Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2022. Alexandra

indulás: 2022. július 09.
vége: 2022. július 27.
ország: Hollandia
tábor neve: Amszterdam

Camp Waterland A-Z 2022 (2022. július 9-27.)

Első kiutazásom a Lions Youth program keretein belül július elején kezdődött, amikor kirepültem Amsterdamba. A repülőtéren a fogadó családomból az apuka és a legidősebb fiú, elképesztően rendesek voltak, már mindent el is intéztek nekem és mehettünk is egyből kocsival az otthonukhoz. nagyon gördülékenyen indult minden, hiszen már az érkezésem előtt felvettük a kapcsolatot és beszéltünk rendszeresen. 9 napig laktam Rotterdamban a családdal, ahol 3 fiútestvér volt és egy olasz lánnyal (Cami), akivel utána együtt mentünk át a táborba. Ez alatt az idő alatt rengeteg városban jártunk, mindenhol megnéztük a főbb nevezetességeket, kulturális programokon vettünk részt (templomok, múzeumok) és megkóstoltuk a helyi ételeket. A család nagyon felkészült volt, látszódott, hogy nem ez az első alkalom, hogy fogadnak külföldieket. Minden napra pontosan meg volt szervezve, hogy hova megyünk, milyen programokon veszünk részt előre és ezekre a jegyeket általában előre meg is vették, de persze ha máshoz volt inkább kedvünk, akkor át tudtuk szervezni. A fiúk is sokszor velünk jöttek a városnéző programokra is, szóval mindig nagyon családias és barátságos volt a légkör. Annak érdekében, hogy jobban megismerjük egymást és a kultúrákat többször is tartottunk, olyan étkezést, amikor magyar, olasz és holland termékeket is ettünk és mindent megkóstoltunk, amit mi hoztunk Cami-val otthonról és amit ott szokás enni. Utolsó este nagyon jó hangulatban telt, előadtuk nekik a prezentációt, amit az országunkról készítettünk és próbáltuk kihasználni az együtt töltött időt.

Másnap kocsival vittek át minket a táborba, Noorden-be és egy szomorú elköszönés után elkezdődött a kiutazás második része. A szállásunk egy szép vidéki apartman volt egy farmon nagy kerttel, állatokkal, terasszal és közösségi térrel, ahol volt ping-pong asztal, csocsó, xbox és egy bar tele italokkal. A táborban 33 résztvevő és 6 vezető volt, ők 21-25 évesek voltak, nagyon kedvesek és nagyon jófejek. Ebéddel és csapatépítő játékokkal vártak első nap, volt lehetőségünk mindenkit egy kicsit megismerni, így más az első nap szereztem közeli barátokat. A 10 napos tábor alatt várost néztünk Amsterdamban, Rotterdamban, bicikliztünk Goudaban, megnéztük a híres szélmalmokat Kinderdijkben, és voltunk a tengerparton is a legmelegebb napon Katwijk városában, de a sűrű napok között volt olyan is, amikor csak a szálláson maradtunk és csapatépítő játékokat játszani és szervezett sport nap is volt. Nagyon jól szerveztek mindent, a közlekedés magánbusszal történt, naponta egyszer minimum egyszer meleg ételt kaptunk étteremben, és a programok is nagyon változatosak voltak. Esténként mindig kaptunk szabadidőt, használhattuk a konyhát, a kültéri röplabdapályát és mindig nagyon jó hangulat volt.

Összességében egy életre szóló élményt szereztem életre szóló barátokkal, akikkel még a mai napig rendszeresen beszélünk videochaten és üzenetekben. Kialakult egy szorosabb baráti társaságom, akikkel szeptember elején elutaztunk Spanyolországba egy spanyol sráchoz. Számomra nagyon hihetetlen, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen közel tudtam kerülni emberekhez és ők is hozzám. Nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem ezen a programon, szerintem ez lesz mindig is életem nyara.:)


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.