Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2022. Roland

indulás: 2022. október 28.
vége: 2022. október 28.
ország: Svédország
tábor neve: Svédország

Nyáron nekem, ahhoz volt szerencsém, hogy eltöltsek 3 hetet Svédországban, amely számomra végig tábor volt. A tábor nagyon izgalmas volt mivel, nem csak, hogy Svédországban tölthettem ezt a 3 hetet, hanem ezt Svédország 5 különböző városában töltöttem el. Gyakorlatilag Svédország elég északi pontjától (Jokkmok), érkeztünk egyre lejjebb egészen Stockholmig, ezzel bejárva Svédország Balti tenger felöli partját. A táborban rengeteg érdekes program volt, gyárlátogatástól, szélerőmű parkon át, vízesés nézésig, mellyel mind megtapasztaltuk Svédországnak az urbánus és a természeti szépségeit is. Szállásaink is sokszínűek voltak, mivel indultunk egy sátrazással, amely kiváló volt a társaság összehozatalára, majd voltunk különböző szállókon, végül Stockholmban pedig egy hajón. Élvezhettük a svéd ugyan hideg, de gyönyörű tavakat, folyókat, a Balti tengert, valamint még egy hegyet is megmásztunk. Emellett nagyon jól összhangban volt a szervezett programok mennyisége a szabadidővel, melyet tábortársaimmal nagyon kihasználtunk. Talán itt térnék rá a tábor számomra legjobb részére: az emberek, akiket megismertem, akiket ma már barátaimnak tudok. 9 különböző országból jöttünk össze és még Indiából is voltak a táborban, amely számomra, eszméletlen jó volt, mivel nagyon sokat tanulhattam különböző kultúrákról, valamint adhattam át a magyar kultúrát a barátaimnak. A 3. hét végére, úgy éreztem egy igazi kis család lettünk, akik szeretik egymást és foglalkoznak egymással, és azt hiszem bárkit látogatok meg a jövőben, vagy látogatnak meg engem nagyon szívesen fogjuk látni egymást. Ezen felül annak is örültem, hogy több társammal beszélgettünk a LEO-k és Lions-k helyzetéről, és inspiráltuk egymást, ötleteket adtunk egymásnak.

Esetleg, ha valami negatívabb kellene megfogalmaznom, melyre szerintem érdemes lenne több hangsúlyt tenni a jövőben az 2 dolog lenne. Egyszer, kicsit hiányos volt az információ átadás a tábor felől, és eléggé utolsó pillanatban tudtunk meg mindent. Persze tudom, hogy a tábor egy nehéz helyzetben valósult meg, emberek hiánya miatt és lehet csak ennek tudható be, szóval teljesen megértem, azonban a jövőben fontosnak tartanám, hogy erre figyeljenek.  Másodszor pedig én őszintén sajnáltam, hogy relatív kevés LEO volt a táborban, illetve olyan is volt aki nem tudta mi az a LEO – persze ő neki elmondtuk és megpróbáltuk inspirálni, hogy próbálja ki benne magát - . Nagyon jónak tartom, hogy ennyire elérhető ez a tábor, de talán ezt jobban promótálni kellene a LEOk körében is, hiszen nagyon jó lenne minél több LEOval találkozni egy ilyen táborban, mivel ahogy mondottam sok ötletet adtunk egymásnak, és ez még szélesebb körű lehetne ha több LEOnak lenne kedve ilyen táborba jönni. Természetesen, mint a jelen Győri Klub elnöke, ebben nekem is nagy felelősségem van, így idén aktívan dolgozom valamit dolgozunk azon, hogy minél több LEO kapjon kedvet a LIONS táborokhoz, mert ez számomra egy életre szóló élmény volt és szeretném ha minél többen megtapasztalhatnák.

Ha pedig egy zárszót mondhatnék a jövő kiutazóinak: használjátok ki minden egyes percet a táborban és legyetek nyitottak az új emberekre, mert olyan barátságokat köttethetsz egy ilyen táborban, amelyet soha nem fogsz elfelejteni!

Végül de nem utolsó sorban, szeretném megköszönni a lehetőséget a Lions Clubs International-nak, hogy lehetőséget biztosítanak ezekhez a táborokhoz, és nagyon remélem, hogy folytatódnak ezek még és majd lesz lehetőségem Lions táborba menni, illetve azt is alig várom, hogy fogadhassak majd más országból érkező kiutazókat. Illetve szeretném kedves András neked is nagyon megköszönni azt a munkát, amit végzel!

U.I.: Sajnos 2 ember hiányzik a képről, de velük együtt ők az én kis nemzetközi családom, ez pedig az utolsó esténk együtt.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.