Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2023. Doroti

indulás: 2023. november 13.
vége: 2023. november 13.
ország: Franciaország
tábor neve: Franciaország

Kedves jövőbeli Táborozók, Én mindenkit arra szeretnék buzdítani, hogy aki a les Sables d'Olonnes-i (Franciaország)táborban gondolkodik, minél hamarabb jelentkezzen rá!

Ha szeretnék se tudnék egy rossz emléket/tapasztalatot megosztani veletek, vagyis de! Egy szörnyű tapasztalatom viszont volt, de arra nagyon fel kell készülni, mert szerintem akárhova utaztok majd a Lions cseretáborral, sajnos meg fog történni veletek is! Mégpedig a rossz tapasztalatom az az elválás, a búcsúzkodás az ott megismert emberektől,helytől volt, ami borzasztó ,kövér könnyektől biztos hogy nem mentes. Készüljetek fel arra, hogy egy csodálatos, felejthetetlen, élményekben, tapasztalatokban gazdag kiutazás vár rátok, aminek nagyon nehéz goodbye-t mondani. Na de a legnehezebb részére már felkészítettelek titeket, szóval most beszélek kicsit a személyes élményeimről.

Először a táborral kezdődött a kiutazásom, amit elképesztően élveztem. Szerencsésnek mondhatom magamat, hiszen ez a tábor először fogadott cserediákokat és én részese lehettem az első turnusnak. Egyébként, én ezt az utolsó napokban tudtam meg, ami azért érdekes, mert nem gondoltam volna, hogy első turnus, hiszen annyira jól meg volt szervezve minden és nagyon odafigyeltek ránk ,minden napra volt szervezve program, szóval szóba se jöhetett az unatkozás. Ami még nagyon nagy plusz pont, hogy nemcsak megmutatták, hanem elmagyarázták a szokásaikat(hogy mi miért van), bevezettek a történelmükbe és nagyon sok új dolgot lehetőségünk volt kipróbálni,ami Franciaországgal kapcsolatos.

Az első nap kaptunk egyedül egy úgynevezett ,,ismerkedés napot", amikor a hangsúly egymás megismerésén volt. Aztán sorra jöttek a programok. Voltunk kalandparkban, Ile d'Yeu szigetén biciklitúrán( az ide vezető kompozás közben még delfineket is láttunk!), együtt strandoltunk, sütöttunk-főztünk, grilleztünk, kártyáztunk. A Puy Du Fou történelmi parkban különböző előadásokat néztünk meg. Július 14-én a franciák nemzeti napján tüzijátékot néztünk kellemesen elbeszélgetve . Következő napokban, a Maillezais apátságot néztük meg és kis hajókkal a Marais poitevin folyóhálózatán túravezetőink által megismerhettük a hely történelmét. Utolsó tábori napon La Rochelle-t látogattuk meg. Meseszép város volt. A fogadócsaládaink ide jöttek értünk. Mint, ahogy már említettem, az elbúcsúzás nehéz volt az újonnan szerzett barátoktól, de utána végig tartottuk a kapcsolatot és a mai napig beszélünk. Életem egyik legemlékezetesebb 10 napja volt.

A fogadócsaládom nagyon segítőkész, aranyos emberek voltak. Nagyon megszerettem őket és azóta is tartom velük a kapcsolatot. Voltam velük tipikus francia piacokon( NAGYON finomak a francia sajtok!), kis hajósétákon, egy vidámparkban, aminek a neve Futuroscope Poitiersnél van. Biztos páran hallottatok már róla, hisz nagyon híres. Ami hatalmas meglepetés volt számomra, hogy elvittek egy két napos városnézésre Párizsba! Először voltam ebben a városban és aki még nem volt vagy már volt meleg szívvel ajánlom meglátogatását! (de nyílván családfüggő, hogy milyen programjaitok lesznek, viszont biztos, hogy nyitottak a ti kéréseitekre is, hogy pl mit szeretnétek kipróbálni,hova szeretnétek menni, stb...)

Lezárásképp, nem túlzás amikor valamelyikünk beszámolójában olvassátok, hogy mennyire jól éreztük magunkat. Életreszóló barátságok alakulnak ki a tábor folyamán,( mai napig tervezzük, hogy valamelyik országban találkozunk a jövőben), kultúrákkal ismerkedhettek meg közelebbről, STB, STB....

Itt van egy-két kép is. Remélem meghoztam a kedveteket, most hajrá és minél HAMARABB jelentkezzetek a táborokba, mert nagyon kapósak!!

Merci Beaucoup !

Doroti


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.