Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2023. Gréta

indulás: 2023. november 08.
vége: 2023. november 08.
ország: Olaszország
tábor neve: Olaszország

2023 nyarán 3 hetet töltöttem el Olaszország különböző részein.

Ez volt életem első csereutazása. A jelentkezésem gyorsan, zökkenőmentesen ment.

A fogadó családomból a velem egykorú lánnyal már körülbelül az utazásom előtt egy hónappal elkezdtem beszélgetni. Már az ismerkedésünkkor is nagyon kedves, segítőkész lánynak találtam, ami a találkozásunk után csak még jobban megerősödött bennem.

Megérkeztem Milánóba, ahol már a fogadó családom várt rám. Együtt eltöltöttünk egy teljes hetet. Ebben az egy hétben, sok új szép helyet mutattak nekem és sok új ételt is kipróbáltam, nekik köszönhetően. Az utolsó napon fájó búcsút vettünk egymástól és kimentünk a vasútállomásra, ahol már találkoztam néhány táborozóval.

Vonattal megérkezünk Rómába, ahol még több táborozó fiatallal találkoztunk. Innen már együtt, egy busszal mentünk a római szállásunkra, és itt hivatalosan is megkezdődött a Campo Italia nevű tábor. Az itt eltöltött 6 nap alatt már nagyon összehangolódott a csapat és együtt felfedeztük egész Rómát. Illetve más városokat is, például Firenzét, ahol találkoztunk egy másik cseretáborral, akikkel eltöltöttünk egy teljes napot.

Július 13-án reggel megkezdtük a buszutunkat Szicília, azon belül is Catania felé. Mire megérkeztünk beesteledett, de akkor sem hagyott alább az izgalom, hiszen itt újabb táborozók csatlakoztak hozzánk. Innentől lett a táborunk hivatalos neve Campo Italia & Trinacria. A Sziciliában töltött idő alatt rengeteg programon vetünk részt. Hajókáztunk a tengeren, kalandparkban voltunk, sétáltunk az Etnán, egy újabb táborral is találkoztunk, ahol sérült fiatalok vehettek részt és még sok érdekes dolgot fedeztünk fel. Újabb városokat megismertünk, például Siracusát, Cataniát és Taorminát is.

A társaság a táborban nagyon jó volt. Rengeteg új barátot szereztem mindenhonnan a világból. Sok itt szerzett barátommal még mindig tartom a kapcsolatot. Úgy érzem ebben a táborban életre szóló barátságokat kötöttem, akiknek köszönhetően a tábor alatt az angolom is sokat fejlődött.

Boldogan kijelenthetem, hogy eddigi életem egyik legjobb nyara volt, a tábornak köszönhetően.

Végül pedig szeretném megköszönni a lehetőséget, különösen az Első Nyíregyházi Lions Clubnak, akik lehetővé tették a kiutazásom, valamint Fésűs Andrásnak a sok segítséget, amit nyújtott a jelentkezés során.


Képgaléria