Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2023. Hajnalka

indulás: 2023. november 13.
vége: 2023. november 13.
ország: Olaszország
tábor neve: Olaszország

Sziasztok, Hajni vagyok, második alkalommal voltam táborozni a Lions Clubbal, Olaszországba volt lehetőségem kijutni. Egy kisebb kavarodás után Puglia régiójának táborába kerültem be.

Én ezt a környéket csak a nagyon kalandvágyóknak, vagy az olaszul beszélőknek ajánlanám, tapasztalatom szerint Olaszországban, különösen a déli területeken nem beszélnek angolul.

Két hetet töltöttem családoknál és egy hetet a táborban. Az első családnál volt egy velem egykorú lány, vele és a baráti társaságával nagyon könnyen összebarátkoztam.

A második családnál sajnálatosan voltak problémáim, ám miután azokat megoldottuk, meglepő módon az egy szót angolul nem beszélő anyukával lett a legjobb a kapcsolatom.

Gyönyörű helyeken jöttünk- mentünk, jókat ettünk, viszont mindig akadtak problémáim abból, hogy nehezen értettem meg magam az ottaniakkal.

Ezért voltak nagyobb reményeim a táborral, ahol gondoltam, minden cserediák tud majd angolul. Így is lett, nagyon sok kedves emberrel találkoztam és kötöttem jó barátságot. A tábor egy hete alatt rengeteg helyen jártunk, szinte megállás nélkül, nagyon élveztem. Július közepéhez hűen átlag 40-fokok voltak, amit nem bírtunk olyan jól, többen rosszul is lettek. De tagadhatatlanul jól éreztem magam és imádtam a helyeket, ahol jártunk és az ételeket, amiket ettünk.

A tábor végén pedig részt vehettünk a helyi Lions éves ceremóniáján, ami nagy élmény volt.

Összességében pozitív élményként gondolok vissza utazásomra, hiszen a helyek ahol jártam feledhetetlenek, életre szóló barátságokat kötöttem és még többet is...


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.