Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2023. Ádám

indulás: 2023. november 08.
vége: 2023. november 08.
ország: USA
tábor neve: USA

2023 júniusában lehetőségem nyílt a Lions Youth Exchange Program segítségével Kaliforniába utazni. 

Amikor leszálltam a gépről egyből fogadtak a barátságos helyi Lionsok, akik aztán elvittek a tábor helyszínére, a hegyekbe. Az itt eltöltött 5 nap alatt nagyon jól éreztem magam, és összebarátkoztam a többi kiutazó gyerekkel. Voltunk evezni, falat mászni, túrázni és az esti tábortűz sem maradt el. Lenyűgöző volt a környezet szépsége, és nagyon jó volt megtapasztalni, hogy milyen kedvesek a helyi emberek, és milyen barátságos a többi cserediák. Innen a családokhoz mentünk, ahol 2 hetet töltöttünk el.

Mivel kevés volt a befogadó család, mi hatan voltunk gyerekek a host family-nél. Carrie, egy egyedülálló tanár, látott minket vendégül. Mivel az ő házában nem fért volna el a plusz 6 ember, kibérelt nekünk egy resortban két apartmant. Itt volt egy nagy medence, három jakuzzi, tennis és kosár pálya, valamint konditerem. Teljesen lenyűgözött a szállásunk, de szinte nem is volt időnk kihasználni, hiszen minden nap csináltunk valami programot. Volt, hogy hajnali 3-ra értünk haza. San Francisco 3 órára volt tőlünk, ezért ide kétszer is elmentünk egy-egy napra.

Megnéztük a Golden Gate Bridge-t, a Pier39-t, az Alcatrazt és a többi látványosságot. Sacramento is hasonló távra volt, úgyhogy ide is elutaztunk. Itt láthattuk, hogyan ülésezik a kaliforniai szenátus, ami nagyon érdekes volt. A következő nap a Yosemite Nemzeti Parkban túráztunk, ami szintén lélegzetelállítóan szép. Felmásztunk két vízesés tetejére is, és közben teljesen eláztunk a sok pára miatt, de fent hamar megszáradtunk a napon. Még sok egyéb programot csináltunk, legtöbbször valamelyik másik host family-vel együtt, ezért a tábor után is megmaradt a kapcsolat a többi gyerekkel. Az utolsó nap tartottunk egy búcsú bulit, ahol az összes gyerek összegyűlt és elköszöntünk egymástól.

Hatalmas élmény volt a program és nagyon hálás vagyok a Lions Clubnak és a szüleimnek, hogy lehetővé tették ezt számomra. 


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.