Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2023. Panni

indulás: 2023. július 15.
vége: 2023. július 31.
ország: Horvátország
tábor neve: Horvátország

Idén, 2023 nyarán vettem részt először a Lions csereprogramban. Két hetet töltöttem Horvátországban az Isztriai félszigeten.

A jelentkezésnél felmerült pár probléma a host family-vel kapcsolatban, de szerencsére sikerült megoldani és végül nagyon jó helyen tölthettem az első hetemet.

Busszal utaztam először Budapestről Zágrábig. Miután megérkeztem Zágrába az egyik mentor fogadott ahol megnéztünk pár dolgot (bár sajnos sok mindent pont akkor újítottak). Ezután még egy bő három és fél órás buszút várt rám Porecig. Késő este értem Porec busz megállójába ahol a fogadó család várt. Hat napot töltöttem velük és rengeteg új dolgot láttam és ismertem meg ezalatt. Szinte minden nap elmentünk úszni a tengerhez, egy nap ellátogattunk pár ismertebb közeli városba, és ezek mellet még hajókáztunk is. Ekkor láttam életemben először delfint is!

Nagyon sok új élményben gazdagodtam, de még csak ekkor jött az igazi móka. Kilenc napot töltöttünk együtt a többi táborozóval Porec mellet, Lanternán egy kemping szállóban. Rengeteg workshopot tartottunk ahol jobban megismerhettük egymást és más országok kultúráját. Három nagy kirándulós napot tartottunk. Az elsőn Aquapark Istralandiába mentünk. A második napon hajókiránduláson vettünk részt és két helyen kötöttünk ki; Rovinj és Vrsar. A harmadik alkalommal Porecba mentünk ahol délelőtt segítettünk az idősek otthonában rendbe tenni a kertet. Délután pedig egy kisebb tárlatvezetés után szabadidőt kaptunk a városban.

Általában a délutánt szabad programokkal tölthettük, de mi mindig kitaláltunk valamit még így is amit közösen csinálhattunk. Például röplabda meccset szerveztünk az egyik nap. A legtöbbször viszont mindig csak egyszerűen strandolni szerettünk volna.

Rengeteg új barátom lett és könnyes búcsút vettünk mikor elváltak útjaink. A mai napig tartom néhányukkal a kapcsolatot és már most alig várjuk, hogy újra lássuk egymást.

Számomra egy tökéletes első tábor volt.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.