer a Grand Canyonnál a naplementét nézve fogok pizzát enni 9 másik országból való barátommal.

Összeségében csodálatos hónapot töltöttem Amerikában, a tábor, a szervezés az emberek csodálatosak voltak, rengeteg új barátot szereztem a világ minden tájáról. Abszolút csak ajánlani tudom ezt a tábort, mivel a szervezők tényleg úgy próbálják összeállítani a programot, hogy az nekünk élmény legyen, tanuljunk belőle és megismerjük az amerikai életformát ráadásul nyitottak a javaslatokra.

Ha bárki a jövőben ezt a tábort nyugodtam keressen meg Facebookon, ha bármi kérdése van szívesen segítek.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.