Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2023. Dorina

indulás: 2023. november 08.
vége: 2023. november 08.
ország: Norvégia
tábor neve: Norvégia

Az idei évben lehetőségem nyílt Észak-Európa egyik gyöngyszemét, Norvégiát meglátogatni. A családomnál töltött 4 napot a természet megismerésével töltöttem: quadoztam, hegyet másztam és a helyi közösséget is megismerhettem. A Strandenga-i tábor a Mjosa partján fekvő Biristrand nevű településen került immáron harmadik alkalommal megrendezésre. 15 különböző országból több mint 20 fiatal vehetett részt. A tematikáját illetően a természet és a környezetvédelem volt a központban, ezért is választottam ezt a tábort a 3 norvég nyári tábor közül.

A túrázások mellett megismerkedhettünk a megye hulladékgazdálkodásával, a Climate Parkban bemutatták a klímaváltozás Norvégiára gyakorolt hatását, melyet a tábor vége fele saját bőrünkön is megtapasztalhattunk, ugyanis az elmúlt 50 év legnagyobb vihara söpört végig Norvégián, ami minket sem kímélt. A kéthetes tábor végén egy projektmunka keretében csapatokban dolgoztuk fel a globális felmelegedés okozta problémák hatásait, mint például az éhezés, vízhiány, migráció és szélsőséges időjárási anomáliák.

A tábor nemcsak a megszerzett tudás miatt volt hasznos, de számos új baráttal gazdagodtam, akikkel a jövőben rendszeresen tervezünk találkozni a világ különböző pontjain. Hihetetlen jól éreztem magam az időjárási viszontagságok ellenére, és rengeteget tanulhattam Norvégiáról és a természetről.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.