Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2023. Diána

indulás: 2023. július 15.
vége: 2023. július 31.
ország: Horvátország
tábor neve: Horvátország

A horvátországi SUN, SEA and SMILE Lions Cseretábor volt életem első külföldi tábora. Ezalatt a kicsit több, mint 2 hét alatt, amit kint töltöttem, csodálatos embereket ismertem meg és életre szóló élményekkel gazdagodtam. A cseretábor 1 hét host családnál tartózkodásból Rijekában és 9 nap táborból állt.

Az utam odafelé elég kalandosan indult, ugyanis a hely közelsége miatt az éjjeli vonattal való közlekedést választottam. Még most az elején jó tanácsként leírnám, hogy ha te, aki ezt a beszámolót olvasod, valaha is éjjeli vonattal szeretnél utazni, ellenőrizd kétszer is, hogy tényleg hálókocsiba sikerült-e megvenned a jegyedet (én 13 órát utaztam egy elég megkérdőjelezhető, hogy valaha is kitakarított, 8 személyes, ülésekkel rendelkező kabinban Istria felé).

Eleinte a hostommal való levelezés miatt egy kicsit izgultam, ugyanis az üzenetek alapján nem tűnt a legjobban angolul tudónak, ám mikor Rijekába megérkeztem, a vasútállomáson várt engem és kellemes csalódással nyugtázhattam, hogy feleslegesen aggódtam az angoltudása felől. Már az érkezésem napján megismerkedhettem a táborvezetőnkkel és Rijeka belvárosának szépségével is.

Másnap a finn lány is megérkezett, akivel egy családnál lettünk elszállásolva. Szerencsére vele is könnyen megtaláltuk a közös hangot. Az elkövetkező 1 hétben sok Lions tagot megismertünk, akik körbevezettek minket városaikban, meséltek nekünk szokásaikról és rengeteg csodás helyre elvittek minket. Jártunk eldugott kristálytiszta vizű strandokon, SUP-oztunk és mólóról ugráltunk újdonsült ismerőseink rokonaival, gyönyörű kisvároskákban kirándultunk és mindemellett bejártuk az Istriai félszigetet.

Nagyon élveztem a host családnál eltöltött időt: a horvát anyuka főztjét (kiderült, hogy van pár étel, aminek a neve horvátul egész hasonló a magyarhoz), az esti beszélgetéseket és a családtagok kedvességét.

A hét leteltével összeszedtük cókmókunkat és átbuszoztunk Lanternába, a tábor helyszínére. Táborozásunk alatt 6 fős apartmanokba voltunk beosztva, ami számunkra egy igencsak jó társaságot hozott létre. 25 táborozó érkezett a SUN SEA AND SMILE Camp-be és 4 jó fej mentorunk volt. Mindenki nagyon-nagyon kedves és nyitott volt, nem volt olyan, akivel ne tudtam volna beszélgetni.

Az első tábori napunk ismerkedésből és a berendezkedésből állt. További napjainkat rengeteg strandolással (egy tengerparti kempingben voltunk elszállásolva), strandröplabdázással, társasjátékozással és esti beszélgetésekkel töltöttük. Voltak napok, mikor a tábor területén kívülre mentünk kirándulni. Jártunk Porečben, elhajókáztunk Vrsar és Rovinj városába, Istralandia aquaparkba mentünk és a poreči idősek otthonába is ellátogattunk.

A tábor alatt igazi kis csapattá formálódtunk a többi táborozóval, és vannak, akikkel életre szóló barátságot kötöttem. Kialakult egy 6 fős baráti körünk, akikkel a tábor ideje óta is tartjuk a kapcsolatot, sőt már újra találkoztunk is augusztusban :)

Összességében egy hatalmas élmény volt számomra ez a cseretábor, igazán hálás vagyok azért, hogy részt vehettem benne.

Amennyiben te is a horvát táborban gondolkozol, én csak ajánlani tudom!

Üdvözlettel, Diána


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.