Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2023. Zsófia

indulás: 2023. július 15.
vége: 2023. július 30.
ország: Lengyelország
tábor neve: Lengyelország

2023 júliusában 2 hetet töltöttem Lengyelországban. Ez volt életem első utazása a Lions-szal, és fantasztikus élménynek bizonyult.

Az első hetet a fogadócsaládommal töltöttem, akik megmutatták a környék látványosságait, például Elblag és Gdansk városokat, valamint a malborki várat, amely a világ legnagyobb téglából épült vára. Végig nagyon kedvesek és figyelmesek voltak velem, otthon éreztem magam náluk.

A második héten kezdetét vette a tábor. 6 napot töltöttünk Boszkowoban, kettőt pedig Wrocławban. A tábor tematikája a vitorlázás volt, minden nap vitorláztunk a táborhelyünkön található Dominickie tavon. A hét során elsajátítottuk a vitorlázás alapjait, és a hét végére már kisebb, 4 személyes hajókon is utazhattunk. A második estén sátraztunk is, ez rögtön kimozdított minket egy kicsit a komfortzónánkból. Sajnos az idő nem mindig volt elég meleg a strandoláshoz, ezért a legtöbb délutánt beszélgetéssel és kártyázással töltöttük. Összesen 18-an voltunk, és a korosztály 14-22 év volt. A vitorlázás során a csapatmunka hozzájárult ahhoz, hogy a tábor végére összebarátkozzunk egymással.

Megismerkedtünk a lengyel konyha egyik legismertebb ételével, a piroggal is, valamint kajakozni is voltunk. A saját országunkról tartott prezentációk segítségével megismertük egymás kultúráját is. A táborban 2 fiatal segítőnk volt, akik egyben a helyi vitorlás iskola oktatói is. Velük nagyon sokat beszélgettem, és sok hasonlóságot fedeztünk fel az országainkban. Lengyelországban is közismert mondás a “Lengyel, magyar két jó barát…” :). Az utolsó Boszkowoban töltött esténken a lengyelországi Lions néhány tagjával is találkoztunk, ők szintén végig kedvesek és nyitottak voltak.

A tábor utolsó napjait Lengyelország harmadik legnagyobb városában, Wrocławban töltöttük. Az első nap délelőtt egy idegenvezető mutatta meg a belváros látványosságait, délután pedig néhány óra szabadfoglalkozást kaptunk. A második napon folytattuk a város felfedezését, egy Hydropolis nevű, vízzel foglalkozó tudományos központban is jártunk. Este sajnos elérkezett a búcsú ideje, ami meglepően nehéznek bizonyult. A rövid ismeretség ellenére szoros barátságok születtek, néhányukkal a mai napig is tartjuk a kapcsolatot.

Összességében az utazásom a nyaram fénypontja volt. Sok új élménnyel és tapasztalattal tértem vissza Lengyelországból. Hálás vagyok a magyar és lengyel Lions Kluboknak, és Fésűs Andrásnak, hogy lehetővé tették számomra ezt az utazást.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.