Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2022. Lili

indulás: 2022. október 28.
vége: 2022. október 28.
ország: Franciaország
tábor neve: Périgord

Idén nyáron Franciaországba, Périgord régióba utaztam a Lions Nemzetközi Cseretábor keretein belül. Ez volt az első Lions táborom, így izgatottan vágtam neki a közel 3 hetes kalandnak. A vírus miatt 1-2 évig akadozott a táborszervezés és így itt is kérdéses volt, hogy találnak-e fogadócsaládot, de végül még az utazás előtt kiderült, hogy a tábor kordinátornál fogok lakni. Az első hetemet tehát egy Périgeaux-höz közeli faluban töltöttem, gyönyörű francia tájak, kisvárosokat járva, nap mint nap francia finomságokat kóstolva. De vacsora kizárólag este 10 után esedékes! Sokan megfordultak a vidéki házban a többi táborozó közül egy-egy éjszakára a fogadócsaládok hiánya miatt, így már a tábor kezdete előtt volt lehetőségem megismerkedni pár nemzetközi fiatallal. Nagy élmények volt számomra a hangulatos kisvárosok látogatása mellett, a Bordeaux-ban eltöltött egy-egy napok, ugyanis gyönyörű a város és rengeteg érdekes múzeumot, kiállítást kínál. Nagyon élveztem még, hogy a fogadócsaládomban az apuka régen autóversenyző volt és autóműhelyt vezet így volt lehetőségem nagyon régi autókban száguldozni a szűk francia vidéki utakon.

10 nap után elérkezett a tábor ideje. Sajnos a környéken erdőtüzek pusztítottak egész nyáron, így pár programpontunkat át kellett szervezni, de soha nem unatkoztunk a többi táborozóval. Egy nemzetközi szállóban aludtunk az első két nap kivételével, amikor egy lovasszállóban szálltunk meg. A diákszálló nem volt csúcsmodern, de nem lett volna vele probléma, ha a nagy hőséget valahogy orvosolni tudjuk. A táborban a fő fókusz a régió gasztronómiai és borászati különlegességein volt, így például kóstoltunk bort, kecskesajtot és egyéb helyi különlegességeket. Számomra a tábor fénypontja volt a rafting nap, amikor szinte az egész napot a vízen töltöttük, egy gyönyörű, fák árnyékolta folyón, hol evezve, hol a vízben hűsölve. Szuper volt még a nemzetközi vacsora, amikor a 14 táborozó saját országának konyhájának egyik különlegességét készítette el. Kissé fáradtan, de rengeteg élménnyel és kicsit több nyelvtudással, mint amennyivel indultam értem haza.

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.