Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2022. Laura

indulás: 2022. november 28.
vége: 2022. november 28.
ország: Észtország
tábor neve: Taagepera

Tábor: “Eesti vägi!” 2022

Idén nyáron Észtországba utaztam cseretáborban. Ez volt az első Lions-os táborom. Nagyon jól éreztem magam hatalmas élmény volt.

Az első 10 napot egy fantasztikus családnál töltöttem Rapina-ban. Nagyon sok érdekes helyet megmutattak a közelben. Elmentünk megnézni egy régi szénbányát, ahol a host sister-em dolgozik idegenvezetőként nyaranta, így ő vezetett körbe. Voltunk science múzeumban, Tartuban, amit nagyon élveztem. Észtországnak nagyon sok természeti kincse, ezért sokat túráztunk/kirándultunk, sétahajókázni és fürödtem egy mocsártóban, sőt még strandoltunk is, mert olyan jó idő volt. Nagyon sok helyi ételt kipróbáltam, nekem nagyon ízlett minden, amit a host mom-om főzött.

Több mint egy hét után nem könnyen, de elbúcsúztam a fogadó családomtól (akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot). A tábor Észtország déli részén volt, Taagepera-ben. Ez egy viszonylag kis tábor volt összesen 14-en voltunk 9 különböző országból, de szerintem ez pont így volt tökéletes, kis családias hangulat volt.

A szervezők nagyon sok programot szerveztek nekünk: kickbike, kenuzás, városnézés, meg tanultunk egy észt hangszeren játszani, esténként szaunáztunk, fürödtünk a szállás melletti tóban. Volt movie night és persze bulizás is. Egyik nap saját kisfilmet készítettünk a magunkról és a táborról. Az Észt tábor azon kevés tábor közé tartozik, ahol van charity day. Idén egy árvaházban voltunk a gyerekekkel játszani és átadni az előző nap készített névre szóló ajándékainkat átadni nekik.

Már az első nap úgy éreztük magunkat mintha ezer éve barátok lennénk, épp ezért volt nehéz és könnyekkel teli a búcsú. A kapcsolatot azóta tartjuk egymással a whatsapp csoportban és természetesen már most szervezzük a reuniont.

Észtország kultúrája és gasztronómiája nagyon hasonló a miénkéhez, úgyhogy ezt azoknak ajánlom leginkább, akik ki akarnak menni külföldre, de nem nagyon szeretnének kimozdulni a komfortzónájukból. Szerintem érdemes egyszer ellátogatni ebbe országba, mert gyönyörű és nagyon modern.

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.