Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2023. Anna Krisztina

indulás: 2023. november 09.
vége: 2023. november 09.
ország: Olaszország
tábor neve: Olaszország

Először is szeretném megköszönni Lions Clubnak, hogy évről évre lehetőséget biztosítanak erre különleges programra. Ez volt a harmadik cseretáborom és ezúttal is rengeteg élménnyel gazdagodtam.

Szerencsére a jelentkezés menete és a fogadócsaláddal való kapcsolatfelvétel könnyen és gyorsan ment. Hihetetlenül kedves családhoz kerültem egy finn lánnyal együtt. Mindent megtettek, hogy otthon érezzük magunkat és megtanították nekünk az igazi olasz életérzést is.

Egy hetet töltöttünk nálunk, viszont már erre a fogadócsaládos időszakra is rendes táboros programtervet kaptunk, így kevesebb időt tudtunk velük együtt tölteni. Ebben az időszakban már bejártuk Rómát és pár kisebb várost is a táborral és amikor tehettük a családunk is különböző programokat szervezett velünk, mint például volt, hogy elvittek minket a hegyekbe és találkozhattunk az ő barátaikkal is egy ebéd keretében. Majd az egy hét letelte után egy gyönyörű és hangulatos búcsúvacsora után kezdetét vette a rendes tábor is.

Ennek a tábornak a különlegessége az volt, hogy középkori La via Francigena szerzetes utat jártunk be és szinte minden nap úton voltunk és különböző városokat fedeztük fel többnyire a helyi Lions Clubok vezetésével. Minden kisebb vagy nagyobb város gyönyörű és különleges volt. Arra viszont fel kell készülni, hogy ez egy kultúrálisabb tábornak számít a többihez viszonyítva. Rengeteg múzeumban és templomban jártunk, továbbá felfedeztük Pisát és Firenzét is a nagyobb városok közül. Mindezenkívül voltunk még túrázni is a hegyekben és mindenki nagy örömére a strandot is meglátogattuk és ott is eltöltöttünk egy napot. Nekem az különösen tetszett, hogy mindig figyeltek arra, hogy legyen önálló szabadidőnk is minden városban és így lehetőségünk volt egyedül is felfedezni mindent.

A városok között bérelt busszal közlekedtünk és mindig volt egy bázis szállásunk, ami pár naponta váltakozott.  A szállások sokfélék voltak. A kolostoroktól a hosteleken át egészen a hotelekig át mindent kipróbálhattunk.

A tábor utolsó napjait Firenzében töltöttünk, ahol rengeteg szabadidőt kaptunk és volt időnk egyedül is felfedezni a várost, szuveníreket vásárolni vagy ha úgy volt kedvünk a hostel medencéjében hűsőlni.

Majd elérkezett az utolsó este is ahová mindenki kiöltözött és egy záró vacsora majd ceremónia keretében lehetőségünk volt köszönetet mondani a táborvezetőinknek és elbúcsúzni egymástól.

Ezt a tábort ajánlom mindenkinek, aki szereti Olaszországot és szeretné felfedezni a Toscán vidéket is vagy éppen meg szeretné tapasztalni az olasz kultúrát, életérzést és az olasz emberek barátságosságát.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.