Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2023. Gergő

indulás: 2023. november 13.
vége: 2023. november 13.
ország: USA
tábor neve: USA

Már jó pár éve vártam arra a pillanatra amikor én is, mint korábban a bátyám, kiutazhatok egy cseretáborba. Ez idén nyáron végül teljesült is és nem túlzok amikor azt mondom, hogy ez volt életem egyik, hanem a legjobb és legérdekesebb kalandja. Úticélom pedig nem volt más mint:

Colorado.

Július végén érkeztem meg a Colorado-i Denver International Airport-ra, ahol már várt rám a befogadócsaládom és egyből nagyon kedvesen, egy rajzolt magyar zászlóval fogadtak engem, amit a család legkisebb gyereke készített. Az első este máris belecsaptunk a lecsóba: Egy igazi, óriási, amerikai barbecue keretein belül megismerkedhettem a többi kiutazóval, és nekik (befogadó-) családjaikkal. Összesen két hetet töltöttem el Windsor városában (Denver-től 1 óra északra), a Preece család otthonában, ahol az első pillanattól a végsőig teljesen otthon éreztem magam. Mindenféle jóban vehettem részt velük. Mivel Windsor egy elég kicsi városka, nagyon sokat találkoztam a többi kiutazóval, akik szintén ott laktak és gyakran mentek családjaink együtt programozni. Elvittek minket például egy Baseball meccsre, kirándulni a Colorado-i Rocky Mountains-be, ahol július végén hó volt, ezen kívül vittek minket még moziba, bowlingozni, tópartra és még a helyi focicsapat meccsét is megnézhettük.

A két hét elteltével, ideje volt a ifjúsági táborba menni. Ez nagyjából 3 óra volt kocsival, de mivel ezt még a befogadócsaládommal tölthettem, minden percét élveztem. Az autóút végén oda is értünk a tábor helyszínére, a délebben elhelyezkedő Colorado Springs-be. Itt ismét találkoztam az eddigre már jól ismert barátaimmal és olyan táborozókkal is akikkel addig még nem. Egy újabb felejthetetlen hetet töltöttem el. Nagyon aranyosak voltak a táborvezetők és a hely abszolút gyönyörű volt.  A tábor végén, értem jött a befogadócsaládomból az anyuka és, a velem egy idős fiú is, akik kivittek engem a reptérre. Könnyek között búcsúztunk el egymástól és azóta rendszeresen beszélgetünk. A kint megismert többi táborozóval szintén tartom a kapcsolatot, sőt már egy összejövetelnek is ki van tűzve az időpontja.

Mondanom se kell szerintem, hogy nagyon jó volt és iszonyatosan hálás vagyok a Lions-nak, hogy egy ilyen programot hoztak létre, és azért is hogy a részese lehettem és életre szóló élménnyekkel gazdagodhattam. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy menjen és utazzon, alakítson ki barátságokat világszerte és szerezzen felejthetetlen élményeket.