Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2023. Judit Réka

indulás: 2023. november 08.
vége: 2023. november 08.
ország: Olaszország
tábor neve: Olaszország

Kánási Judit Réka vagyok. A nyáron volt szerencsém részt venni egy Lions által szervezett táborban Olaszországban. Összesen 3 hetet töltöttem Olaszországban, ebből 1 hetet egy fogadócsaládnál Gallarateban, ami egy kisebb város Milánótól nagyjából fél óra autóútra, 2 hetet pedig egy táborban. A tábor nagyrészt a Valtellina tájegységben zajlott le. Rengeteg gyönyörű helyet láttam a túráknak köszönhetően a hegyekben. Többek között Svájca is elmentünk, ami számomra nagyon különleges volt, mert még sosem voltam ebben az országban. A lényeg, hogy nagyon sok élményt adott nekem ez a 3 hét, de a legfontosabbak, amiket kiemelnék, azok elsősorban a kapcsolatok, amiket kötöttem.

Szerencsére a fogadócsaládomban, voltak velem egykorú gyerekek, így velük jó kapcsolatot alakítottam ki, amit reményeim szerint a jövőben tudok majd kamatoztatni. A tábornak pedig az a fő célja, hogy a fiatalok a világ különböző pontjairól barátságokat köthessenek és ez nekem sikerült is. Ezelőtt sose gondoltam volna, hogy 2 hét alatt a nulláról ennyire közel lehet kerülni emberekhez, de így volt és ezért nagyon hálás vagyok. A jövőben pedig sok-sok lehetőségek megnyitott ez előttem, mivel ezáltal sokkal könnyebben tudok majd utazni egyes helyekre és persze ők is meg tudnak látogatni engem.

Ezeken kívül még lehetőséget kaptam az olasz kultúra megismerésére is. Nem csak a híres épületeket láttam és a hasonló tipikus turista programokat csináltam, hanem teljesen beleláttam az átlagos olaszok életébe és olyan helyeket is megismertem, amiket enélkül valószínűleg sose láttam volna és persze megtanultam pizzát sütni, átvettem az olaszok gondolkodásmódját, szokásaikat, amik örökre velem fognak maradni. Számos más dologban is fejlődtem, például a nyelvtudásomban és emberileg is. Mind az angol, mind az olasz nyelvtudásomat tudtam használni, de úgy érzem főleg az olaszban segített sokat. A belsőmet tekintve, pedig sokkal nyitottabb és tájékozottabb lettem, mivel 12 nagyon eltérő nemzetiséggel és kultúrával ismerkedtem meg, a tábornak köszönhetően. A szociális készségeim is fejlődtek, sokkal könnyebben kezdeményezek beszélgetést. Az önbizalmamról nem is beszélve, mivel teljesen magamra voltam utalva, így egyedül kellett szituációkat megoldanom, amiknek a megoldása megnövelte a magamba adott hitemet.

Én mindenkinek ajánlom ezt a lehetőséget, mivel pénzügyileg nagyon megéri, másrészt milliónyi különleges élménnyel fogsz visszatérni, amik mind fejleszteni fognak téged.

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.